Tips voor Terrain?

*
Stoomlocomotief
29 posts
Tips voor Terrain?
« on: Tuesday 10 April, 2018, 11:22:08 »
Hoi Allemaal,

Ik vroeg me af of jullie tips hadden voor de terrain bouw in een route, wat best wel lastig is. Ik probeer een beetje te bouwen van Den Haag richting Leiden (niet dat ik aankondig dat die ook echt komt, want 't is allemaal best wel ingewikkeld) maar de terrain richting Laan van NOI gaat dan weer omhoog en dan weer omlaag richting Mariahoeve; en Leiden zelf heeft een station wat niet op grondniveau staat. Heeft iemand hier tips voor hoe jullie (geslaagde route bouwers) het doen?

Bedankt!

[EDIT] Worden alle bochten met de easements tool gedaan? Ik vind het niet makkelijk om bijv. het spoor dat naar Laan van NOI loopt met de easements tool te maken.
« Last Edit: Tuesday 10 April, 2018, 14:19:09 by NStrains »

*
Hondekop
Routenbouwer
167 posts
Re: Tips voor Terrain?
« Reply #1 on: Tuesday 08 May, 2018, 07:29:26 »
Beste NStrains,

leuk te lezen dat je ook aan het proberen bent met de editor.
Het leggen van bochten moet niet perse met de easements tool, echter als je er verkanting (dat het spoor scheef ligt) in wilt hebben, dan is dit wel noodzakelijk.
Betreft het terrain, je zou spoordijken voor bij het spoor kunnen gebruiken, hierdoor sluit de dijk altijd netjes aan op de trein zelf. Voor de rest van het terrain zou je een weg aan kunnen leggen, die op de gewenste hoogte brengen en dan in de terrain tool op het magneetje met het plaatje van de weg klikken. De editor zal nu het terrain aan laten sluiten op de hoogte van deze weg.

Owin

*
Hogesnelheidstrein
5.154 posts
Re: Tips voor Terrain?
« Reply #2 on: Tuesday 08 May, 2018, 21:36:29 »
Het gehele traject Den Haag HS - Leiden ligt wel enigszins verhoogt ten op zichte van het maaiveld.
Probeer anders met de AHN te kijken wat de spoor hoogte ten op zicht van het maaiveld is.
https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/
Als je op de kaart klikt zit je de hoogte ten opzichte van NAP. Het maaiveld lig top dit traject op dit traject 1 meter onder nap.
Spoor wissels een beetje +0.6NAP tussen MAria hoeve an voorschoten. En vlak voor voorschoten gaat het langzaam oplopen richting +1.8 NAP bij de vink.