TreinPunt.nl

Overige Simulators => Omnibus Simulator OMSI/OMSI 2 => OMSI problemen => Topic started by: Johnny on Sunday 16 February, 2014, 15:27:52

Title: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: Johnny on Sunday 16 February, 2014, 15:27:52
Mensen, ik loop tegen het het volgende aan en dat overkomt me wel bij meerdere bussen trouwens.
Ik heb als voorbeeld de Solaris Urbino 12 maar genomen als voorbeeld waar het bij gebeurd.

Ik kan vanuit de chauffeursstoel niet boven mijn hoofd de knoppen bedienen voor de lijnfilm / route enzovoort.
(https://www.treinpunt.nl/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi61.tinypic.com%2F24do2no.jpg&hash=a22cf3bbbc7d137c8333c09d43871878)

Ook kan ik niet bij de verwarmingsknoppen komen met als gevolg klagende reizigers :P
(https://www.treinpunt.nl/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi60.tinypic.com%2Fdoq9s7.jpg&hash=0f11890ac34b4298d89e7956b005aaf9)

Normaal bedien ik dit met de pijltjestoetsen om heen en weer te gaan en kan ik met de muis erop inzoomen.
Maar deze twee bovenstaande punten lukt me niet om dit in beeld te brengen terwijl ze er wel zijn.

Verder doet de halteafroep het niet, ook niet als ik dit instel via de toetsenbord.
Je hoort een tik en ziet het op display komen, maar omroepen niet.
Hoe krijg ik de afroepen erin?

Hoop dat jullie me kunnen helpen :)
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: jor[D]1 on Sunday 16 February, 2014, 16:47:00
Over het bedienen van die knoppen, je kan het beeldt toch gewoon met de muis bewegen en rond kijken.
(Muis busbesturing kan je dacht ik met K aan/uitzetten)

Over die halte afroep kan er mee te maken hebben dat dat systeem is veranderd voor omsi 2.
Je kan ook even kijken of je Ibis goed ingesteld staat en of Q drukken helpt.

Mvg Jordi
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: Johnny on Sunday 16 February, 2014, 18:00:58
Alles wat je zegt werkt niet bij mij in OMSI2.
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: jor[D]1 on Sunday 16 February, 2014, 18:13:58
 :-X

Er is wel een knopje om je muis besturing uit te schakelen. Als ik het scoll wieltje ingedrukt houdt kan ik rond kijken. (Kan ook een andere muisknop ipv scrollwiel zijn, omsi staat al evne uit hier)
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: michael1234 on Sunday 16 February, 2014, 18:48:41
Muis besturing zet je aan/uit met O ;)
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: Johnny on Monday 17 February, 2014, 11:53:14
Klopt helemaal Michael, maar dan zie ik mijn stuur rondjes draaien in plaats van dat ik de bestuurders cabine rond wil kijken.
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: steven1996 on Monday 17 February, 2014, 21:27:18
Als je vrij wilt bewegen (met t hoofd) moet je de scroll ingedrukt houden en bewegen ;)

Groetjes Steven
Title: Re: Knoppen bedienen & halteafroep probleem
Post by: rrt300 on Friday 07 March, 2014, 13:48:42
is het niet zo dat de bussen uit omsi 1 geen halte afroepen kunnen doen in omsi 2 omdat er dan eerst iets in de config file van die bus moet worden verandert? ik heb het namelijk precies anders om in de Lion's City DD.