Can we help you?


Please search the forums before asking a question. It may be answered already.

[Overige] doet Msts het al op windows 8??

*
Hondekop
115 posts
doet Msts het al op windows 8??
« on: Friday 08 November, 2013, 17:22:23 »
Beste mensen

werkt msts al op windows 8 zoja hoe dan?

mvg Marijn

*
Hogesnelheidstrein
5.154 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #1 on: Friday 08 November, 2013, 17:47:39 »
Ja en Nee, dat verschilt soms wel meestal niet.
Verwacht ook niet dat hier snel verandering in komt.
Oplossing is Openrails gebruiken of terug naar Win 7.

Mvg Jordi

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #2 on: Friday 08 November, 2013, 17:47:55 »
Soms wel soms niet. In een venster schijnt het wel standaard te werken, maar full screen hangt het af van de hardware: sommige videokaarten doen het dan wel, anderen niet.

Overigens ben ik nog altijd geen fan van Windows 8, stabiliteitsissues zijn niet opgelost, en met de nieuwe features zijn er alleen maar nieuwe ontstaan. Ik zou persoonlijk gewoon zien dat ik Windows 7 nog aan zou houden tot Windows 8.1 (dan waarschijnlijk minimaal 8.2) stabiel gaat worden.
Groet,
Robert

Moderator Treinpunt.nl
Webmaster Treinenwereld.eu

Voor het meest verse nieuws over ontwikkelingen, klik hier!

*
Hondekop
115 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #3 on: Friday 08 November, 2013, 17:49:18 »
ik heb een video kaart van 1GB ik heb een computer van sony viao en hier zit windows 8 op

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #4 on: Friday 08 November, 2013, 18:48:50 »
Het geheugen maakt niet zoveel uit, gaat meer om dat de drivers MSTS nog lief willen vinden, dus welk merk het is.

Downgraden of Linux erop is hier de makkelijkste oplossing...

*
Hondekop
115 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #5 on: Friday 08 November, 2013, 22:16:08 »
wat is linux

Offline Tom
*
Hogesnelheidstrein
Voorheen: nstomjanssen2000
Geboren Nijmegenaar
2.382 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #6 on: Saturday 09 November, 2013, 21:09:00 »
Linux is een besturingssysteem waar ik helaas het fijne niet van af weet. Wel weet ik dat het lichter is dan Windows en dus makkelijker te gebruiken is op mindere computers. Robert kan er vast meer over vertellen, hij heeft ermee lopen klooien.

En, mocht je op Terug naar Toen 2013 zijn geweest, op de demonstratielaptops zat Linux. (ging wel eens mis, zegt gelijk al iets over de kwaliteit ervan :P)

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #7 on: Saturday 09 November, 2013, 23:19:24 »
Mwah, wat er mis ging is vooral dat MSTS niet gemaakt is om onder een andere OS dan Windows te draaien, waardoor je MSTS met een emulator moet laten werken. Een emulator vertaalt de bestanden naar de taal waarin Linux praat, wat bij het laden van een nieuw scherm (het teruggaan naar het menu in dit geval) soms mis gaat, is in 16 uur waarschijnlijk 6x mis gegaan, dus 10 uur zonder problemen gelopen, Windows maakt er over het algemeen een groter zooitje van.

Linux is een familie van Operating Systems, waarvan Ubuntu verreweg de bekendste familie van distributies is. De vraag wat is Linux geeft hier al aan dat het voor jou geen zin heeft om ermee te gaan zitten klooien, omdat het een besturingssysteem is wat behoorlijk ingewikkeld is.

Dus nee: voor jou zou ik het niet aanraden. Mocht je echt goed met computers overweg kunnen, dan is het zeker een aanrader, Linux is door de Open Source-basis extreem stabiel (en als je het echt wil weten, Linux is gebaseerd op Minix, gebouwd door een hoogleraar aan de VU Amsterdam, en dat is weer bedacht op basis van het oude UNIX, Windows en Mac zijn beiden weer op de eerste Linux-distri's gebaseerd).

Een paar foutjes in een inter-OS vertaling betekent dat het in ieder geval relatief goed vertaalbaar is, Er zijn programma's die helemaal niets doen onder Linux omdat de heren van Microsoft slimmer zijn geworden in het maken van programma's die detecteren of je wel écht onder windows werkt, en niet onder een emulator).

*
Hogesnelheidstrein
1.041 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #8 on: Sunday 10 November, 2013, 09:56:24 »
Robert,

Windows noch OS X zijn op Linux gebaseerd! Windows (vanaf Windows NT) is gebaseerd op VAX VMS, een OS voor de VAX minicomputers van DEC. De OS-ontwikkelploeg van DEC (of in ieder geval een belangrijk deel ervan) is op enig moment overgestapt naar Microsoft en zijn daar begonnen met de ontwikkeling van Windows NT (wat de basis is van XP, Vista, W& en W8).
OS X is gebaseerd op (een versie van) de Mach-kernel, welke ook gebruikt is als kernel voor een bepaalde Unix-variant (BSD).
Linux is niet gebaseerd op Minix. Omdat Linus Torvald niet tevreden was met de mogelijkheden van Minix, is hij begonnen met de ontwikkeling van Linux.

Dick

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: doet Msts het al op windows 8??
« Reply #9 on: Sunday 10 November, 2013, 10:36:08 »
Ah, dank Dick, de verhalen hierboven zijn dus toch vaak incorrect. Het Minix - Linux verhaal werd mij door een docent verteld die een inleidend vak gaf, misschien toch iets te trots op zijn collega.

De verhalen over Windows en Mac zijn mij slechts viavia ter ore gekomen, toch die bron wat meer wantrouwen dus.

Feit blijft wel dat de systemen in de kern vrij sterk op elkaar leken in de beginjaren (en nog steeds als je de commandoschermen oppakt. cmd in Windows, de terminal van Linux en waarschijnlijk ook het equivalent bij Mac gebruiken veel gelijkende commando's, behalve in de OS-specifieke onderdelen, en één algemeen commando). De talen waarin deze systemen werken zijn natuurlijk in de loop van de tijd steeds verder van elkaar vervreemd.

EDIT: wilmanu (Marijn), weet je wat voor merk videokaart het is?
« Last Edit: Sunday 10 November, 2013, 15:56:19 by rjz222 »