TreinPunt.nl

Train Simulators => Microsoft Train Simulator MSTS / OpenRails OR => MSTS Algemeen & Overig => Topic started by: witte32 on Thursday 08 September, 2016, 16:17:46

Title: msts treinverkeer
Post by: witte32 on Thursday 08 September, 2016, 16:17:46
hey hallo ik zoek hoe je trein verkeer kan plaatsen in een route.
kan iemand mij helpen? alvast bedankt
Title: Re: msts treinverkeer
Post by: KerAp on Sunday 11 September, 2016, 09:55:37
Het is niet alsof het nergens op internet staat, maar goed.

Ten eerste kan het alleen in een activity. (Najah, met een trucje kan het ook in explore, maar dat zou ik niet aanraden) Open de activity van je keuze in de Activity Editor, als het goed is zie je rechtsonder een kopje "Traffic". Maak een nieuw traffic bestand aan met de services die je wil passeren. Vul de tijd dusdanig in dat je ze op de gewenste plek tegenkomt. (Dit zal ff experimenteren worden) Elke keer saven en proberen dus.

Als je een trein wil laten stilstaan gebruik je een consist, als je wil dat een trein niet verdwijnt na aankomst op het eindpunt (wat msts standaard doet) plaats je een reverse point zo dicht mogelijk voor het laatste sein en vlak daarna (eigenlijk een stukje terug dus) nog een. Dit werkt omdat het pad het sein pas passeert na het passeren van het reverse point, tot die tijd zal het sein rood geven. Maar omdat het sein rood geeft zal de AI trein voor het sein stoppen, het reverse point dus niet passeren, en dus eeuwig blijven staan.

Reken er op dat het bij overgangen naar- en van enkelspoor nog wel eens heel erg vervelend kan worden om realistisch gedrag te krijgen.

Zo, nou moet je er voorlopig wel zijn. En zo niet kan je eens proberen "MSTS traffic" te googlen...  ;)
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal