Can we help you?


Please search the forums before asking a question. It may be answered already.

 Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach

*
Stoomlocomotief
44 posts
Beste mede-MSTS-liefhebbers,

Hoewel ik helemaal verslingerd ben aan de prachtige onvolprezen Rübelandbahn (versie 1.101) die probleemloos (in een eigen MSTS-directory) draait met Open Rails (versie 1.2.3766) op mijn PC met AMD-NVDia FX3800 onder Windows 8.1, heb ik laatst ter afwisseling de ProTrain Tauernbahn geïnstallleerd (in de standaard-directory van MSTS) en gecontroleerd met RouteRiter, echter alle activities zijn zonder rails. (zei screenshot), alle andere routes doen het prima.. zal daarom aan de route liggen...komt één van jullie dit bekend voor (route zonder zichtbare rails) en zo ja wat zou de oorzaak kunnen zijn? Alvast dank, groeten, Freddy
Met vriendelijke groet,
Freddy
M +31 (06) 1240 7901
T +31 (0) 50 54 99 992
E freddysoer@yahoo.com

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Zou je het OpenRailsLog.txt bestand hier kunnen plaatsen, ik heb namelijk een vermoeden, maar met dat logbestand denk ik dat ik je meer zekerheid kan geven ;).
Groet,
Robert

Moderator Treinpunt.nl
Webmaster Treinenwereld.eu

Voor het meest verse nieuws over ontwikkelingen, klik hier!

*
Stoomlocomotief
44 posts
Beste Robert,

Hartelijk dank je voor je reactie! Nu heb ik zelf eerst verschillende MSTS-installaties (ik heb er meerdere) met elkaar vergeleken en nu ontbraken in de standaard-installatie waar ik over schreef, in de \global\shapes\ directory vrijwel alle .s - en .sd-files, misschien veroorzaakt door een mislukte uitvoering van het teruggaan naar een eerdere toestand van de PC via system restore die ik had uitgevoerd vanwege een vreemd probleem met de startpagina van IE. Dan kan zoiets wel eens de snelste oplossing zijn... Aangezien dit niet gelukt was, heeft Windows schijnbaar alle global shape-files verwijderd... Deze heb ik nu teruggezet, en de rails zijn weer zichtbaar!
Nu zag ik wel wat andere foutjes staan in het logbestand van Open Rails, zodat ik die toch even meestuur, misschien heb je er nog nuttige opmerkingen over, waar voor alvast mijn grote dank!
Vriendelijke groetjes,
Freddy
« Last Edit: Thursday 09 March, 2017, 23:15:37 by rjz222, Reason: Logfile in plaintext vervangen door bijlage met dezelfde inhoud. »

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Hoi Freddy,

Voor het overzicht heb ik even de logfile die je in je bericht had neergezet in een txt file gezet en als bijlage OpenRailsLog1.txt aan jouw bericht gehangen ;). In ieder geval is het fijn dat je je rails weer terug hebt :).

Ik heb de logfiles hier even bekeken, en de waarschuwingen zijn niet direct reden tot zorg bij jou ;), in OpenRailsLog.txt zitten een paar waarschuwingen waarvan het eerder verbazingwekkend zou zijn als er helemaal geen waarschuwingen van dat type in hadden gestaan (dan zouden alle shapes en signal configurations met behulp van OR zijn nagekeken en gecorrigeerd), en betekenen weinig voor de eindgebruiker.

In OpenRailsLog1.txt zitten een paar foutjes waarbij de routebouwer zich even achter de oren zal moeten krabben, hij heeft namelijk verschillende staticflags verkeerd staan. Dit is voor OR of MSTS niet meteen een probleem, maar verstandig is het niet ;).

*
Stoomlocomotief
44 posts
Hallo Robert,

Dank je wel voor je antwoord, dat is geruststellend... Ik heb aansluitend nog een andere vraag( als er een nieuwe thread voor dient te komen verneem ik dat graag) over een MSTS-installaties: ik heb al een MSTS-installatie op de C: -schijf, maar nu wil ik een compleet nieuwe installatie op de E:-drive doen, echter de setup van de originele MSTS-CD's die ik startte zegt me dat ik alleen een re-install of delete kan doen van de originele installatie op de C:-schijf. Hoe kan ik dit omzeilen, zodat ik een custom install op de E:-drive kan doen, of is er een andere manier mogelijk? Achterliggende reden is dat ik de route Bratislava/Hohenau-Praag/Bohumin wil installeren vanaf twee DVD's (aangeschaft via http://www.semora.cz/msts/breclav_praha.htm)  maar deze route gebruikt geen X-tracks, dus de standaard MSTS-installatie op de C:-drive die ik al heb met inmiddels vele routes gebruikmakend van X-tracks, kan ik niet gebruiken.
Nu heb ik overigens de (prachtige!) Rübelandbahn ook draaien in een aparte MSTS-directory, echter dat was eenvoudiger, omdat ik toen alleen de standaard-routes (Europe, USA, Japan) plus de global etc hoefde te kopiëren naar die directory. De Rübelandbahn gebruikt ook X-tracks namelijk...
Nou wie weet heb je een idee over een "fresh install"van MSTS op de E-drive.
Reuze bedankt voor je antwoord alvast.
Groeten,
Freddy

*
Intercity
685 posts
 :)

@Freddy,

Routes die geen xtracks gebruiken hebben een eigen tsection.dat in de Global ordner.
Dat kan alleen door in het register de locatie van MSTS te wijzigen.
Omdat de meesten dit niet kunnen zal je eerst MSTS moeten verwijderen.
Voor je dat doet dien je de mappen Global, routes, trains en utils te kopieren naar een andere locatie.
Daarna ga je MSTS verwijderen met de installatie CD.
Dan je computer opnieuw opstarten.
Nu ga je MSTS opnieuw installeren op E:\MSTS
De computer opnieuw opstarten.
Als dat gedaan is, de update naar v.1.3 en de MSTS Patch 1.8.0521 EN installeren.
Dan installeer je Xtracks en vervolgens Route Riter, Con Builderen Train Store in E:\MSTS\Utils
Deze MSTS ga je als basis gebruiken.
Vervolgens maak aparte landen mappen aan, b.v.:

E:\MSTS - Basis
E:\MSTS - CH - Swiss
E:\MSTS - CZ - Cechozlowkia
E:\MSTS - CZ - Cechozlowkia - Trat 321
E:\MSTS - D - Duitsland
E:\MSTS - D - Duitsland - Rübelandbahn
E:\MSTS - NL - Nederland

etc.

In de E:\MSTS en E:\MSTS - basis (deze dient als backup voor E:\MSTS) mag je verder geen routes en treinmaterieel installeren, behoudens voor het maken van activities.
Nu ga je de volledige inhoud van E:\MSTS naar de bovenstaande aangemaakte mappen kopieren.
Dan kan je de Rübenbahn installeren in de apart aangemaakte map.
Dat geldt even een voor de Trat 321 ( Bratislava/Hohenau-Praag/Bohumin)
Hierin installeer je met de 2 DVD deze route.
In de Global map wordt de tsection.dat dan overgeschreven met de bij deze route geleverde tsection.dat en in de mappen Global\shapes en Global\Textures de benodigde bestanden voor deze route geïnstalleerd.

Ik weet niet of je uit verschillende landen treinen hebt geïnstalleerd. Heb je in de backup van trains alleen één land staan dan kan je deze naar de desbetreffende landen map kopieren.
Anders zal je alle treinen van verschillende landen opnieuw dienen te installeren naar de desbetreffende landen mappen,

Het wisselen tussen verschillende landen kan met Train Store en met OR (waarin je koppelingen kan maken naar de specifieke landen mappen).

Maar het voorgaande is als eens hier op het forum behandeld onder:

- http://forum.treinpunt.nl/index.php/topic,76977.0.html

Als de zoekfunctie had gebruikt dan had je dit al gevonden.


m.v.g.

A.N. de Jong
« Last Edit: Monday 13 March, 2017, 17:08:50 by ANdeJong »

*
Stoomlocomotief
44 posts
Re: Geen rails zichtbaar act ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach, Praha
« Reply #6 on: Tuesday 14 March, 2017, 14:36:09 »
Geachte heer de Jong,
Heel hartelijk dank!  Ik ben enorm onder de indruk van je zeer uitgebreide en professionele antwoord op mijn vraag over de MSTS-installatie zonder X-tracks, dat is een ingrijpende actie die ik zal moeten doen. In MSTS heb ik voor het grootste deel (vaak heel mooie) Italiaanse, Oostenrijkse, Hongaarse en Nederlandse routes en allen draaien prima en stabiel via Open Rails.
Uit de install-instructies van Trat 321 kon ik geen vergelijkbare adviezen opmaken, er werd wel gerept over uninstall van MSTSBin Patch etc.
Voordat ik je antwoord las, had ik een kopie van MSTS op de G: (had ook E: kunnen zijn :<) gestart. Deze MSTS-kopie bevat de originele Global files van vóór de X-tracks install.  Route Praha geïnstalleerd volgens de instructies, en MSTS gestart, kreeg beginscherm, maar na lang wachten de foutmelding:  "region load error-parent OnScreenTips does not exist" .en dan niets meer...enfin zal je zeer bruikbare raad opvolgen en de oorspronkelijke thread over msts zonder x-tracks opzoeken op het forum.. Nogmaals heel hartelijk dank! Vriendelijke groetjes, Freddy

*
Intercity
685 posts
 :)

@Freddy,

Xtracks installeert in de MSTS\Global\Shapes en MSTS\Global\Textures een aantal rails die niet in de standaard MSTS voorkomen.
Daarnaast installeert Xtracks in MSTS\Global de file tsection.dat versie 3.18 (000318).
Tsection.dat kan men openen met het kladblok van Windows.
Hierin zie je dan bovenaan het kladblok bestand het versienummer staan.
Routes die van een eigen railbestand gebruik maken installeren (via het installatieprogramma van de desbetreffende route) eigen rails in een eigen map in MSTS\Global\Shapes* en MSTS\Global\Textures*; zie bijlage.
Het installeren van Xtracks heeft geen enkele gevolg voor het installeren van afwijkende routes die gebruik maken van een eigen tsection.dat. Deze verwijst dan naar de aanvullende mappen in MSTS\Global voor de desbetreffende rails e.d.
Dus je kan gewoon Xtracks installeren en dan volledige de inhoud van MSTS naar de specifieke landen mappen en specifieke afwijkende route mappen kopieren.
En aansluitend de afwijkende routes installeren in de desbetreffende landen afwijkende map installeren.
Afwijkende routes die gebruik maken van eigen tsection.dat komt voor bij een Duitse tram en metroroute, en bij een aantal CZ - Cechozlowkia, SK - Slowakia,  H - Hongaria , P - Polisch, RUS - Russia  en USA - United States of America routes voor.
Voor deze dient dan een aparte MSTS map te worden gemaakt.
Immers  in de MSTS\Global map wordt de tsection.dat overschreven door voor de desbetreffende route benodigde tsection.dat. Dat kan automatische door het installatiebestand van de desbetreffende route of door handmatig kopieren.
Dat betekend dat routes die van de standaard tsection.dat gebruik maken versies 00038 00041 00042 00043 00044 00046
niet meer gereden kunnen worden.
Met Train Store is dit te omzeilen als alle routes en treinmaterieel in één MSTS staan maar dan moet men wel weten wat men moet doen.
Helaas bestaat deze mogelijkheid niet in OR omdat deze alleen gebruik maakt van de tsection.dat. die in de MSTS\Global map dan voorhanden is.
Daarom is het nu noodzakelijk aparte MSTS voor verschillende landen en specifieke afwijkende routes te maken.
In OR bestaat de mogelijkheid verschillende MSTS mappen op te nemen.
Dit raad ik ook aan omdat OR het meest wordt gebruikt. Van Train Store wordt nu weinig gebruik gemaakt.
Daarom wordt geadviseerd voor dergelijke routes een eigen MSTS aan te maken zoals in voorgaand bericht beschreven.

m.v.g.

A.N. de Jong

« Last Edit: Tuesday 14 March, 2017, 18:15:09 by ANdeJong »

*
Stoomlocomotief
44 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #8 on: Wednesday 15 March, 2017, 01:45:14 »
Geachte heer de Jong,
Nogmaals dank voor alle nuttige aanwijzingen... Nu heb ik een vreemd issue, namelijk dat alle acts van MSTS trat321 (Praha/Bohumin-Bratislava/Hohenau) binnen de nieuwe, aparte MSTS-installatie op G:\Trainsimulator prima werken, maar dat Open Rails na vertoning van het CSD-startscherm crasht, ik krijg niets in beeld... In Optionen-Inhalt tab binnen OR heb ik uiteraard verwezen naar de install van MSTS op de G:\. Ik stuur even het OpenRails logfile mee, misschien dat u even tijd hebt om er naar te kijken. Alvast dank vriendelijke groeten, Freddy« Last Edit: Wednesday 15 March, 2017, 08:29:38 by rjz222 »

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #9 on: Wednesday 15 March, 2017, 08:55:31 »
Hoi Freddy,

Allereerst een verzoek: zou je de openrails-logboeken niet rechtstreeks in een bericht willen kopiëren? Door dat te doen maak je het bericht erg onverzichtelijk, en de logs worden er niet duidelijker van ;). Ik heb de logfile uit je vorige bericht weer als txt-bestand opgeslagen en als OpenRailsLog2.txt in de bijlagen gezet ;).

Ik heb de logfiles beiden bekeken, maar de error zelf is niet super duidelijk, maar misschien dat de ontwikkelaars van Open Rails er meer van kunnen maken (die kan je bereiken via het elvas tower forum*), maar wat ik wel kan vinden is dat deze route al vaker problemen met Open Rails heeft gegeven. Wat ik je op dit moment kan aanraden is om de route een keer proberen te openen met taakbeheer op de achtergrond open zodat het geheugengebruik te zien is, en ook om de route een keer in Explore Route te proberen.

Nogmaals, dit probleem kan in allerlei oorzaken zitten, en het is me niet meteen duidelijk wat het probleem is. Wat ik zou aanraden is om een van de logfiles te uploaden naar het Maybe it's a bug subforum op Elvas Tower, en anders naar trainsim.com.

*) het ellendige is dat Elvas Tower geen nieuwe leden accepteert momenteel. Dit maakt het lastig om er iets neer te zetten, vandaar dat ik je aanraad om als je geen account hebt op elvas tower via Trainsim.com te werken.


*
Intercity
685 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #10 on: Wednesday 15 March, 2017, 10:06:55 »
 :)

@Freddy,

Zal er binnenkort eens naar kijken.
Maar dat kan enige tijd duren omdat ik andere prioriteiten heb op het ogenblik.
Wil je eens stap voor stap omschrijven wat je hebt gedaan en daarvan schermafbeeldingen van plaatsen, zoals ik heb gedaan?
Wij kunnen niet op jouw computer meekijken hoe één en ander er bij jouw er uit ziet.
Wij hebben geen glazen bol namelijk.
Dan is het moeilijk advies te geven en kunnen wij alleen algemene adviezen geven.

@Robert,

Kan dit gedeelte afsplitsen omdat het niets meer vandoen heeft met de Tauernbahn.


m.v.g.

A.N. de Jong
« Last Edit: Friday 17 March, 2017, 09:11:47 by ANdeJong »

*
Intercity
685 posts
 :)

@Freddy,

De route Trat 321 heb ik zelf niet.
Wel heb ik de updates 1 t/m 28 geïnstalleerd.
Deze heb ik als werkende route (als men kennis daarvoor heeft) onder MSTS/OR in gebruik.
Ik heb dezer route op een aantal verbindingen en een aantal activities getest onder OR.
Hierbij heb ik geen problemen ondervonden.
Wel heb ik deze route meermalen met Route Riter gecontroleerd.
Het opstarten onder OR van dezer route kan 1 tot 5 minuten duren.
Met ziet dan het start scherm van deze route.
Dus rustig afwachten tot de route is geladen omdat het een zeer grote route is.

Heb je alle updates al geïnstalleerd en eventuele patches van de internetsite waar deze route wordt aangeboden?
Het begin van deze route ligt vele jaren geleden voor OR bestond.
Met de updates vermoed ik dat de problemen zijn verholpen zodat deze route onder OR werkt.

Heb je mijn vorige berichten gelezen?
Gaarne hierop en op dit bericht antwoord.

m.v.g.

A.N. de Jong

*
Stoomlocomotief
44 posts
Goeienavond,

Vanwege mijn activititeiten rondom de verkiezingen beetje laat antwoord: ik zal er binnenkort verder mee gaan en zeker je raad opvolgen van install van de Tsjechische updates..Het merkwaardige is namelijk dat alle activities van alle routes (inclusief die van de in een separate msts-installatie draaiende Rübelandbahn) het prima doen in de basic installatie die ik nu heb, alleen de Praag-Bratislava-route trat321niet.. Ik zal je t.z.t. schermfoto's e.d. sturen.. zal ik een nieuwe thread aanmaken?
Vriendelijke groeten en nogmaals reuze bedankt voor al je tijd!

*
Hogesnelheidstrein
www.kerap.tk
1.315 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #13 on: Saturday 18 March, 2017, 19:14:40 »
Ben ook een beetje druk geweest, zie dit topic nu pas.

Ten eerste kan TrainStore wel degelijk meerdere tsections aan. Dat is waar ik het voornamelijk voor gebruik zelfs. Je kan elke route een eigen tsection toewijzen. Dat kan je helpen, en voorkomt meerdere MSTS installaties, wat je ook nog eens ruimte bespaart.

Ten tweede is de route in MSTS testen altijd een goeie manier om te kijken of het aan de installatie ligt. Doet de route het in MSTS ook niet, is er bij de installatie iets misgegaan. Doet de route het in MSTS prima, zal het aan OR of bepaalde instellingen in OR liggen. Als het een route is met custom trackpieces en je hebt verkanting aan staan, zou dat bijvoorbeeld een reden kunnen zijn.

Edit: Ik lees nu pas dat je al gepost had dat íe het onder MSTS wel doet. Kan je eens dynamic shadows uitzetten? En als dat niet werkt alle schaduwen. Tsjechish spul wil nog wel eens ruzie hebben met schaduwen. (Hetzij meestal dan andersom, werkt alleen zonder schaduwen in MSTS, wel met alles aan in OR)
« Last Edit: Saturday 18 March, 2017, 19:20:25 by KerAp »

Grtz Steve

*
Intercity
685 posts
 :)

Wellicht is het handig als je afbeeldingen plaatst van de instel menu's van OR.
Dan kunnen wij kijken wat niet goed is ingesteld.

m.v.g.

A.N. de Jong

*
Stoomlocomotief
44 posts
Hallo,

Dank wederom voor jullie betrokkenheid.. dat waardeer ik zeer.. Ik sluit even een aantal screenshots bij van OR betreffende een route van MSTS Bratislava/Hohenau -Praha Behumin. (http://www.semora.cz/msts/breclav_praha_eng.htm)
Ik had intussen ook even de auteur van de route (Zbynek Semora ) benaderd en hij gaf me onderstaand antwoord:
Good morning. One of the reasons, why that doesnt work properly might be, you didn't make installation into clear folder, in which arent any other routes into MSTS. Files Global and Routes. This condition is necessary to observe either in MSTS and OR. Best regards Zbynek Semora
Dit sluit dus goed aan bij de hoor de heer de Jong vermelde opmerkingen en adviezen.
Aangezien de route wel onder MSTS werkt (nog niet alle activities, zal de updates ophalen...) ga ik eerst de tip uitschakelen dynamische schaduwen opvolgen..
Groeten Freddy
 

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
De twee opties die ik zelf zou omzetten:
- Use MSTS environments (MSTS-Ümgebungen verwenden): deze optie is niet voor niets experimental, de interpretatie van MSTS environments laat nog heel veel te wensen over.
- Load Nighttextures only when needed (Nachttexturen nur laden, wenn benötigt), deze optie aanzetten kan heel veel geheugenverbruik schelen ;).
- Extend object maximum viewing distance to horizon (Maximale Sichtbarkeit aller Objekte zum Horizont erweitern), deze veroorzaakt juist weer meer geheugengebruik ;).
« Last Edit: Monday 20 March, 2017, 14:40:11 by rjz222 »

*
Stoomlocomotief
44 posts
Beste Robert (rjz222),

Dank voor je reply. Ik heb je aanwijzingen opgevolgd, echter hoewel de route Bratislava/Hohenau etc prima draait binnen MSTS in een aparte schone installatie met alleen de zes standaard-routes plus de Tsjechische, en terwijl ik ondertussen op aanraden van de heer A.N. de Jong de updates vanaf de website http://www.semora.cz/msts/breclav_praha.htm heb geïnstalleerd, wil het maar niet lukken een activity via OR op te starten. In Windows Task Manager krijg ik melding: "Open Rails Activity Runner (32 bits) not responding", het beginscherm van de route met alle "ansichtkaartjes" blijft dan voortdurend in beeld. Na end task van de OR act runner volgt melding "nview64.dll is not responding".  Zucht...wat zou het kunnen zijn?
Erg jammer, de route lijkt me stuk mooier nog in OR dan MSTS. Ik sluit de meest recente OR log bij, wie weet...
Is het raadzaam een nieuw topic te starten bij OR-sectie van dit forum? Het moet toch ergens aan liggen..

*
Intercity
685 posts
 :)

@Freddy2000SP,

Ik zie dat je MSTS onder program files hebt geïnstalleerd.
Vanaf Windows 7, 8.0, 8.1 en 10 wordt dit ontraden.
Omdat kort gezegd vanaf Windows 7 file protectie voor oudere programma's zoals MSTS onder C:\program files\ en C:\program\files (X86) geldt. Dat betekent dat Windows vanaf Windows 7 onderdelen van een oud programma zoals MSTS als schadelijk of als gevaarlijk beschouwd en derhalve blokkeert en niet toestaat dat deze wordt uitgevoerd.
Daarom oudere programma's zoals MSTS buiten C:\program files en C:\program files (x86) installeren.
Daarom MSTS als volgt installeren: C:\MSTS of een andere drive letter.
In een van mijn vorige berichten vindt je een link naar een ander topic waarin is uitgelegd waarom dit zo is.
Daarnaast is dit ook behandeld bij het topic http://forum.treinpunt.nl/index.php/topic,76992.0.html
Ook OR niet onder C;\program files of C:\program files (x86) installeren maar onder C:\Open Rails of een andere drive letter.
Dat veroorzaak de problemen waaraan jij tegenaan loopt.
Op de instellingen van OR kom ik nader terug.
Het valt mij op dat je de Duitse versie gebruikt.
Wat is daarvoor de reden?

m.v.g.

A.N. de Jong


« Last Edit: Tuesday 21 March, 2017, 21:21:25 by ANdeJong »

*
Stoomlocomotief
44 posts
@ANdeJong,

Dank je wederom voor je reactie. Ik begrijp de adviezen  om MSTS in een andere dan C:\Program Files (x86) of C:\Program Files te installeren heel goed, echter het merkwaardige is, dat alle routes die ik in de basis-MSTS op C:\Program Files (x86) heb geïnstalleerd, prima draaien onder OR, net als de Rübelandbahn die ik een separate installatie op C:\Rübelandbahn heb staan.
De Tsjechische route Bratislava-Praha heb ik in een kopie van MSTS op G:\Train Simulator staan waarbij de routenaam "Breclav - Praha" is. Aangezien de auteur van de route Zbynek Semora me had geadviseerd om alléén de standaard-MSTS-routes mede te hebben geinstalleerd, staan er in de subdir routes derhalve nog: Europe1, Europe2, Japan1, Japan2, USA1, USA2.
Zoals ik al aangaf, draait de Tsjechische route goed onder MSTS, alleen niet onder OR. Onverklaarbaar voor mij, dus zal er dan toch dat verband zijn met de protectie waar OR tegen aanloopt bij Program Files(x86) installs..
Ik zal eerdaags je advies opvolgen en jouw mooie indeling gebruiken, handig en overzichtelijk!
Ik heb trouwens gedeeltelijk Duitse roots, vandaar dat ik het prettig vind om OR in het Duits te gebruiken...voelt vertrouwd, vandaar...
met vriendelijke groeten,
Freddy

*
Intercity
685 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #20 on: Wednesday 22 March, 2017, 09:28:21 »
 :)

@Freddy200SP,

Wat mij ook nog opvalt is dat je de standaard MSTS onder C:\progran files\ hebt staan en de Tsjechische route onder G:\Train Simulator.
Ik raad je aan alle MSTS op één harddisk te installeren en in jouw geval onder G:\MSTS
Programma's kan je op elke harddrive installeren, in jouw geval G.
Het maakt voor Windows totaal niet uit waar deze staan, behalve op externe harddisks. Dit wordt ontraden.
En niet onder de map naam Train Simulator. Bij sommige route kan het problemen opleveren als de totale lengte (256 - 1 = 255) tekens overschrijft omdat in de mappen Global. Shapes en Textures en de daarin opgenomen submappen soms lange file namen voorkomen; b.v.

Dus G:\MSTS\Route\Routenaam\Global\Shapes\V4\*.* (DB tracks)
Dus G:\MSTS\Route\Routenaam\Global\Textures\*.*
Dus G:\MSTS\Route\Routenaam\Shapes\*.*
Dus G:\MSTS\Route\Routenaam\Textures\*.*

*.* = filename met extentie

De totale lengte wordt gerekend vanaf de driveletter (G) tot en met het laatste teken en mag maximaal 255 tekens zijn.
Dat is een gevolg van Windows 32 bit en de 32 bit programma's als MSTS

Het gebruik van de map naam Train Simulator voor MSTS is niet aan te bevelen omdat wij ook nu Train Simulator 20xx (TS 20xx) hebben en nu sinds kort Train Simulator World 20xx (TSW 20xx). Dat kan verwarring opleveren.
Daarom is het beter voor Microsoft Train Simulator (MSTS) de notatie MSTS als map te gebruiken gelet op het bovengenoemde reden.

Ik gebruik de Engelse versie van OR. Maar tegen een Duitse versie heb ik geen probleem.
Engels en Duits (lezen, spreken en schrijven) en andere talen is voor mij geen probleem. Ik heb zelf Nederlands/Duitse familie in Duitsland wonen.

De indeling voor landen MSTS die ik in mijn berichten gebruik kan je eveneens gebruiken voor het downloaden van routes en treinmaterieel. Dan houd je een overzichtelijk geheel. Dan zijn deze makkelijk bij de downloads terug te vinden.

En alhoewel ik beroepshalve met ander zaken bezig ben, ben ik als 45 jaar bezig met computers.
Dus enige ervaring op het computer gebied is wel aanwezig zowel met hardware als software.

m.v.g.

A.N. de Jong
« Last Edit: Wednesday 22 March, 2017, 09:36:44 by ANdeJong »

*
Stoomlocomotief
44 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #21 on: Wednesday 22 March, 2017, 17:13:37 »
@ANdeJong,
Dank je hartelijk voor je reply..Inderdaad zal ik binnenkort de hele boel omzetten naar de G:\  en dan onder subdirs MSTS...
Ondertussen heb ik op OR-forumgedeelte nieuw topic gestart over dit issue..ben beetje ongeduldig aan het worden... gisteravond nog een groot deel van de activity "zs-04-den-blbec-BP89.1" gereden onder MSTS. Dit ging perfect (op een gegeven moment kwam er wel de melding "activity failed" omdat deze streng tijdsgebonden is en ik net te laat station binnen reed...) in MSTS, maar OR doet het niet...uit "wanhoop" OR X3821 exp. versie geïnstalleerd op de G:\ , maar helaas... sluit wel weer even het logfile bij..Helaas begrijp ik vrijwel niets van de meldingen in deze logfile, vandaar is mijn hoop nu gericht op jou en  het OR-forum...
Groetjes Freddy

*
Stoomlocomotief
44 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #22 on: Saturday 25 March, 2017, 01:46:01 »
Beste MSTS-liefhebbers,

Ik heb nog even weer aan de auteur van BP90 (Bratislava-Praha) gevraagd en kreeg antwoord, dat mijn PC te sterk verouderd is que processorkracht om de route in OR te draaien:

Dobrý den,
 
Díval jsem se na sestavu Vašeho počítače a to bude příčina, proč OR nefunguje.
Procesor (AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+)  je zastaralý, mám na starším PC podobný a OR na něm také nechodí, jen nějaká první nejstarší verze. Grafická karta (NVIDIA Quadro FX 3800)  je primárně určená pro náročné 3D aplikace, ale vůbec není přizpůsobená pro hraní her.
Doporučení, koupit si nový počítač vhodný pro hraní her.
 
S pozdravem, Zbyněk Šemora
 
Good afternoon,
Ive seen your computer setup and thats probably reason, why that doesnt work.
Processor (AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200) is outdated for OR. I have similar PC and it doesnt work either with OR. There works only first, the oldest version. Graffic card (NVIDIA Quadro FX 3800) is primary used for difficult 3D applications, but not for playing games.
I recommend you, to buy new PC convinient for playing games.
 
Best regards, Zbyněk Šemora
 
Dus ga ik op zoek naar een nieuwe PC... Thread kan gesloten worden..ik dank een ieder voor zijn bijdragen!
mvg Freddy

*
Intercity
685 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #23 on: Saturday 25 March, 2017, 18:10:44 »
 :)

@Freddy,

Nog een advies voor een nieuwe PC.
Ik zie dat je nu een met AMD processor en moederbord gebruikt.
Voor OR kan je dan beter overstappen op een Intel processor en moederbord omdat OR bij het ontwikkelen zich hierop voornamelijk richt. Niet tegenstaande dat OR ook onder AMD functioneert (ben nog geen extreme meldingen op fora hierover tegen gekomen, maar heb niet alle berichten hierover gevolgd omdat ik zelf Intel heb) en bij aanschaf is goedkoper is ten opzichte van Intel, adviseer ik je toch voor Intel te kiezen.
Ik weet niet wat voor computer je hebt, desktop of een laptop, maar bij een desktop hoef je niet gelijk over te gaan op een compleet nieuwe computer. Een moederbord, processor en geheugen is vaak voldoende als dat in je desktop weer past.
Alleen zou ik daarnaast nog een nieuwe voeding toevoegen omdat jouw systeem behoorlijk op leeftijd is.
Daarnaast is het nog te overwegen een nieuwe grafische kaart Nvidia GTX 1060/1070/1080 te nemen als je butget dat toelaat.
Voor MSTS en OR is een GTX 1060 voldoende, tenzij je daarnaast nog andere zware games gebruikt.
Over jouw monitor, als je deze hebt kan ik geen oordeel geven omdat ik niet weer wat voor een je hebt.

m.v.g.

A.N. de Jong
 

*
Stoomlocomotief
44 posts
@ANdeJong,

Hartelijk dank wederom voor je heldere en nuttige raad. Ik ga die zeker zodar het budget het toelaat (wil dan gelijk de relatief kleine 19" Samsung SyncMaster 931BW monitor vervangen door een wat grotere (zit aan Medion te denken).
Toch blijf ik het vreemd vinden - maar dat komt omdat ik de OR-software inhoudelijk niet ken - dat alle (en heb vele) Italiaanse acts draaien als een zonnetje (zoals goederentrein Bari-Foggia, prachtig! zie bijlagen..) en juist de Tsjechische niet...
Niettemin nogmaals dank voor al je hulp en geduld...
MVg Freddy

*
Intercity
685 posts
 :)

@Freddy,

Twee internetsites waarop je kan oriënteren en prijzen kan vergelijken voor computers, beeldschermen, e.d.:

- https://nl.hardware.info/
- https://tweakers.net/

Gratis registreren is aanbevolen.

Italiaanse internetsites voor MSTS/OR:

- http://www.amicitreni.net/
- http://www.simtreni.net/
- http://dido71.altervista.org/
- http://www.lvmauro.it/train_sim/MSTS/MSTS.htm
- http://www.ildeposito.net/
- http://www.odoredifumo.net/dwnld.htm
- http://trainsimaddon.xoom.it//atkdella/
- http://trainloads.altervista.org/
- http://www.trainsimhobby.net/news.php
- http://www.trenomania.it/
- http://digilander.libero.it/pek317/
- http://www.trainsimhobby.net/forum/index.php?sid=bc6546be80bebdac5f8777f648010a59

Houd er rekening mee dat een aantal Italiaanse routes een eigen tsection.dat  gebruiken (Italia 28 en Italia 31) zodat je een eigen MSTS map hiervoor dient aan te maken,

m.v.g.

A.N. de Jong
« Last Edit: Sunday 26 March, 2017, 10:24:46 by ANdeJong »

*
Stoomlocomotief
44 posts
@ANdeJong,

Geweldig, hartelijk dank voor alle links! Het enorm grote (en -minder belangrijk -vaak kosteloze) aanbod van add-ons voor MSTS is tezamen met de grote progressie die MSTS sinds haar begin in 2001 heeft doorgemaakt dankzij de van oorsprong Tsjechische MSTSBin e.d. op grafisch-realistisch en performance-gebied, reden voor mij om (nog) steeds niet in zijn geheel over te stappen naar TS 2017. Deze trainsim is natuurlijk superieur, alleen vind ik de bediening wat lastig en is het aanbod veel beperkter van spoorwegen die ik interessant vind zoals de Italiaanse en Hongaarse met name. Nou ja eerst maar nieuwe hardware... dank je wederom!
Met vriendelijke groeten,
Freddy
Met vriendelijk

*
Stoomlocomotief
44 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #27 on: Thursday 06 April, 2017, 13:47:49 »
@ANde Jong,

Eerder dan gedacht, heb ik mede dankzij jouw prima adviezen, een nieuw systeem gekocht bij de Aldi!
Nu zat ik daar vorig jaar eind oktober, toen ze daar de Medion Akoya P5360 E (MD 8881) te koop aanboden (en die bijna identiek is aan de Medion Akoya P5385 E (MD 8847) die ik nu heb gekocht) al aan te denken, echter bevatte dat systeem een AMD Radeon RX 460 grafische kaart, niet zo geschikt voor MSTS...
Maar nu heeft men gelukkig deze kaart vervangen voor de veel betere nVidia GeForce GTX 1060, precies het type dat je me aanraadde! 
Andere relevante specs zijn:
Processor: Intel Core i5-6402P
Werkgeheugen: 8GB DDR4
Opslagapparaat: SSD 128GB & Harde schijf 1TB (1000GB)
Al met al ruim voldoende leek me ook voor TS2017..
Er is Windows 10 Home Edition op voor-geïnstalleerd, zodat ik jouw berichten en reacties daarop ga verzamelen om een optimale config voor MSTS te maken want bij W10 heeft het bij een aantal MSTS-liefhebbers wel problemen gegeven herinner ik me.
Ik wilde je langs deze weg nogmaals hartelijk danken voor je uitgebreide tips, en mocht ik ergens tegen aanlopen, dan kan ik je wel weer mailen, okay?
Vriendelijke groeten,
Freddy

*
Intercity
685 posts
Re: Geen rails zichtbaar in activities van ProTrain Tauernbahn Salzburg Hbf-Villach
« Reply #28 on: Thursday 06 April, 2017, 17:23:42 »
 :)

@Freddy2009SP,

Voor je jouw oude computer weg doet, zal je het volgende nog kunnen overwegen.
In die oude computer zitten nog oude harddisks (HDD).
Ik weet niet hoeveel HDD in jouw oude computer aanwezig zijn en welke capaciteiten deze hebben.
Deze kan je nog inbouwen in je nieuwe computer omdat daarvoor in je computerkast nog ruimte voor aanwezig is.
Dan heb je nog extra opslagruimte voor data voorhanden.
Wel even kijken wat voor aansluitingen deze hebben naar het moederbord.
Deze zullen nog waarschijnlijk van het IDE type zijn en kunnen dan niet rechtstreeks op je moederbord worden aangesloten.
Dan ook de platte datakabels en de voedingkabels voor deze HDD bewaren.
Immers deze hebben nu, omdat nieuwere  SDD/HDD, SATA 2/3 (300/600), aansluitingen zowel op de SDD/HDD als op het moederbord. Tevens hebben deze andere voedingsstekkers.
Als je oude HDD nog een IDE aansluiting hebben, kan je een insteekkaartje voor een paar tientjes kopen die je in een van de insteek sleuven kan steken op je moederbord. Eén daarvan is al in gebruik voor je grafische kaart. Als het goed is zijn er dan nog 2 sleuven voor insteekkaarten vrij. Wel opletten van wat voor type deze is. Daarop moet de insteekkaart worden afgestemd.
Voor de voeding kabels zijn verloop kabels te krijgen die je oude HDD van voeding kunnen voorzien.
Bij elkaar zal dit ongeveer 40 a 50 Euro kosten.
Anders een nieuwe HDD van 4 TB kopen die ongeveer 130 Euro kost.


Dan kun je de data die op deze HDD staan (downloads voor MSTS/OR/TS20xx) weer gebruiken.
Anders dien je alles opnieuw te downloaden.
Of als je een externe HDD hebt alle data hierop overzetten.


m.v.g.

A.N. de Jong
« Last Edit: Thursday 06 April, 2017, 17:30:02 by ANdeJong »