ICL-rijtuigen

*
Stoomlocomotief
38 posts
ICL-rijtuigen
« on: Saturday 04 July, 2015, 15:28:16 »
De Avmz was al reeds 3 jaar geleden in dit topic te zien, maar nu zijn ook de andere varianten van de ICL-rijtuigen erbij gekomen:

Eerst nogmaals de Avmz, die ook een aantal verbeteringen heeft ondergaan


De opschriften zijn helemaal opnieuw gemaakt en duidelijk leesbaar:


De andere varianten, de Aimz, Bimz en Bimdz:
Naast de duidelijke klassecijfers en pictogrammen zijn ook de kleppen van de wateraansluiting beter uitgewerkt in 3D:


Het enige wat een release nog tegenhoudt is een rijtuignummer met bijpassende revisiedatum voor de Bimdz. Enkele Bimdz zouden namelijk niet in de geel/blauwe kleurstelling gekomen zijn, dus is het nuttig te weten welke rijtuigen wel in geel/blauw rondreden.

Daarna moeten nog de nodige toelatingen via Halycon geregeld worden, en het pakketje nog samengesteld worden. Ik hoop dit project wel binnen afzienbare tijd te releasen, aangezien ik stilaan aan iets anders wil beginnen (maar het zonde zou zijn deze rijtuigen niet met de rest van de wereld te delen). Vooral de freightanim met de opschriften zijn prutswerkjes waar uren tijd in kruipen, omdat elk rijtuig zijn eigen exemplaar heeft..

Bijpassende ICK rijtuigen ? Dan moet je even de richting van Peter Hanslip uit kijken en hopen dat de source-files van de Bm235 snel beschikbaar komen. Daaruit kunnen dan de ICK-rijtuigen uit afgeleid worden (zoals ook op schaal 1:1 het geval was). Maar tot dan kunnen deze 4 exemplaren alvast de leemte vullen.
« Last Edit: Saturday 04 July, 2015, 15:45:57 by rjz222 »

*
Sprinter
249 posts
Re: ICL-rijtuigen
« Reply #1 on: Saturday 04 July, 2015, 16:02:59 »
Zijn de deuren ook geanimeerd?
Zou wel gaaf zijn.
Alsnog een mooie trein.
Met vriendelijke groet,
Maico Zeeman

*
Hogesnelheidstrein
www.kerap.tk
1.315 posts
Re: ICL-rijtuigen
« Reply #2 on: Monday 06 July, 2015, 17:04:11 »
Ziet er erg mooi uit, en je hebt lekker veel oog voor detail!

Wat rijtuignummers betreft heb je misschien wat aan deze link:
http://www.railwiki.nl/index.php/ICL_-_Rijtuigen_ICL_%28InterCity_Lease%29

Verder zijn er trouwens al prachtige ICK's voor MSTS:
http://forum.treinpunt.nl/index.php?action=downloads;sa=view;down=853

Edit: verkeerde link vervangen
« Last Edit: Monday 06 July, 2015, 17:09:00 by KerAp »

Grtz Steve

*
Intercity
547 posts
Re: ICL-rijtuigen
« Reply #3 on: Sunday 12 July, 2015, 13:27:24 »
Zijn de deuren ook geanimeerd?

Zo te zien zijn de repaints gebaseerd op de rijtuigen van Halycon. Deze hebben geen geanimeerde deuren. Wel met afstand de beste modellen van deze rijtuigen. Helaas is er dan weer geen Bm235 van Halycon, want de "prachtige" ICK's, genoemd door KerAp, kloppen van geen kant qua maatvoering.
Huidige projecten: Bietentrein | TEE DE-IV | Plan E-rijtuigen
Meer info over mijn actuele projecten te zien op mijn  Project Blog

*
Stoomlocomotief
38 posts
Re: ICL-rijtuigen
« Reply #4 on: Monday 21 December, 2015, 14:44:47 »
Zoals jullie reeds gezien hebben heb ik het pakket kunnen afwerken en zowel op The-Train als hier geupload.

In de probleem topic kwam het reeds naar boven, dus hier nog eens: je hebt ofwel de Schwarzwaldbahn nodig of het Große Fahrzeugpaket om het pakket te kunnen gebruiken. De installatie is niet zo moeilijk: pak de zip-file uit (map FCS_NS_ICL in je Trainset-folder kopiëren), en voer daarna het batch-bestand "kopiere_dateien.bat" uit. Deze kopieert de shape-files van één van de add-ons in de map van de ICL, alsook de ongewijzigde textures (interieur etc).

Later (maar dat kan evengoed binnen een jaar of 2 zijn), als Peter Hanslip de nieuwe versie van zijn Bm235 uit heeft wil ik wel nadenken over ICK-rijtuigen op basis van dat model. Maar tot dan kunnen de ICL als vervanging voor een ICK doorgaan.

De Avmz in volledig blauwe kleurstelling staat niet op het programma, vooral omdat ik geen interieurfoto's heb van de rijtuigen in deze periode. Het staat natuurlijk iedereen vrij om zijn eigen repaint te maken, en toestemming aan Halycon te vragen voor een eventuele release.

*
Intercity
547 posts
Re: ICL-rijtuigen
« Reply #5 on: Monday 21 December, 2015, 14:52:52 »
De Avmz in volledig blauwe kleurstelling staat niet op het programma, vooral omdat ik geen interieurfoto's heb van de rijtuigen in deze periode. Het staat natuurlijk iedereen vrij om zijn eigen repaint te maken, en toestemming aan Halycon te vragen voor een eventuele release.

Toen de rijtuigen naar de NS overgingen na het opheffen van de rijtuigenpool, is meteen een interieurrevisie uitgevoerd. Het interieur van de blauwe is dus hetzelfde als in de geelblauwe periode: licht met donkerblauwe stoelen

Zie ook: http://martijnhaman.nl/typeavmz.htm

Quote from: martijnhaman.nl
Voor de rijtuigen naar Nederland komen worden ze opgeknapt in de werkplaats in het Duitse Neumünster. Daarbij krijgen de stoelen en hoofdsteunen een nieuwe bekleding, bestaande uit een blauwe stof met een motief. De eerste vijf rijtuigen komen in 2000 in Nederland aan en hebben nog geen gele bies en NS logo. In 2001 komen de resterende vijf rijtuigen naar Nederland, ditmaal wel voorzien van biezen en logo's. De eerste vijf geleverde rijtuigen gaan in dat jaar terug naar Neumünster voor een interieurrevisie. Daarbij worden de biezen logo's alsnog aangebracht.

Mogelijk hebben de eerste vijf blauwe mogelijk dus nog korte tijd het standaard DB-interieur gehad uit de jaren negentig.
« Last Edit: Monday 21 December, 2015, 14:54:23 by Quinzeedied »