Wat is Open Rails?

***
TreinPunt.NL Erelid
Hogesnelheidstrein
'Sleeping mode'
2.508 posts
Wat is Open Rails?
« on: Sunday 30 December, 2012, 21:43:39 »
Open Rails is een gratis treinsimulator ontwikkeld op basis van MicroSoft TrainSimulator (MSTS) en wordt ontwikkeld door een team met gespecialiseerde mensen. Voor het gebruik van Open Rails dient MircoSoft Trainsimulator geïnstaleerd te zijn. Vanuit de Trainsimulator-map van MSTS worden de bestanden (routes, materieel, et cetra) uitgelezen.

Met de tijd mee
Open Rails gaat met de tijd mee. Met Open Rails is het mogelijk om full-HD (1920x1080) te spelen en zullen de framerates per seconde vaak hoger liggen dan we bij MSTS gewend zijn. Ook zijn de kleuren flink verbeterd en komen daardoor fotoskins beter tot zijn recht. Verder zijn schaduwen op de schop genomen en echt realistisch gemaakt. De schaduwen van objecten langs het spoor zijn nu te zien op de treinen. Hierdoor is het grafisch gezien al met al een grote vooruitgang!

(Nog niet) perfect
Het rijden van treinen in Open Rails werkt nog niet perfect. De ontwikkelaars zijn nog volop bezig met het verbeteren van Open Rails. Regelmatig komt er een nieuwe update uit, die bugs uit het spel doen verdwijnen. Dus je zult bij het spelen van deze simulator nog gebreken gaan tegen komen, maar die moet je maar even door de vingers zien.

Online rijden
Met Open Rails is het mogelijk om multiplayer met elkaar op een route te rijden. Je kunt samen met je vrienden de treinen van A naar B brengen. Wel moeten de spelers dezelfde route, materieel en consists in je MSTS geïnstalleerd staan voor een optimale werking.

Ontdek het zelf!
De (aanbevolen) systeemeisen voor Open Rails zijn:
Besturingsysteem - Windows XP, Vista of Windows 7 (32bit or 64bit)
Processor - 2.0 GHz of sneller
Werkgeheugen - 512 MB RAM; aanbevolen 1GB+
Videokaart - 128MB video RAM met Pixel Shader 2.0;
aanbevolen 256MB video RAM met Pixel Shader 3.0
DirectX® - version 9.0c
Harde schijf - 40MB vrije ruimte
Geluidkaart - DirectX® 9.0c

Open Rails is gratis te downloaden op het volgende adres:
http://www.openrails.org/release.html

Officiële homepage:
http://www.openrails.org/