Screenshots met een verhaal (Bedacht door Redmar Stam)

*
Hondekop
Accepteer van anderen dat ze anders zijn.
136 posts
Screenshots met een verhaal (Bedacht door Redmar Stam)
« on: Tuesday 03 September, 2019, 16:58:05 »
Beste Train Simulator fans

Vandaag open ik mijn eigen topic hier op het forum. Hierin laat ik screenshots uit de game Train Simulator zien die ook een uitgebreid verhaal bevatten. De meeste verhalen zijn fictief maar kunnen af en toe ook op de realiteit gebaseerd zijn.
De meeste verhalen gaan over goederentreinen. Ik kan je niet garranderen dat het altijd zo zal zijn. Ooit komen er wel passagierstreinen aan bod.

De eerste verhalen volgen spoedig.

© Redmar Stam
« Last Edit: Friday 06 September, 2019, 16:31:41 by TransportlifeNL »

*
Sprinter
Spoorweg Nostalgist - Virtueel Modelbouwer
416 posts
Re: Screenshots met een verhaal (Door Redmar Stam)
« Reply #1 on: Thursday 05 September, 2019, 18:46:23 »
Ik ben benieuwd naar je content Redmar!  :D

Op Facebook lees ik graag de verhalen van de diverse (oud) machinisten die met beeldende woorden hun verhaal opgesteld hebben. Door hun vertellingen gaat het spoor echt leven. Ik heb geluk gehad om in de eerste twintig jaar van mijn leven een aantal van dit soort verhalen uit de mond van mannen en vrouwen te horen die in de periode 1950 - 1980 werkzaam waren bij de Nederlandse Spoorwegen of daaraan gerelateerd waren. Ik zat als jongetje met open mond te luisteren. Ik mis die hardwerkende generatie nog steeds...

Staat je topic ook open voor verhalen van de andere leden van het Forum of wil je het alleen voor jezelf houden?
Ik vind je idee heel creatief.
Forumlid Treinpunt.nl / Lid MSTS - RW team
"Je weet nooit wanneer je trein stopt. Haal dus alles uit de rit"

*
Hondekop
Accepteer van anderen dat ze anders zijn.
136 posts
Re: Screenshots met een verhaal (Door Redmar Stam)
« Reply #2 on: Friday 06 September, 2019, 16:25:13 »
Ik ben benieuwd naar je content Redmar!  :D

Staat je topic ook open voor verhalen van de andere leden van het Forum of wil je het alleen voor jezelf houden?
Ik vind je idee heel creatief.

Nu ik het nu zo lees vind ik het een uitstekend idee van je.

Super leuk dat je meedenkt.
« Last Edit: Friday 06 September, 2019, 16:32:21 by TransportlifeNL »

******
TreinPunt.NL Administrator
Intercity
Lid MSTS/RW team
676 posts
Re: Screenshots met een verhaal (Bedacht door Redmar Stam)
« Reply #3 on: Friday 06 September, 2019, 17:13:30 »
Een leuk idee.
Ben benieuwd naar het eerste verhaal.
 :)
Een schouderklopje, een vriendelijk woord en dat op een goed gekozen momentje is wat een ieder bekoort en betekent meer dan een duur presentje.

Henk van Hattem

*
Hondekop
Accepteer van anderen dat ze anders zijn.
136 posts
Re: Screenshots met een verhaal (Bedacht door Redmar Stam)
« Reply #4 on: Wednesday 11 September, 2019, 16:41:49 »
Proefvervoer LPG op het Deltaland

Vandaag is Rotterdam Rail Feeding in samenwerking met Independent Rail Partner (IRP) en HSL Netherlands een proefvervoer gestart met het vervoeren van LPG vanuit Miezerveen naar het westen. Dit om het aantal vrachtwagens met de lading te verminderen. Hiervoor wisselen de vervoerders op welke dag ze rijden. Op de Dinsdag rijdt RRF de trein en op Zaterdag rijdt HSL samen met IRP de trein. Voor de last mile in Miezerveen beschikt RRF over haar eigen tractie. IRP rijdt voor HSL de last mile in Miezerveen.

Gisteren (10-09) zijn de lege wagens naar Miezerveen overgebracht naar het emplacement van station Miezerveen waar de wagens tot vandaag hebben overnacht Op foto 1 is te zien dat RRF 4402 met de 561-04 in opzending onderweg is met de lege set. Vanwege een dag vertraging is het geheel een dag later verplaatst.

In de vroege morgen van 11 september is begonnen met de last mile richting de GasUnie. Vanwege het gebrek aan lange sporen zijn de wagens door 3 gedeeld waarvan ieder deel op een spoor staat. De wagens zijn intussen gevuld en de wagens mogen gekoppeld worden tot 1 trein. Op foto 2 staat RRF 561-04 te wachten op de volgende rangeerbeweging op het terrein.

Intussen heeft de loc alle wagens gekoppeld en het wachten is nu op het vertrekbevel naar het station van Miezerveen. De 561-04 heeft op foto 3 zijn laatste rangeerbeweging gemaakt en staat nu klaar om te vertrekken richting het Emplacement van Station Miezerveen.

Het bevel wordt gegeven dat er mag vertrekken en de trein gevuld met LPG komt langzaam in beweging. De sterke Class zet er nog een schepje boven op en de trein begint te rollen. Op foto 4 rijdt het geheel het terrein af van de GasUnie en is onderweg naar het station.

Na het passeren van de overweg moet de loc voor de aansluiting op de hoofdbaan een goeie 30 minuten wachten. Dit omdat er in de tussentijd geen gat is voor een pad naar het station. Dit moet over het linkerspoor gebeuren omdat er tussen de aansluiting en het station geen wissel ligt. Pas bij het station kan de trein de sporen oversteken. Op foto 5 staat de 561-4 te wachten totdat het dwergsein groen toont.

Het verhaal gaat verder de volgende post.


*
Hondekop
Accepteer van anderen dat ze anders zijn.
136 posts
Re: Screenshots met een verhaal (Bedacht door Redmar Stam)
« Reply #5 on: Wednesday 11 September, 2019, 17:46:21 »
RRF 561-04 heeft intussen sein veilig gekregen om door te rijden naar het emplacement. Vanaf daar zal de Class mee in opzending gaan achter de RRF 4402 die de dag ervoor de lege set heeft aangevoerd. Op foto 1 (Van deze nieuwe post) moet de loc een stuk links rijden om zo bij het station het emplacement op te rijden.

Intussen komt het station langzaam in het zicht. Het Sein toont geel en ATB schiet naar 40 km/h. Tijd om vaart te minderen. We schieten bij de wissel naar het rechter spoor en daarna het emplacement op. Op foto 2 is dit te zien. Ook staat hier de 4402 die nog koud staat op het postperron.

Tijd om de trein stil te zetten en de loc uit te zetten. Met deze lading moet er rustig geremd worden. Uiteindelijk staat het geheel stil en kan de loc worden uitgeschakeld. Een kleine 10 minuten later wordt RRF 4402 opgebouwd en gereed gemaakt om de LPG trein richting het westen te vervoeren. Eerst nog rangeren naar de voorkant van de trein en aankoppelen. Op foto 3 is de passage langs de LPG trein.

Voordat er verder gerangeerd moet worden, moet er toestemming gevraagd worden om het hoofdspoor op te rijden en vanaf daar na de wisselstraat richting te trein te begeven. Na passage van een IC mocht er langzaam worden gerangeerd. Na het ombouwen kon er gelijk weer teruggereden worden. Ook bij deze is het de bedoeling om langzaam te werk te gaan. Zo ook proberen om niet met volle kracht tegen de buffers van de trein te rijden. Na een laatste controle en remtest moet er nog een pad worden aangevraagd. Wanneer die is ingelegd. is het tijd om te wachten op groen licht. Op foto 4 is de trein eindelijk gereed voor vertrek.

Na een kleine 25 minuten wachten is het moment dan eindelijk aangebroken. Het sein toont veilig en er kan vertrokken worden. Rustig wordt er tractie gegeven. Na een kleine wielslip komt de trein langzaam in beweging. Rustig bet beleid optrekken is de kunst bij deze trein. De trein mag niet al te veel tractie geven, anders slipt hij door. Wanneer het geheel in beweging is kan er verder tractie worden gegeven. Rustig wordt er opgetrokken naar 40 km/h. Na de wisselstraat verder optrekken naar de 80 km/h. Dienstregelingsnelheid toont 80 km/h, vanwege de gevoelige lading. Foto 5 toont de passage door het veengebied opweg naar het westen.

Wordt vervolgd....!
« Last Edit: Wednesday 11 September, 2019, 17:52:55 by TransportlifeNL »