Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)

26 posts
Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« on: Friday 12 January, 2018, 17:00:42 »
Dag allemaal,

Ik ben voor het eerst aan de 'achterkant' van ts2018 bezig... Ik heb geloof ik wat hulp nodig.

Ik heb net ZWNL1.8 gedownload en geïnstalleerd vanuit de rar-mappen route en assets.
Verder heb ik de payware routes en alle new assets op die van coha na, want ik wacht nog op toelating.
Ook heb ik de freeware routes.

Ik zie echter de route niet verschijnen in ts2018.
Ik kan wel zien dat in de route map, de map 2fd712fd-etc is gekomen en in PackInfo is 'ZWNL1.8.pi' te zien.
Wat is er fout?
Kan het zijn dat de ontbrekende coha spullen verhinderen dat ik met ZWNL kan rijden?
Of moet ik ook de scenario's installeren voordat de route werkt?

Ik hoop dat er iemand tijd heeft om me te helpen.

Groet,
Paul

1.702 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #1 on: Friday 12 January, 2018, 17:13:03 »
In ieder geval zal je alles moeten installeren wat in de (in dit geval) zeer duidelijke handleiding staat.
Als je dat niet allemaal hebt, en zeker de belangrijkste objecten, dan kan je dit soort fouten verwachten.

Kortom, kijk alles nog eens goed na op ontbrekende objecten en materialen en installeer eerst zeker alles van Coha, want dat is een must voor alle routes.

"Gelukkig heb ik er geen verstand van en dat wil ik graag zo houden"

Scenario bouwer en veel meer
324 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #2 on: Friday 12 January, 2018, 18:16:18 »
De download van de route op de juiste plaats installeren moet voldoende zijn om de route in TS te kunnen zien.
Ongeacht of de overige benodigde downloads geïnstalleerd zijn of niet.

Overige missende downloads kunnen wel foutmeldingen veroorzaken en zeker zullen dingen niet zichtbaar zijn tijdens het spelen.
Maar als de route niet verschijnt is de installatie daarvan niet goed gedaan.

26 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #3 on: Friday 12 January, 2018, 18:26:02 »
Dank Remko,
Maar als je mijn post leest, wat kan er dan niet goed zijn gegaan?
Groet,
Paul

Scenario bouwer en veel meer
324 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #4 on: Friday 12 January, 2018, 18:40:55 »
In de download van het rar-bestand staat een map (2) Route en (3) Assets met daarin ook weer een rar-bestand.
Kopieer de inhoud van die rar-bestanden naar de railworks map.
Dat zou voldoende moeten zijn.
Het legen van de cache in de instellingen van TS is aan te raden na de installatie.

Scenario bouwer en veel meer
324 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #5 on: Friday 12 January, 2018, 20:20:59 »
Staan er wel scenario's in de route?
Zo niet, dan kun je de route inderdaad niet zien behalve in de editor.
Quickdrive zit er standaard dacht ik ook niet in, dus daar zal de route ook missen.

26 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #6 on: Saturday 13 January, 2018, 13:01:33 »
Ik heb nu alles geinstalleerd, op het voor scenarios vereiste materieel na.
Ik zie echter de route nergens verschijnen, zelfs de scenarios niet. Sommige vereisten een kopieeractie, anderen een installatie met Utilities/packetmanager.

Ik word een beetje moedeloos...

Grz.
Paul

Scenario bouwer en veel meer
324 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #7 on: Saturday 13 January, 2018, 13:29:19 »
Vreemd. Ik heb dit probleem nog nooit gehad.
Het enige dat ik nog kan zeggen is dat ik nooit Utillities gebruik, maar RWP-bestanden uitpak met 7-zip.
Game cache legen via Settings in de game helpt ook niet?

26 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #8 on: Saturday 13 January, 2018, 13:56:58 »
Dank voor je reactie Remko.
Ik haal de rwp ook uit de zip en gebruik dan utilities/packetmanager om ze in TS2018 te installeren. Hoe doe jij dat dan?
En de cache legen werkt ook niet...

Ik rij graag op NL Routes
815 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #9 on: Saturday 13 January, 2018, 14:40:39 »
Hier 2 voorbeeld hoe je map er uit moet zien en let op de blauw gedrukte daar zitten dan je scenario's in.
Het 2 img zijn de scenario's in die map.
zo niet zul je de route ook niet vinden in je spel behalve dan in Routebouwen.
« Last Edit: Saturday 13 January, 2018, 14:43:16 by cleo259 »
Ik vindt het leuk om scenario's te spelen.
Kijk ook eens hier
Facebook

4.904 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #10 on: Saturday 13 January, 2018, 15:08:23 »
Dank voor je reactie Remko.
Ik haal de rwp ook uit de zip en gebruik dan utilities/packetmanager om ze in TS2018 te installeren. Hoe doe jij dat dan?
En de cache legen werkt ook niet...

Het RWP bestand zelf is een aangepast zip bestand, de rwp kun je dus ook met een programma als 7zip of winrar openen en de bestanden handmatig plaatsen zonder de utilities te gebruiken. In de .rwp vind je gewoon een assets, content enof manuals map beetje afhankelijk van de addon. Die mappen kun je dan rechtstreeks in je railworks installatie kopieren.

26 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #11 on: Saturday 13 January, 2018, 16:30:50 »
Ik ben goed geholpen.
Dank jullie wel.
Het waren inderdaad de scenario's die het probleem waren.

Ook was de handleiding in de rar van de site van Jerome beter.
Daar stond nu duidelijk in dat het of het kopieren van de map content was, of het installeren van de rwp.
Misschien dat het niet uitmaakt als het dubbel gebeurt, maar voor mij wel een duidelijk verschil.

Ik had graag gezien dat ik met Quick Drive ook over deze route kan rijden.
Zoek me inmiddels een slag in de rondte naar missend materieel...

4.904 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #12 on: Saturday 13 January, 2018, 19:06:09 »
Je zou zelf wat quickdrive scenario's kunnen maken:
https://www.youtube.com/watch?v=uTSwEuWPZH8

Scenario bouwer en veel meer
324 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #13 on: Sunday 14 January, 2018, 03:28:33 »
Er is een Quick Drive scenario hier op Treinpunt te downloaden.

26 posts
Re:  Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #14 on: Sunday 14 January, 2018, 13:45:51 »
Dank voor de suggesties. Ik kwam ergens de toetscombinatie ctrl-Q tegen. Daarmee kon ik toch verschillende scenario’s rijden. Mooi.
Zijn er nog meer van die handige combinaties?

4.904 posts
Re: Installatieprobleem route (ZWNL1.8 - newbie...)
« Reply #15 on: Sunday 14 January, 2018, 15:28:48 »
F9 om je assets te herladen, maar dat is meer handig als je aan het repainten bent, dan hoef je niet telkens het scenario te herstarten.