Richtlijnen aankondiging nieuwe route

***
TreinPunt.NL Erelid
Hogesnelheidstrein
'Sleeping mode'
2.508 posts
Richtlijnen aankondiging nieuwe route
« on: Sunday 23 October, 2011, 13:38:40 »
Geachte route bouwers,

Voor je iets aankondigt in dit topic realiseer je waar je aan begint. Ga voor je zelf na of het haalbaar is, een route bouwen vergt nu eenmaal veel tijd.
Ben je een beginner, ga dan eerst eens een kleine route maken, fictief, een paar tracks wat wissels en wat objecten. Als dat lukt ga je een plan opzetten, wat wil ik maken en wat heb ik nodig, maak ik het realistisch of maak ik een fictieve route met veel fantasie. Welke objecten gebruik ik, er is veel voorhanden tegenwoordig, dus je kunt je aardig uitleven.

Om teleurstellingen te voorkomen, ga niet na de eerste track hier aankondigen wat je gaat maken, neem de tijd er voor en laat pas iets zien als je een stuk op weg bent.

Aankondigen zonder beeld materiaal zullen dan ook in de toekomst worden verwijderd.
Als je problemen hebt met een route, het zij door een fout of wat dan ook vraag dan om informatie, gooi niet zo maar iets weg er is altijd wel een mogelijkheid bepaalde delen te repareren.
Concentreer je op één project, niemand kan meerdere project tegelijkertijd afwerken. Sommigen denken 1,2,3,4 routes tegelijk te kunnen bouwen die dan allemaal een stille dood sterven, zonde van je energie en tijd.

*
Intercity
Scenario bouwer, lua scripter en veel meer
784 posts
Re: Richtlijnen aankondiging nieuwe route
« Reply #1 on: Wednesday 24 October, 2018, 11:01:45 »
Hallo allemaal!

Allereerst, als je dit leest bouw je waarschijnlijk aan een route. Leuk! Voordat je je route op Treinpunt.nl gaat aankondigen, hebben we een aantal regels opgesteld waar zo'n aankondiging aan moet voldoen. Neem even de tijd om deze door te lezen! Als je niet aan deze regels voldoet wordt je topic namelijk gesloten. ;)

Het is heel belangrijk dat je je route niet te vroeg aankondigt. Zorg dat je eerst een flink stuk hebt gebouwd voordat je hier een topic opent. Hierbij kun je denken aan drie stations die helemaal af zijn en waar alle scenery rond en tussen de stations ook nagenoeg af is.  Zorg dat de mensen die de screenshots bekijken echt iets hebben om te beoordelen. Een stukje spoor met een perron en een overkapping is geen route.

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende screenshots hebt. Het liefst zien we natuurlijk zoveel mogelijk, maar we begrijpen dat 100 screenshots bij een startende route niet veel zin heeft. Probeer er daarom minimaal 5 te plaatsen van verschillende plekken op je route. Dit geeft ons een goed overzicht van het project en het geeft ons de gelegenheid om je gehele werk goed te kunnen beoordelen.

In het kort:
Zorg dat je een route niet te vroeg aankondigd.
Zorg dat je een behoorlijk stuk hebt gebouwd wat ook af is. Zorg dat alle scenery staat en dat je minimaal zo'n 5 kilometer aan route hebt liggen.
Zorg voor minimaal 5 screenshots van verschillende plaatsen op je route zodat wij als kijkers een goed beeld krijgen van je route.
Werk niet aan teveel projecten tegelijk.

Dit zijn de eisen voor het aankondigen van een route. Voldoe je nog niet aan deze eisen? Niet getreurd! Bouw gewoon rustig verder aan je route totdat je hier wel aan voldoet.
Mocht je toch een nieuw topic hebben geopend en is deze gesloten, bedenk dan dat deze altijd weer geopend kan worden! Stuur hiervoor een moderator een persoonlijk bericht met wat screenshots. :)

Als iedereen zich aan de bovenstaande punten houdt, kunnen wij als Treinpunt.nl betere kwaliteit routes laten zien.
:)