scenario bouwen AI routes

*
Stoomlocomotief
2 posts
scenario bouwen AI routes
« on: Wednesday 19 July, 2017, 19:25:31 »
Beste allemaal,

Al een tijd geregistreerd hier maar nu toch eens posten. Heb een tijdje terug TS2017 gekocht op steam. Vooral omdat ik zag dat er de Albula lijn ermee te koop was. Ik ben een groot fan van de RhB dus dat wilde ik wel eens proberen.
Heb al eens eerder TS2016 gekocht omdat ik NL routes wilde rijden maar een repay gevraagd toen ik erachter kwam hoeveel tijd ik kwijt zou zijn met downloads en payware kopen voor ik iets werkend kreeg :D Daar had ik even geen zin in. (begrijp overigens wel waarom dat zo is hoor ;) )

Wat natuurlijk erg leuk is om zelf scenario's te maken. En dat gaat eigenlijk best goed. :)

Dan nu mijn probleem. Ik ben bezig geweest om een scenario te maken. Eén waarbij je van begin naar eind, dan wat rangeerwerk en weer terug naar begin gaat. Een heel lang scenario dus. Vertrek: 7.28 aankomst terug: 11:30 --maar dat ter info.

Het is gelukt om de hele route te maken met alle acties die tussendoor moeten gebeuren alsmede het rangeerwerk. Het is ook gelukt om voor de heenweg AI treinen in te stellen en te laten rijden. Wat echter niet lukt is om voor de terugweg ook AI treinen in te stellen. Als ik ook maar een lok op een ongebruikt spoor zet en deze markeer als een ''service'' en daar een kleine timetable aan toevoeg komen de andere timetables incl. die van de player zelf vol met errors te staan. Errors die ik niet direct aan die ene lok kan koppelen. Het gebeurd zelfs als ik die lok laat rijden waar geen andere trein komt...

Ben ik nu te enthousiast om een scenario te maken die ook weer terug rijdt?  ::) Kan je dit uberhoupt maken in TS incl. AI?
Zo niet dan hoef ik niet verder te zoeken naar wat ik fout doe haha.... Wat niet kan kan gewoon niet.

Hoor graag jullie mening / expertise :D
Bij voorbaat dank!

******
TreinPunt.NL Administrator
Intercity
Twitch Streamer
Let's drive some trains!
820 posts
Re: scenario bouwen AI routes
« Reply #1 on: Thursday 20 July, 2017, 10:14:03 »
Hallo treinrobert en welkom op Treinpunt.nl  :D

Over je vraag er zijn scenario's waar je inderdaad van weer terug gaat, zelf heb ik er ook één (tot nu toe) gemaakt: https://goo.gl/fdmyGu

Het kan zijn dat je die errors krijgt omdat het overlapt met een andere AI trein overspelers trein.
Het meest voorkomende is dat je de treinen van een verkeerde prioriteit voorziet dat die niet over het spoor mogen of juist een andere AI het spoor 'bezet' houd.
Als je op de error klikt in de lijst, krijg je te zien welke trein(en) de problemen veroorzaken en daar zul je moeten kijken of je de tijden van het schema kan aanpassen of de prioriteit.

Vaak zie je dat je een retour ritje doet met een vrij kort scenario, een lang scenario splits je meestal in 2 delen. Waarbij Deel 1 de heenrit is en Deel 2 de terugrit.
Aangezien je 1e deel goed gaat, zou ik je aanraden om Deel 2 een apart scenario te maken. Dan heb je ook geen last van het 1e deel AI.

Over de Nederlandse routes, dat klopt dat het geld kost, aangezien Train Simulator eigenlijk moet worden gezien als een hobby en niet als een spel en dat kost eenmaal geld.
Kijk hiervoor in de handleidingen van de routes welke 'payware' add-ons je nodig hebt en koop wat je nodig hebt in een steam sale (helaas is de Summer Sale net geweest paar weken geleden).
Freeware Downloads kosten ook tijd, maar het eind resultaat mag er echt zijn.
Kijk de handleidingen dus na voor hoeveel payware je nodig hebt, een aantal routes hebben echt heel weinig nodig.

Let ook op dat Christrains of andere Nederlandse treinen voor een route niet verplicht zijn, alleen voor de scenario's, maar zonder maken ze het minder leuk (en veel scenario's kun je niet rijden). Er is freeware materiaal ook hiervoor te krijgen. Alsmede repaints op een betaalde Steam add-on voor de NS Traxx loc.
Voor Chris kun je als je meerdere treinen tegelijk aanschaft korting krijgen op het gehele bedrag, 20% bij 4 treinen.

Anderen en ikzelf hebben ook niet alles op één dag aangeschaft, maar in delen over een lange periode. Dus bouw je collectie rustig uit.


Nogmaals, welkom en veel plezier hier bij Treinpunt.nl  ;D
Treinpunt Administrator
De downloads worden bekeken en behandeld door het team. Bij afkeuring altijd een PB.
Vragen over downloads? Stuur het team een PB!

Te vinden op Twitch (Za/Zo, 19:30u).
Meer informatie op http://www.robjansen.info

*
Stoomlocomotief
2 posts
Re: scenario bouwen AI routes
« Reply #2 on: Saturday 22 July, 2017, 07:36:50 »
Hoi Rob,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord!
Ik denk inderdaad dat ik het scenario in 2en moet delen. Wel jammer want het leek mij leuk om heel lang door te kunnen spelen naar relatief voorbeeld in real life. Ik ga nog eens knutselen.
Probleem is dat de error aangaf dat de AI met een andere AI op een heel ander (veeeel verder weg) stuk van de route problemen gaf / elkaar in de weg zaten.

Ja ik begrijp goed hoe TS is opgebouwd met de NL routes. Begrijp ook heel goed dat ze content uit andere routes gebruiken en het allemaal veel tijd kost en alles geld kost. Dat geld is ook niet zo het probleem. Meer de tijd die je nodig hebt om alles bij elkaar te rapen. Maar ook dat begrijp ik wel :)
Heb al een mapje gemaakt op mn computer waar ik als eerste ben begonnen veel freeware voor NL routes in te zetten. Misschien kan ik over een tijdje eens een NL route rijden :D We zullen zien.

Groet,
Robert