TreinPunt.nl

Train Simulators => Train Simulator 2019 freeware => Train Simulator 2019 Vragen => Topic started by: The Unknown on Saturday 22 June, 2019, 09:46:03

Title: Beginners vragen TS en NS routes en materieel.
Post by: The Unknown on Saturday 22 June, 2019, 09:46:03
Ik zit een beetje te hannesen om de fps beter te krijgen dan gemiddeld 30, ik kan zowel de AMD settings veranderen en natuurlijk de in game settings.
Ik kan via google weinig vinden over AMD videokaart instellingen dus daarom leg ik het hier even neer.

Mijn systeem
Intel i5 3330 Ivy bridge
12 GB geheugen DDR3 dual 2 sticks
AMD Radeon RX 570
1 TB HDD (Kan en wordt nog een SSD)
Windows 10
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: dutchdriver on Saturday 22 June, 2019, 13:49:07
30 FPS is voor TS niet slecht hoor. Met mijn systeem (i5 7600k; 16 GB; GTX 1060 6GB) haal ik met geluk de 40 FPS op volle instellingen. Rond de 30 is geen gek getal.

TS is gewoon oud, en kan gewoon niet zo goed gebruik maken van de huidige hardware als nieuwere games. :)

Investeren in een SSD is wel een goed idee, scheelt een hoop "loadspikes" en je algehele laadtijd wordt korter.

Grtz. 8)
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Saturday 22 June, 2019, 16:41:24
Dank je voor je respons, die 30 fps is wel te doen maar soms klapt het terug naar 15 a 19 fps, ik had al de rx 570 gekocht om de snellere 256 bit bus wat bij ETS2 wel het verschil maakt.
Zijn de Nederlandse routes zwaarder als de default routes?
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: wouter28 on Saturday 22 June, 2019, 23:35:09
Razer cortex gebruiken werkt erg goed
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: MarkA on Sunday 23 June, 2019, 00:24:27
Zijn de Nederlandse routes zwaarder als de default routes?
Verschilt erg van route tot route; en ook waarmee je vergelijkt. Persoonlijk ik ervaar ik de meeste NL route niet zwaarder dan de betere (payware) routes voor bijv. Duitsland.

Wel is het zo dat meer recentere routes inderdaad iets zwaarder kunnen zijn dat de 'klassieke' routes voor Train Simulator zoals bijv. Munich Augsburg; maar daar krijg je dan wel een stuk meer details qua omgeving en realisme voor terug  ;)
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Sunday 23 June, 2019, 09:33:54
En wat ook enigszins het verschil maakt is dat bij bijv. Munich Augsburg alle gebruikte objecten in 1 Assets map (.AP bestand) zit terwijl dit bij oa. NL routes uit (veel) meer Assets mappen gehaald moet worden.
Denk dan aan de providers Coha, Frison, Kuju, Gert meering, Christrains, Morailworks, DTG, SAD, UKTS_FP en ga zo maar door. ;)
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Sunday 23 June, 2019, 12:29:42
Maar Nederlandse mappen kunnen toch wel draaien zonder de payware DLC's mag ik toch hopen?
Aankomende week was ik wel van plan Nederlandse routes te installeren en Nederlands rollende logo's te kopen.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Sunday 23 June, 2019, 12:35:15
Dat ligt er maar aan welke payware DLC's zijn gebruikt voor het maken van NL routes.
Bij de ene is dat meer dan bij andere routes, dus kijk voor je een NL route erop zet wat er aan payware nodig is.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: dylanjohn10 on Sunday 23 June, 2019, 13:20:45
Goedemiddag,
Ik heb een nvidia 650 , en bij mij gaat de fps soms naar 9, bij sommige nl routes.
En mijn systeem heeft  een werkgeheugen van 8 Gb ram.
Maar verder ,blijft ts 2019 ,wel draaien.
Als ik op twitch kijk, bij rob jansen, dan zie ik het memory gebruik  onder de 3 Gb blijven.
Ik denk dat zolang ik, geen route of scenario rijd, met tien treinen, dat t systeem niet crasht.
Ik zou 1 nl route downloaden, en gewoon proberen . En eerst 1 trein testen bv een Virm of een GtW.
Greetz John
 
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Sunday 23 June, 2019, 22:21:57
Wordt nog een prijzige hobby zag ik wel, bij de meeste mappen payware dlc kopen en nog het NS rollend materiaal kopen.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: TheJAG on Monday 24 June, 2019, 11:31:02
Klopt, de meeste simmers verzamelen het materieel en de routes over een langere periode. En dan zijn er nog de sales - je hebt geluk overigens, de Steam Summer Sale begint morgen!
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: Rob Jansen on Monday 24 June, 2019, 11:38:00
Alles wat in de handleiding genoemd wordt is nodig, voor de ene route een noodzaak en voor andere wat minder als je dan wat bomen mist bijvoorbeeld.
Maar gelukkig zijn veel van de Payware DLC hetzelfde welke nodig zijn en blijft het beperkt.

Een aantal routes gebruikt namelijk een payware route als 'template', ground textures haalt die eruit. Mocht je namelijk die niet bezitten zie je een grote witte vlakte alleen eigenlijk.
Maar je hebt ook geluk met het instappen, vanaf ergens morgen eind van de middag of begin van de avond begint de Steam Summer Sale, waardoor je benodigde routes met vaak 50% of meer korting kunt aanschaffen via Steam.

Meeste leden hier hebben hun collectie over een lange periode opgebouwd, waardoor de aanschaf van nieuwe DLC of treinen verspreid is.
Maar je maakt de hobby zo 'prijzig' als je wilt, kijk gewoon gerust rond wat je nodig hebt, download de handleidingen en maak een lijst je met items die nodig hebt van Steam, voeg de toe aan je wenslijst en kun je makkelijk zien hoeveel korting er is wanneer de sale begint.

Voor je vraag over FPS, 30fps is vrij netjes voor een vrij oude game engine zoals Train Simulator, haal zelf soms maar 10/15 fps waar het erg druk is en 60+ op rustige plekken, ook op mijn gemiddeld hoog systeem met een 7700k, gtx 1070.
Meeste invloed wat kan uitoefenen op een verbeterde FPS is gebruik maken van een SSD, hiermee kan Train Simulator sneller assets inladen van de schijf.
Omdat de game tijdens het rijden nieuwe 'blokken' (in TS termen tiles) inlaad, kan de game stotteren als er veel moet worden ingeladen en dus je een flinke FPS drop hebt. Een SSD kan het laden verkorten.

Invloed op FPS kan zijn, grote stations met veel sporen, veel AI op een tile, een trein (BR 442 bijvoorbeeld, de hamster, maar beter bekend als de lag hamster) of een repaint die 'verkeerd' is gemaakt.
Qua geheugen maakt het niet uit, de game is 64-bit, dus kan meer inladen dan met TS2018 die nog 32-bit only was. Nadeel hiervan is dat veel scenario makers denken dan ze dan de complete route vol kunnen stampen, maar hoe meer AI, hoe meer fps drop er kan zijn.

Een aparte SSD is echt een goede investering voor Train Simulator om mee te beginnen, maar koop tenminste een 500gb of als het geld er is een 1tb variant, dan weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt (meeste zullen 500gb zat aan hebben).
Zelf heb ik meer content dan de gemiddelde gebruiker en zit ondertussen aan ruim 500gb.

tl;dr
Payware DLC is nodig om routes compleet en goed werkend te krijgen, kijk naar sales voordat je iets koopt (zoals de summer sale van morgen voor twee weken lang).
Evenals freeware en de rest in de handleiding van routes en scenario's.

Qua hardware, 30FPS is netjes als je constant hebt maar als je een SSD gebruikt kan 'inlaad stotter' verminderen. Maar FPS drops blijf je houden.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Monday 24 June, 2019, 12:08:08
Dank voor deze info, ik ga kijken wat ik nodig hebt.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Monday 24 June, 2019, 12:43:11
Maar gelukkig zijn veel van de Payware DLC hetzelfde welke nodig zijn en blijft het beperkt.

Was dat maar zo, de scenery c.q. objecten kunnen dan wel hetzelfde zijn maar dan klopt het path weer niet bij de diverse routes.

Neem nou MunichAugsburg daar is het                RSC\MunichAugsburg\Scenery\Vegetation\[00]bush_bramble_line
En bij MunichGarmisch is dit bij hetzelfdeobject RSC\MunichGarmisch\Scenery\Vegetation\[00]bush_bramble_line

En dat is bij elke addon het geval, kort gezegd; zou je bv. hetzelfde object uit 5 routes halen dan heb je hiermee 5 payware addons nodig. :-[
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: Rob Jansen on Tuesday 25 June, 2019, 09:51:03
Ik denk dat je mijn post verkeerd geïnterpreteerd hebt. Wat ik namelijk bedoel is dat de Nederlandse routes (de meest recente voornamelijk) het aantal payware DLC tot een minimum behouden en voornamelijk dezelfde gebruiken.

Oudere routes kunnen nog wel eens 1 of 2 objecten uit een DLC halen terwijl die ook in een anderen zitten, dus niet al te efficiënt.
Beste voorbeeld is 't Gooi, het is gebouwd met de intentie van wat het meeste erop in real life lijkt, waardoor de payware lijst aardig groot is, maar als je weer kijkt naar De IJssellijn of het fictieve Krammerdijks Deltaland heb je maar weinig payware nodig.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Friday 28 June, 2019, 20:10:04
Ondertussen heb ik al het een en ander werkend mis alleen veel rijdend materiaal waardoor ik werkt krijg ik scenario's.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Friday 28 June, 2019, 21:26:22
....... mis alleen veel rijdend materiaal waardoor ik werkt krijg ik scenario's.
Wie kan het onderstreepte even ontcijferen zodat ik snap wat er bedoelt word? :-\
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Friday 28 June, 2019, 21:53:35
Dat is de correctie die zich ermee bemoeide >:(, door het missende rijdende materiaal kan ik scenario's niet rijden.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Friday 28 June, 2019, 22:11:01
Oké bedoel je dat ermee, Ja als je maar 1 wagonnetje mist dan kan er niet gereden worden.
Oftewel wil je een scenario rijden moet het materieel compleet zijn wat er gebruikt is in het desbetreffende scenario.
Of het missende materieel met RW_Tools vervangen met materieel wat je wel hebt
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Friday 28 June, 2019, 22:24:23
En dat laatste met rwtools ben ik mee bezig geweest maar krijg het nog niet voor elkaar.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Friday 28 June, 2019, 22:43:48
Misschien kun je HIER (https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=587606467) wat mee.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Saturday 29 June, 2019, 05:34:05
Ik ben ermee bezig geweest maar ik krijg geen rijdend materiaal in beeld met jou gegeven link, maar die schrijver slaat een stap over zag ik via deze officiële tutorial http://www.agenetools.com/tutorials.html (http://www.agenetools.com/tutorials.html)
Vandaag met deze tutorial verder spelen, ik laat het weten als het gelukt is.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Saturday 29 June, 2019, 09:31:57
Ja de tutorial op de site van RW_Tools is een stuk duidelijker, als je er nu niet uitkomt ligt het aan jou. ;)

Trouwens doe per consist eerst opslaan voor je de volgende doet in een scenario.
Mogelijk word het anders niet goed opgeslagen als je bv. de hele lijst afwerkt en dan pas opslaat.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: dylanjohn10 on Saturday 29 June, 2019, 10:09:34
Goedemorgen,
Lukt het bij jou wel om een trein zelf samen te stellen .
B.v je klikt 1 loco aan en dan ga je naar wagons .
En dan voeg je samen.
Je gaat bv naar snelstrat en klikt op dat koppel samenstel symbool.
Nu duurt het even.
Je ziet dan dan locos ,wagons.
Nu zie je in de lijst alle locs die je hebt .
En je ziet alle wagons die je hebt.
Je klikt dan bv 1 loc aan . En zoekt er een wagon bij.
Helaas bij mij werkt dit samenstellen niet meer.
Als ik het samenstel symbool aanklik .
Dan zie ik zwart beeld .
En moet ik opnieuw ts starten.
Zelfs op 32 bit werkt dit niet meer.
Dit is na een pc crash niet meer goed gekomen.
Probeer voor de wagons de link te volgen naar deze wagons.
Sommige zijn gratis
Maar er zijn ook een hoop payware.
Dan zou ik een ander scenario nemen.
Er zijn er genoeg die je wel kan spelen
Succes .
Greetz John
Helaas voor de route Zuidwest Nederland heb London /Brighton en MUnich/Augsburg nodig.
Deze heb ik via een korting van DLC gekocht.
 8)
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Saturday 29 June, 2019, 11:26:15
Het volgende; ik heb alles geprobeerd exact als de handleiding aangeeft maar de rit Zwolle Kampen blijft de error geven "missing NS DDZ" treinstel welke alleen nodig is voor de rit naar Utrecht en wat dat met de rit van Zwolle naar Kampen te maken hebt weet ik niet.
Ook de acedemy rit van de GWT (achterhoek) werkt niet, je krijgt prima beeld en geluid totdat je de pop-up krijgt om de verlichting aan te zetten dan wordt het zwart en moet je eruit met de Esch knop, waardeloos dus

Andere route ga ik nu niet proberen omdat ik dan weer in andere payware DLC's moet investeren en dan moet je maar hopen dat het dan wel werkt, dat risico neem ik gewoon niet.
Ik heb de GWT trein op deze website gekocht maar heb er tot nu toe niets aan, alleen een vrije rit kun je doen van Zwolle naar Hardenberg maar meer ook niet omdat er dan weer om ander NS materieel gevraagd wordt en verwisselen werkt niet.

Voor een beginner moet je echt teveel geld investeren om het NS materiaal en routes werkend te krijgen, leuk die summer sale maar ergens stopt het want garantie dat het dan wel werkt krijg je helaas niet.

Sinds het gedoe van MSTS met installeren van mods is er nog vrij weinig veranderd, bij veel simulators gaat het installeren real easy maar ook met train simulator is het nog steeds een gedoe waar je bakken met geld in kwijt kan en dan heb je nog steeds niets.

Einde van mij wat geïrriteerde bericht, maar na uren bezig zijn en handleidingen en geen stap verder zijn raakt een mens geïrriteerd.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: Sjef61 on Saturday 29 June, 2019, 11:50:37
Probeer eens zelf een scenario te maken met de GTW.
Er zijn genoeg filmpjes en handleidingen om een goede start te maken. :)
En ja, je kan het best maarrr....Begin simpel.

Werken de payware DLC wel goed?
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: trainsxp on Saturday 29 June, 2019, 11:58:00
We beginnen al een bericht of wat flink af te wijken van de topic titel namelijk AMD rx 570 instelingen wat niets met scenario's enz te maken heeft. ;)
Mja, daar zijn Mods voor om er een stokje voor te steken. ;D
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: The Unknown on Saturday 29 June, 2019, 11:59:26
De payware scenario's geven geen gelukkig geen problemen, ik denk idd dat ik zelf een scenario maak en kijken wat het brengt.
Title: Re: AMD rx 570 instelingen
Post by: Sjef61 on Saturday 29 June, 2019, 12:04:29
We beginnen al een bericht of wat flink af te wijken van de topic titel namelijk AMD rx 570 instelingen wat niets met scenario's enz te maken heeft. ;)
Mja, daar zijn Mods voor om er een stokje voor te steken. ;D
Zo is dat TrainXP.. Bericht splitsen dan maar?
Goed plan Unknown. Je zal zien dat het veel plezier gaat geven.
Title: Re: Beginners vragen TS en NS routes en materieel.
Post by: The Unknown on Saturday 29 June, 2019, 12:22:17
Topic titel aangepast.
Title: Re: Beginners vragen TS en NS routes en materieel.
Post by: The Unknown on Monday 01 July, 2019, 21:55:34
Voorlopig moet ik mij behelpen met mijn oude GTX 750 Ti, de rx570 ging na 2 mnd afgelopen avond op zwart, no dvi_d signaal.
Morgen de leverancier bellen, is een garantie ding.