OpenRails: Wisselen van trein

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
OpenRails: Wisselen van trein
« on: Tuesday 31 October, 2017, 13:56:10 »
Een van de onbekendere mogelijkheden van Open Rails is het wisselen van trein in een activity. Deze functie is alleen beschikbaar in de activity-modus, en niet in de timetable modus helaas.

In een activity kan je een lijst oproepen van alle services en consists in de buurt in de activity door middel van de toetsencombinatie Alt+F9. Hierin verschijnen de service waar je nu mee rijdt (rood), andere services (groen) en Static consists (geel).


Figuur 1: Het Train List venster van Open Rails

Door enkel op een van deze consists te klikken kan je een andere trein bekijken terwijl je de huidige service blijft besturen:

Figuur 2: Hier hebben we gefocust op een static consist, terwijl ik de Allegra (rood weergegeven in het Train List venster)
 bedien.


Heb je echter de behoefte om een andere consist te besturen klik je dubbel op een service of static. Als deze consist bedienbaar is, spring je over naar de consist van jouw keuze.

Figuur 3: Alvorens van de Allegra over te stappen op iets anders heb ik eerst het Train List venster aangeroepen


Figuur 4: Na dubbel geklikt te hebben op de static die we over wouden nemen is de dieselloc nu onze trein, terwijl de Allegra met de Player Service nu verder gaat als AI-voertuig

Bekijk ook deze video waarin ik de handeling voor doe.
Groet,
Robert

Moderator Treinpunt.nl
Webmaster Treinenwereld.eu

Voor het meest verse nieuws over ontwikkelingen, klik hier!