TreinPunt.nl

Train Simulators => Microsoft Train Simulator MSTS / OpenRails OR => MSTS Problemen => Topic started by: Danny1998 on Monday 24 February, 2014, 14:04:56

Title: Trein wilt niet rijden
Post by: Danny1998 on Monday 24 February, 2014, 14:04:56
Ik heb voor de 3e keer MSTS nu geinstalleerd. Als ik met een willekeurige trein wil gaan rijden, door (D) in te drukken, dan gaat throttle wel procentueel omhoog en staat op Forward, maar de trein blijft stilstaan. Ook de Pantograaf staat omhoog, en de brakes staan op 0. Dit gebeurd zowel met gedownloade treinen, als met de standaard treinen. MSTSBin nieuwste versie is geinstalleerd, even als Newroads en Xtracks. Iemand enig idee. Het heeft in het verleden wel normaal gewerkt
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: jor[D]1 on Monday 24 February, 2014, 14:06:13
In de MSTS map GLOBAL de startup.mpg verwijderen. Zou misschien kunnen helpen.

Mvg Jordi
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: Danny1998 on Monday 24 February, 2014, 14:24:47
Hoi Jordy,

Dat had ik al gedaan, maar heeft helaas niets geholpen:(
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: Tom on Monday 24 February, 2014, 15:54:43
startup.mpg is alleen voor het reclamefilmpje in het begin. Weet je zeker dat alle remmen op "Release" staan, dus ook de locomotiefremmen. Vooral met de Amtrak had ik nog wel eens dat de trein door de beveiligingssystemen niet wilde rijden. Daarnaast duurt het, vooral bij stomers, wel even voordat de remmen ook daadwerkelijk gelost zijn. Probeer gewoon nog eens wat.
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: rjz222 on Monday 24 February, 2014, 16:13:16
Over het algemeen moeten de remmen inderdaad op 'Released' of 'Released (100%)' staan, niet op 0 ;).

Is dat het probleem niet, druk dan voor de grap eens op de Z-toets ;).
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: jor[D]1 on Monday 24 February, 2014, 23:01:52
startup.mpg is alleen voor het reclamefilmpje in het begin. Weet je zeker dat alle remmen op "Release" staan, dus ook de locomotiefremmen. Vooral met de Amtrak had ik nog wel eens dat de trein door de beveiligingssystemen niet wilde rijden. Daarnaast duurt het, vooral bij stomers, wel even voordat de remmen ook daadwerkelijk gelost zijn. Probeer gewoon nog eens wat.

Startup.mpg lost ook een soort gelijk probleem op, heb ik zelf ervaren en wordt ook uitgelegd op steam4me.
Dat even terzijde.

Los je wel de train brake?
(dus met ; en ' )
en niet alleen de locobrake ( [ en ] )
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: Supercitroen on Monday 24 February, 2014, 23:57:14
En probeer ook eens op de "Z"-toets te drukken voor het rijden.
Title: Re: Trein wilt niet rijden
Post by: timts on Friday 07 March, 2014, 19:39:25
ja de z toets kan je bijv ook gebruiken als je een noodrem heb gemaakt da ontgrendel je als t ware
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal