Activity generator

*
Stoomlocomotief
35 posts
Activity generator
« on: Saturday 17 June, 2017, 09:22:32 »
Zoals een aantal van jullie inmiddels weten heb ik MSTS weer uit de mottenballen gehaald maar kom het volgende tegen.

Het programma Activity Generator van Steve Davis vraagt een csv bestand om te openen,  Choose Activity (CSV) File. Zonder zo'n bestand kun je niks met het programma lijkt het. Een dergelijk bestand zou te vinden zijn in, (als voorbeeld) in \Train Simulator\Routes\USA2\ACTIVITIES folder and select the file “SWLACTMP1_KAL_CF_WFTemplate.csv

Maar waar ik ook kijk in mijn MSTS installatie activitys kan ik nergens zo'n bestand vinden snap ik het niet? Moet ik het op een andere plek zoeken?

JohnT
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.

*
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: Activity generator
« Reply #1 on: Saturday 17 June, 2017, 10:03:04 »
MSTS zelf gebruikt inderdaad geen CSV bestanden, maar wat ik in de snelheid uit het verhaal van die Activity Generator begrijp is dat dat programma de activities op basis van een CSV-template (CSV, Comma Separated Values, is een bestandsformaat dat de basis vormt voor wat we tegenwoordig spreadsheets noemen (die je met programma's als Excel maakt en bewerkt), en bestaat dus uit rijen (regels) en kolommen (gedeelte tussen twee komma's).

Het lastige is dat ik het programma niet heb, en het, doordat het betaalde software lijkt te zijn, niet even snel kan testen.

Overigens maakt de timetable modus van Open Rails wel gebruik van een vorm van CSV (met zijn eigen extensie, dat wel). Die timetables lijken wel wat op activities, maar op een net iets andere manier (overigens kan je ook gewoon MSTS-activities in Open Rails spelen).
Groet,
Robert

Moderator Treinpunt.nl
Webmaster Treinenwereld.eu

Voor het meest verse nieuws over ontwikkelingen, klik hier!

*
Stoomlocomotief
35 posts
Re: Activity generator
« Reply #2 on: Saturday 17 June, 2017, 13:09:42 »
Bedankt voor het antwoord.

Ja de activitys werken wel maar wilde ze zelf wat veranderen en eventueel nieuwe maken. Met de activity editor van MSTS is dit lastig.

Wel raar dat ik eerst een csv bestand moet openen terwijl deze er niet zijn.

JohnT