TreinPunt.nl

Algemeen/General => Mededelingen van het TreinPunt.NL Team => Topic started by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 17:09:02

Title: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 17:09:02
TreinPunt.NL wordt SimTogether.com

Per 1 november 2019 gaat TreinPunt.NL verder onder de naam SimTogether.com. In dit bericht wordt uitgelegd waarom er gekozen is voor een nieuwe website en naam, hoe de transitie plaatsvindt en wat er verandert. Een verdere toelichting wordt ook gegeven in de volgende video:

https://www.youtube.com/watch?v=nkGVYmRyoYI (https://www.youtube.com/watch?v=nkGVYmRyoYI)

Introductie
TreinPunt.NL is opgericht in 2007 door GerJan en Mark. GerJan is helaas sinds 2014 niet meer onder ons, maar heeft een onmisbare bijdrage geleverd aan het huidige succes van TreinPunt.NL. De afgelopen jaren heeft TreinPunt.NL een immense groei doorgemaakt. Ongeveer 300.000 bezoekers bezoeken TreinPunt.NL elke maand. Vele nieuwe features zijn toegevoegd aan de website. Het detail van de content die gratis wordt aangeboden door de vele betrokken leden heeft hier ook in grote mate aan bijgedragen. Het maakt dat steeds meer mensen interesse krijgen in simulatiegames. TreinPunt.NL heeft de ambitie om haar bezoekers telkens weer beter te faciliteren en een steeds grotere doelgroep kennis te laten maken met simulatiegames.

Wat gaat er veranderen?
TreinPunt.NL heeft ervoor gekozen om:

-   Per 1 november 2019 verder te gaan onder de naam SimTogether.com;

-   SimTogether.com te bouwen op andere software;

-   De functionaliteiten van het forum op een meer innovatieve wijze in te richten op de nieuwe website. De nieuwe inrichting omvat alle functionaliteiten van het huidige forum, maar sluit beter aan bij de wereld vandaag de dag;

-   Alle downloads van TreinPunt.NL over te zetten naar SimTogether.com. Dit regelt het TreinPunt.NL team en hier hebben makers dus geen omkijken naar;

-   De webshop te integreren op SimTogether.com. Oude aankopen blijven beschikbaar;

-   Alle features die de afgelopen periode zijn gelanceerd op TreinPunt.NL op een overzichtelijke wijze te integreren en onder te brengen op SimTogether.com;

-   Een nieuwe Discord server op te richten, die overzichtelijker is ingedeeld;

-   De website SimTogether.com zowel voor een Nederlands als internationaal publiek zo toegankelijk mogelijk te maken.

Verderop in dit bericht worden een aantal veranderingen nog nader toegelicht.

Waarom deze verandering?
De genoemde veranderingen hebben aantal redenen:

-   TreinPunt.NL is gebouwd op Simple Forum Machines (SMF). Dit is de software achter de website. De ontwikkeling van SMF staat op een laag pitje en de innovaties blijven achter. Dit zorgt ervoor dat we met SMF software niet meer de gewenste innovaties kunnen brengen. Om toch te kunnen blijven innoveren, komt er veel druk te liggen op het technische team van TreinPunt.NL, wat uitsluitend bestaat uit vrijwilligers. De software waar SimTogether op is gebouwd is geen open source en heeft een groot team dat regelmatig updates uitbrengt. Door over te stappen op andere software moderniseren we de opvolger van TreinPunt.NL en zorgen we ervoor dat er ook over een aantal jaren nog een succesvolle website is.

-   De wetgeving en interactie is de afgelopen jaren veranderd. Er is wetgeving gekomen die voorschrijft dat TreinPunt.NL strikter met privacy moet omgaan. De nieuwe software faciliteert hierin.

Het aantal forumberichten is de afgelopen jaren gedaald. Dit is een bredere tendens. De functionaliteiten van het forum zijn echter nog steeds zeer waardevol. Daarom hebben we de functionaliteiten in een nieuw jasje op SimTogether.com ondergebracht.

-   Op de website SimTogether.com gaan we proberen de doelgroep te vergroten. In de naam TreinPunt.NL zit de naam ‘trein’. Dit zorgt voor onbekendheid bij buitenlandse bezoekers. De naam SimTogether.com sluit aan bij de duidelijke visie van de website, waarin ‘verbinding’ en ‘samenwerking’ centraal staan. Dit is een belangrijke reden waarom ervoor is gekozen om onder een nieuwe naam verder te gaan.

Een nieuwe naam biedt ook de kans om het aanbod aan simulaties in de toekomst te vergroten. Bij de start van SimTogether.com zullen we starten met Train Simulator, Flight Simulator en Truck Simulator Mogelijk dat we dit in de toekomst nog uitbreiden. Door het aanbod te vergroten, zorgen we voor een grotere doelgroep en spelen we in op de behoefte van de bezoekers.

Forum/Clubs
De functionaliteiten van het forum zijn ondergebracht in de module Clubs op SimTogether.com. In de categorie indeling is veel herkenning van het forum ondergebracht. De Clubs hebben een aantal grote voordelen in tegenstelling tot het forum en zijn geschikter om voortgang van projecten te laten zien. Een aantal belangrijke voordelen:

-   De eigenaar van een club heeft meer mogelijkheden over de content en kan zelf moderators aanstellen om de content te beheren;
-   Je bepaalt zelf van welke club je lid wilt worden. Als je geen interesse hebt in een onderwerp, kun je deze nu eenvoudig ‘links’ laten liggen.
-   De rest van de website is volledig geïntegreerd met de clubs. 
-   De clubs bieden vele malen meer features dan dat we die op het forum hadden.

Voor de Clubs wordt nog een additionele video gemaakt om alle mogelijkheden uit te leggen.

Het forum verdwijnt dus niet, maar is op een andere manier geïntegreerd op SimTogether.com. Het forum op TreinPunt.NL blijft gehandhaafd als archief.

Downloads
Het is algemeen bekend dat TreinPunt.NL veel gratis downloads host op de server. Deze downloads zetten we over naar de SimTogether.com website. Ten tijde van de livegang geldt dit nog niet voor alle downloads. Alle downloads op TreinPunt.NL blijven gratis en zonder registratie van een account toegankelijk totdat alle downloads zijn overgezet.

Auteursrechten Downloads
Zoals dat ook op TreinPunt.NL gold, blijven we auteursrechten hoog in het vaandel zetten. De downloads veranderen niet van server en blijven op dezelfde server gehost. De enige verandering is de domeinnaam. TreinPunt.NL had graag elke auteur persoonlijk ingelicht over deze verandering, maar dat gaat bij deze aantallen helaas om praktische redenen niet. Daarom benadrukken we in dit bericht dat de enige verandering is dat de domeinnaam verandert. Mocht je auteur van een download zijn en hierover in contact willen treden, dan kun je altijd contact opnemen.

Webshop
De webshop is geïntegreerd op SimTogether.com. Alle producten die voorheen op TreinPunt.NL te koop waren, zijn ook op SimTogether.com te koop. Daar verandert dus ook niets.

Oude aankopen blijven beschikbaar op treinpunt.nl/shop. Op SimTogether wordt een verwijzing geplaatst naar de locatie waar je oude aankopen kunt blijven downloaden. Er komt een proces voor overzetting van aankopen. Daar volgt later communicatie over. Ook hier geldt: mocht je vragen hebben, neem dan even contact op.

Wat betekent de transitie voor mij?
Een beetje afhankelijk van de content die je hebt gepost op TreinPunt.NL, verandert er het volgende:

-   Er dient een nieuw account aangemaakt te worden op SimTogether.com. In verband met privacyregeling, is het ons niet toegestaan om accounts over te zetten;
-   Indien je lid wilt blijven van de Discord server, dien je je opnieuw aan te melden bij de nieuwe Discord server.
-   Content gepost op TreinPunt.NL blijft beschikbaar op TreinPunt.NL als archief. Wel kan dit betekenen dat als je bijvoorbeeld recente updates over een route in aanbouw hebt geplaatst dat deze niet automatisch meegaan. We vragen je dan om deze content opnieuw te plaatsen op SimTogether.com in de Clubs.

Hoe verloopt de transitie?
Op de dit moment is de planning als volgt:

-   Per 1 november 2019 wordt de website TreinPunt.NL doorgelinkt naar SimTogether.com. Ná deze datum is het forum als archief bereikbaar. De downloads op TreinPunt.NL zijn zonder registratie te downloaden. De aankopen in de webshop blijven toegankelijk, maar nieuwe aankopen verlopen via SimTogether.com. Ook zal per 1 november 2019 de oude Discord worden verwijderd en verder gegaan worden onder een nieuwe Discord server.
-   Op 1 november 2019 zal de website TreinPunt.NL en SimTogether offline zijn. Dit geeft de gelegenheid om de transitie daadwerkelijk te implementeren.

Kan ik mij al registreren op SimTogether.com?
Ja, zeker! Je bent meer dan welkom om de nieuwe website uit te proberen! Tot 1 november 2019 kun je nog geen producten aanschaffen in de webshop.

Tot slot
Met deze verandering beoogt TreinPunt.NL ook de komende jaren succesvol te blijven en een belangrijke rol te vervullen in het faciliteren van een community die samen simulatiegames verder brengt.

Er is veel ruimte voor feedback. Wil je in contact treden met ons over deze wijzigingen, kun je een WhatsApp, Facebook Chat of mailtje sturen.

We hopen dat je veel gebruikersgemak ondervindt op de nieuwe website!

Met vriendelijke groet,

Etienne Ammerdorffer
TreinPunt.NL Administrator
Nieuwe website:
https://www.simtogether.com (https://www.simtogether.com)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Sunday 20 October, 2019, 19:14:13
Kan ik mij al registreren op SimTogether.com?
Ja, zeker! Je bent meer dan welkom om de nieuwe website uit te proberen!

En daar begint bij mij het probleem al om te proberen, kan namelijk niet inloggen als bestaande gebruiker, en mogelijk gaat het daarom ook niet met opnieuw registreren.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Sunday 20 October, 2019, 19:22:50
Quote
-   Er dient een nieuw account aangemaakt te worden op SimTogether.com. In verband met privacyregeling, is het ons niet toegestaan om accounts over te zetten;
Hoe komen jullie op het idee dat dit iets met een privacy regeling te maken heeft?
Als hoster heb ik hier wel mee te maken en ook al de nodige forums omgezet. Je moet je als forum wel aan de AVG houden. Maar ik neem aan dat jullie naar Invision forum gaan.
Deze hebben een convertor waarmee je gewoon alles kunt converteren van SMF naar Invision. Dat heb ik overigens met mijn eigen forum ook gedaan. Aangezien het hier niet gaat om nieuwe registraties maar alleen wijziging van forum software en domeinnaam kan dit gewoon geconverteerd worden.
De gebruikers hebben zich hier zelf geregistreerd en het is dan ook gewoon toegestaan deze gegevens te converteren naar andere software.
Is toch ook een stuk gemakkelijker? Dan zijn jullie ook niet alle berichten kwijt, want die worden ook geconverteerd, toch?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 19:26:08
Kan ik mij al registreren op SimTogether.com?
Ja, zeker! Je bent meer dan welkom om de nieuwe website uit te proberen!

En daar begint bij mij het probleem al om te proberen, kan namelijk niet inloggen als bestaande gebruiker, en mogelijk gaat het daarom ook niet met opnieuw registreren.

Ik snap even je bericht niet. Bedoel je dat het niet lukt om te registreren? Het is de bedoeling dat je een nieuw account aanmaakt: https://simtogether.com/index.php?/register/
Via deze link zou het moeten lukken om te registreren.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 19:32:38
Quote
-   Er dient een nieuw account aangemaakt te worden op SimTogether.com. In verband met privacyregeling, is het ons niet toegestaan om accounts over te zetten;
Hoe komen jullie op het idee dat dit iets met een privacy regeling te maken heeft?
Als hoster heb ik hier wel mee te maken en ook al de nodige forums omgezet. Je moet je als forum wel aan de AVG houden. Maar ik neem aan dat jullie naar Invision forum gaan.
Deze hebben een convertor waarmee je gewoon alles kunt converteren van SMF naar Invision. Dat heb ik overigens met mijn eigen forum ook gedaan. Aangezien het hier niet gaat om nieuwe registraties maar alleen wijziging van forum software en domeinnaam kan dit gewoon geconverteerd worden.
De gebruikers hebben zich hier zelf geregistreerd en het is dan ook gewoon toegestaan deze gegevens te converteren naar andere software.
Is toch ook een stuk gemakkelijker? Dan zijn jullie ook niet alle berichten kwijt, want die worden ook geconverteerd, toch?

Het wordt dan een wat juridische discussie, ik denk dat die te ver reikt om die in dit topic te bespreken.
Naast AVG is er een grondige afweging gemaakt om het op deze manier te doen. Eén daarvan is bijvoorbeeld ook het feit dat we de functionaliteiten van het forum onderbrengen in Clubs. Het betreft dus niet alleen AVG om het op deze manier te doen.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Sunday 20 October, 2019, 20:53:15
Ja oke, we hoeven ook geen juridische discussie, ik denk dat ik als hoster daar beter van op de hoogte ben dan jullie. Hoeven we hier niet te bespreken, maakt mij niet uit.
Waar het mij om gaat is dat er gewoon een eerlijk verhaal vertelt wordt.
Want als het om Invision software gaat heeft Clubs hier ook niets mee te maken want wel of niet lid daarvan worden heeft ook totaal niet met nieuwe registraties te maken. :)
Zit te lang in de forum business (20 jaar) dus daar weet ik zat van.

Als jullie gewoon een bepaalde afweging en keuze maken om alles nieuw te doen (misschien zo inactive leden kwijt raken?), oke, dat is prima, maar zeg dat dan gewoon eerlijk. Maar a.u.b. verschuil je niet achter zaken die er niets mee van doen hebben.

No hard feelings.
Hoeven we verder ook niet over te discussieren, er blijft echter 1 vraag over. Wordt er nu wel of niet geconverteerd? Want zo nee, dan verdwijnen ook alle berichtgevingen, ook alle oude berichten waarvan veel waardevol i.v.m. het beantwoorden van vragen?
Bij een gedeeltelijke conversie (wel posts maar geen leden) blijft deze schat aan informatie tenminste behouden. Is er wel voor gekozen dat te houden?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 21:00:13
No hard feelings.
Hoeven we verder ook niet over te discussieren, er blijft echter 1 vraag over. Wordt er nu wel of niet geconverteerd? Want zo nee, dan verdwijnen ook alle berichtgevingen, ook alle oude berichten waarvan veel waardevol i.v.m. het beantwoorden van vragen?
Bij een gedeeltelijke conversie (wel posts maar geen leden) blijft deze schat aan informatie tenminste behouden. Is er wel voor gekozen dat te houden?

Er wordt niet geconverteerd. Het forum blijft beschikbaar als archief en verdwijnt dus ook niet. Het wordt een read only. Vanuit SImTogether is er een verwijzing naar de plek waar het forum wordt gearchiveerd. Alles blijft dus behouden!  :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Sunday 20 October, 2019, 21:06:37
Kan ik mij al registreren op SimTogether.com?
Ja, zeker! Je bent meer dan welkom om de nieuwe website uit te proberen!

En daar begint bij mij het probleem al om te proberen, kan namelijk niet inloggen als bestaande gebruiker, en mogelijk gaat het daarom ook niet met opnieuw registreren.

Ik snap even je bericht niet. Bedoel je dat het niet lukt om te registreren?

Hmm, een foutje van mijn kant, ik probeerde het rechtsboven maar dat is naturlijk alleen voor feesbook en die andere. (zie knipsel)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Sunday 20 October, 2019, 21:10:06
Quote
Het forum blijft beschikbaar als archief en verdwijnt dus ook niet. Het wordt een read only.
Een hele verse start dus met dit forum als archief! Dus de waardevolle inhoud blijft behouden.

Top! Dank je wel.  ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 21:17:44
Kan ik mij al registreren op SimTogether.com?
Ja, zeker! Je bent meer dan welkom om de nieuwe website uit te proberen!

En daar begint bij mij het probleem al om te proberen, kan namelijk niet inloggen als bestaande gebruiker, en mogelijk gaat het daarom ook niet met opnieuw registreren.

Ik snap even je bericht niet. Bedoel je dat het niet lukt om te registreren?

Hmm, een foutje van mijn kant, ik probeerde het rechtsboven maar dat is naturlijk alleen voor feesbook en die andere. (zie knipsel)

Het is even wennen. Ik help je graag. Als je nog ergens tegen aanloopt, let me know! :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Sunday 20 October, 2019, 21:26:58
Ik loop wel ergens anders tegenaan, maar dat kunnen jullie snel fixen.
Het path naar de afbeeldingen in simtogether.com/images/homepage/ staat nog naar http. Zo breekt je ssl.

Dat is hier goed te zien:
https://simtogether.com/store/ (https://simtogether.com/store/)

Voorbeeld:
http://www.simtogether.com/images/homepage/payments.pngAls jullie dat pad even wijzigen is naar https dat ook weer gefixed.

Verder mis ik het forum gedeelte nog, gaat dat per 1 november komen of wordt dit volledig vervangen door de Clubs?

Edit: Mails worden nog verzonden met de hostnaam achter de @ dus @srv1a.etc. Misschien wat beter om daar de domeinnaam simtogether.com van te maken?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Sunday 20 October, 2019, 21:35:49
Wacht even, ik probeerde het langs deze weg als bestaande gebruiker wat niet lukte en volgens mij los staat van feesbook wat er rechts naast staat .....
Het is mij niet gelukt om te registeren op die manier, ook niet via je gegeven link.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Mark_1985_28 on Sunday 20 October, 2019, 21:45:19
Wacht even, ik probeerde het langs deze weg als bestaande gebruiker wat niet lukte en volgens mij los staat van feesbook wat er rechts naast staat .....
Het is mij niet gelukt om te registeren op die manier, ook niet via je gegeven link.

ik heb een nieuwe gebruikersnaam aangemaakt..
want wou inloggen met facebook maar dat gaat jammer genoeg niet!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 22:10:21
Wacht even, ik probeerde het langs deze weg als bestaande gebruiker wat niet lukte en volgens mij los staat van feesbook wat er rechts naast staat .....
Het is mij niet gelukt om te registeren op die manier, ook niet via je gegeven link.

Wat bedoel je precies met bestaande gebruiker?
Het is namelijk zo dat de accounts niet overgaan van TreinPunt.NL naar SimTogether, je zult dus een nieuw account moeten aanmaken. Krijg je een foutmelding?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Sunday 20 October, 2019, 22:15:20
Oké, maar waarom staat die optie er dan wat ik op dat plaatje laat zien?
Afijn als ik een nieuwe account wil aanmaken spring ik gewoon weer terug zeg maar zonder opgegeven reden ofwel weet ik niet wat er mis gaat.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Sunday 20 October, 2019, 22:19:06
Ik had geen problemen met registreren op de normale wijze.
Heb je wel gelet op de nieuwe wachtwoord vereisten? Dat zou een oorzaak kunnen zijn van gewoon terugspringen in het scherm zonder verdere (of slecht zichtbare) aanwijzing.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 22:22:57
Oké, maar waarom staat die optie er dan wat ik op dat plaatje laat zien?
Afijn als ik een nieuwe account wil aanmaken spring ik gewoon weer terug zeg maar zonder opgegeven reden ofwel weet ik niet wat er mis gaat.

Ik heb handmatig een account voor je gemaakt. Inloggegevens in de PM op TreinPunt.NL.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Sunday 20 October, 2019, 22:29:39
Ja nu lukt het wel, kan het te maken hebben gehad met het wachtwoord wat aangegeven werd als zwak?
Of soms met de browser die ik gebruik wat Mozilla Firefox is?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Sunday 20 October, 2019, 22:32:43
Lastig te zeggen, Firefox zou gewoon moeten werken. Ik denk dan idd het wachtwoord.
Belangrijkste is dat het nu werkt! ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: jor[D]1 on Sunday 20 October, 2019, 22:33:37
Wachtwoord moet minimaal aan matig voldoen, bleef ik ook op hangen.  ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: cleo259 on Sunday 20 October, 2019, 22:53:09
Dat is voor als je al een account heb trainxp kun je daar op inloggen
als je jegeregisteerd hebt op Simtogether.
Het is geen Treinpunt meer dus is registeren een must zoals is aan gegeven is.
 ::) ::)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: TheLaRiche on Monday 21 October, 2019, 01:21:47
Volgensmij gaat er iets niet helemaal goed op de profielpagina? -730 staat beetje raar?  :o
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Monday 21 October, 2019, 01:41:12
Heej grappig. Je hebt gelijk. Bij mij ook:
Been With Us For: -365 Days
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Rubku_NL on Monday 21 October, 2019, 01:44:20
Bedankt voor de Feedback.
Dit is reed bekend en word naar gekeken.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: PeterMCE on Monday 21 October, 2019, 10:20:21
Door bepaalde reacties waren meerdere gebruikers en o.a. ik verrast dat treinpunt gaat verdwijnen in zijn huidige vorm.
Maar ik ben om.  ;D Alle ontwikkelingen is makkelijker te vinden. Hopelijk wordt het een succes.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: denvertrucker on Monday 21 October, 2019, 13:30:38
Ik kon zelf gewoon een account aanmaken, had idd ook de -365 dagen, mijn vraagje nu is verliezen we nu de TreinpuntNL vriend status voor de mensen die doneren ? ik zie de optie of titel nu ook niet op de nieuwe pagina.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Monday 21 October, 2019, 15:16:03
Jammer dat treinpunt overgaat, maar ik snap de reden wel. Echter heb ik wel een klein vraagje. Ik heb best wat content voor train simulator op treinpunt gekocht. Kan ik deze gekochte content weer zonder kosten downloaden op simtogether, of moet ik alles weer opnieuw kopen?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Joopiejj on Monday 21 October, 2019, 15:21:28
Lees het kopje webshop
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dylanjohn10 on Monday 21 October, 2019, 16:35:25
Goedemiddag,
Mijn vraag is, heeft er iemand al iets gedownload, vanaf simtogether.
Ik had een item om te downloaden aangeklikt.
Ik gebruikte microsoft edge hiervoor.
Helaas krijg ik scrambled eggs te zien als download.
Of het ligt aan Edge.
Ik probeer het nog eens in Chrome.
Ook heb ik een vraag over de discord.
Gebruik ik hiervoor hetzelfde, emailadres en ww, als ik voor in te loggen, in simtogether gebruik.
Ik vind simtogether er goed uitzien
Het is wel wennen in gebruik.
Ook de toevoeging van Flightsimulator en Truck sim World is gaaf.
Greetz John 8)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Monday 21 October, 2019, 17:06:47
Mijn vraag is, heeft er iemand al iets gedownload, vanaf simtogether.
Ik had een item om te downloaden aangeklikt.
Ik gebruikte microsoft edge hiervoor.
Helaas krijg ik scrambled eggs te zien als download.
Of het ligt aan Edge.
Ik probeer het nog eens in Chrome.

Hier gebruik ik Mozilla Firefox en na er een paar te hebben geprobeerd kan er zonder probleem gedownload worden. :)
Welk item was het eigenlijk?, het kan daar toevallig ook aan liggen. :-\
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: RcA51 on Monday 21 October, 2019, 18:30:03
Intussen ook geregistreerd en aan het rond kijken.
Het lijkt er op dat iedereen een soort puntenrijbewijs heeft.
Dit heb ik op geen enkel ander forum eerder gezien.
Heel benieuwd hoe dat gaat werken, zeker als er nu (nog) geen forumregels te vinden zijn.
Maar het is ook nog geen 1 november... Wordt het regime strenger?
Voor de rest is het allemaal wel even wennen (onoverzichtelijk).
Verder heb ik het vermoeden dat Engels straks de voertaal gaat worden.
Dan hoop ik echt dat het niveau wat hoger komt te liggen dan:

'Realism
Realism is key!
Explore our free assets available for download!'

En wordt er naar 'slapende' TP gebruikers een mail gestuurd over de transitie?
Dat zou heel veel leden kunnen schelen...

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: louke1968 on Monday 21 October, 2019, 18:42:01
Ook geregistreerd. We gaan het zien vanaf 1 november. Lijkt me wel een goeie beslissing om treinpunt met de tijd mee te laten gaan.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Monday 21 October, 2019, 18:51:33
. Het forum blijft beschikbaar als archief en verdwijnt dus ook niet. Het wordt een read only. Vanuit SImTogether is er een verwijzing naar de plek waar het forum wordt gearchiveerd. Alles blijft dus behouden!  :)

Simsamen moet nog verkend worden, maar is er al een link beschikbaar naar Treinpunt.nl?
Kan hem igg niet zo gauw vind, of komt dat bij de overgang beschikbaar?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Monday 21 October, 2019, 21:33:46
Yes, bij de overgang :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Marc D. on Wednesday 23 October, 2019, 22:05:14
Met veel ongenoegen dit besluit vernomen en heb na een aantal dagen ingezien dat deze verandering ook niet mijn ding is. Ik kan me ook niet vinden in het feit dat dat alles op zo'n korte termijn gaat plaats vinden met een eveneens zeer korte notificatie richting de gebruikers van dit forum. Het zijn tenslotte de gebruikers die dit forum, en daarmee de website, gemaakt hebben. Ik kan me voorstellen dat er met de tijd veranderingen in software noodzakelijk zijn maar met de snelheid waarmee jullie dit nu willen gaan doen, zonder enig overleg met de gebruikers, is ronduit bot en arrogant.

Ik heb mijn creaties hier gepubliceerd op Treinpunt vanwege de helderheid van het forum en de downloadsectie maar aangezien dit dus gaat verdwijnen voel ik er weinig voor om dit te continueren. Ik heb toestemming gegeven voor publicatie op Treinpunt en nergens anders, dus ook geen nieuwe website met voormalig medewerkers van Treinpunt. Dus het ongevraagd overzetten/linken van de door mij ge-uploade bestanden naar een nieuwe website ga ik dan ook niet mee akkoord. Bij deze geef ik dan ook geen toestemming om mijn downloads aan te bieden op SimTogether.com en verlang van jullie dat deze dan ook zo snel mogelijk worden verwijdert.

Jammer dat dit nu zo moet lopen maar voor nu is dit mijn besluit.

Marc D.

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Wednesday 23 October, 2019, 22:13:45
Bedankt voor je bericht Marc en uiteraard jammer je besluit te lezen. Ik zal persoonlijk contact met je zoeken.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: ANdeJong on Wednesday 23 October, 2019, 22:37:05
 :(

Ook ik sluit mij aan bij Marc D. zijn betoog.
Het overgaan naar een nieuwe internetsite op korte termijn zonder uitvoerig de gebruikers hierbij te betrekken wat voor nieuwe internet dit dient te worden is niet de juiste weg.
Het door de eigenaar en team een internetsite op te zetten voor alle simulaties is te ver gegrepen omdat er al andere internetsites bestaan die zich hiermee bezig houden.
Onderschat wordt met deze uitbreiding hoeveel extra werkt dit inhoud om de internetsite te beheren.
Wel is er begrip voor de omschakeling vanwege bepaalde software.
Maar er had ook voor andere nieuwe software kunnen worden gekozen.
Op de nieuwe internetsite zal ik nog sporadisch aanwezig zijn.
Voornamelijk om berichten te lezen en eventueel te downloaden.
Bijdragen van mijn kant zal niet meer worden verwacht.
Al mijn berichten inclusief bijlagen mogen niet gelinkt worden van de nieuwe internetsite aan treinpunt.nl
Hiervoor geef ik uitdrukkelijk géén toestemming.

Alleen op railsim.nl zal ik nog berichten plaatsen over railsimulators voor het Nederlands taalgebied.

m.v.g.

A.N. de Jong
     
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Wednesday 23 October, 2019, 22:46:47
Jammer te lezen ANdeJong dat je niet voornemens bent om berichten te plaatsen op de nieuwe website. Door toch af en toe te lezen en te downloaden hoop ik dat je een positieve ervaring op doet en je je mening bijstelt. Mocht je feedback hebben, dan zet ik nadrukkelijk de deur open.

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: TheLaRiche on Thursday 24 October, 2019, 00:03:57
Ik vind het allemaal prima dat het overgaat naar een nieuwe website. (Het is overigens wel veel hooi wat jullie op de vork nemen qua hoeveelheid sims).
Maar had dit niet eerder gemeld kunnen worden?
Als ik een beetje rond klik, zie ik dat de eerste clubs al rond begin augustus zijn aangemaakt. Dus het is niet zo dat jullie de laatste week hier mee bezig zijn. Beetje jammer. :-X
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: MarkA on Thursday 24 October, 2019, 00:20:14
Ik moet toegeven dat ik initieel deels dezelfde mening had als hierboven.
Vrij kort dag (~2 weken van te voren); ineens een bericht dat Treinpunt verdwijnt per 1 November en verder gaat onder SimTogether; er géén overzichtelijk forum meer is en een nieuwe site die zo op het eerste oog helemaal niks meer te maken heeft met waar Treinpunt voor stond: site ook meer gericht op andere simulatoren en beter aansluitend bij gebruikers buiten Nederland.

Echter na het een kans gegeven te hebben is het me allerminst meegevallen; ja de indeling is zonder meer eventjes wennen maar feitelijk is alles wat op TreinPunt mogelijk ook mogelijk op SimTogether. Sterker nog: Er is zelfs veel meer mogelijk dan dit op Treinpunt ooit is geweest.

Simpel gezegd kun je de Club functionaliteit zien als een vervanger voor een forumtopic; een Blog binnen een club is dan de vervanger van de post binnen een topic. Vanuit het perspectief van een contentmaker voor TrainSimulator2020 is het dus erg eenvoudig een Club te maken voor je project(of meerdere clubs mocht je meerdere projecten hebben) en statusupdates/voortgang aan te bieden door middel van een blog binnen je club. Het werkt even anders maar feitelijk is het precies hetzelfde als we nu op Treinpunt doen  ;D Gebruikers hebben de mogelijkheid op een blog te reageren; waardoor je dus een discussie kunt hebben over één specifieke statusupdate zonder dat er dan dingen door elkaar kunnen gaan lopen zoals met een topic was; een stuk overzichtelijker naar mijn mening. Idem voor de downloadsectie; de indeling is net eventjes anders maar qua functionaliteit overeenkomend of zelfs beter dan de downloadsectie hier.

Het enige wat is blijven hangen qua kritiek puntje is de late communicatie vanuit het Treinpunt Team. Zeker in een kleinere community met een nóg kleiner aantal leden dat content toevoegt was het beter geweest dit in ieder geval bij de vaste leden veel eerder aan te kondigen. Maar dit is gebeurt; er is kritiek op geuit; dus ik ga er dan vanuit dat het Team bij een volgende grote wijziging dit puntje zeker gaat evalueren  :)

Ik wil iedereen die sceptisch is over de wijziging naar SimTogether dan ook van harte aanraden om eens goed rond te kijken - en als contentmaker wellicht je eigen clubje opzetten  8) -  en het een kans te geven om te wennen. Ik was aan het begin (zoals ik hierboven al stelde) ook erg kritisch op de verandering; echter ben ik nu van mening dat we hier als Nederlandse community zeker iets moois van kunnen maken  :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 24 October, 2019, 09:47:49
Ook ik moet toegeven dat ik in eerste instantie zeer verrast en verbolgen was.

Wat nu weer? Geen forum maar clubs en blogs (?)  en meer nadruk op die Disco(rd)? En hoofdzakelijk Engels??
Ik was er niet blij mee en heb dat ook laten blijken.

Maar om toch recht van spreken te houden heb ik een paar dagen lopen hannesen om een club aan te maken.
Ik moet tot mijn verbazing mededelen dat het voor de content makers  (routes bouwers en objecten bouwers ed.)  juist meer voordelen bied. Je hebt nu alles op een plaats (blogs) en er zelf de gehele regie over. Geen gezoek meer naar je eigen topics en zelf de lay-out bepalen van je club en blogs. En die clubs of blogs zijn zonder gedoe ook weer te verwijderen door jezelf.
Ik ben niet van plan om alles in het Engels te gaan doen, wat ik overigens wel beheerst.

Wat mij nog wel stoort is dat er voor de nieuwkomers/ouderen de drempel wel wat hoger ligt om vragen te stellen op de website. Zoals ik het nu zie,  moeten zij nu voornamelijk hun heil zoeken op de Disco(rd) waar ik in ieder geval niet te vinden zal zijn.

Dus....  ::)
Het zou een goede aanvulling zijn als er op de nieuwe website een categorie, lees simpele forum achtig iets,  wordt aangemaakt waar mensen (voor nieuwe en de wat oudere leden)  op een simpele manier hun vraag kunnen stellen zonder een club te moeten aanmaken. Zo kan ik in ieder geval ook nog leden blijven  helpen.

Of is het de bedoeling dat iedereen die een vraag gaat stellen een club gaat aanmaken wat tot een warboel gaat lijden...??

Sjef.

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 24 October, 2019, 10:06:12
Verder heb ik het vermoeden dat Engels straks de voertaal gaat worden.

En hoofdzakelijk Engels??

Ja en daarom wil ik dit even kwijt: waarom moet de voertaal zo nodig Engels wezen?, er zijn leden te over die dit niet machtig zijn waaronder ik en moet er als ras Nederlander zijnde eerst met bijv. Google Translate vertaald worden wat niet de bedoeling kan zijn voor een Nederlandse site.
Dan schrijven jullie wel om een zo breed mogelijk publiek te trekken maar daar heb ik zo mijn twijfels bij gezien het sub board TS 2020 International met als laatste bericht 4 april ???
Nu zag ik bij bepaalde items staan dat er gekozen kon worden voor Engels (voertaal) -> Nederlands, dus waarom niet andersom?
De meeste onder ons zijn toch in Nederland ter wereld gekomen (waar we trots op mogen zijn) en bijv. niet in Engeland?
Kortom mijn mening: laten we de Nederlandse taal in stand houden, het brokkelt stilaan toch al af met oa. msn taal enz. !

Op de nieuwe internetsite zal ik nog sporadisch aanwezig zijn.
Voornamelijk om berichten te lezen en eventueel te downloaden.

En dat zal bij niet veel anders zijn om berichten te plaatsen c.q. te lezen en/of te beantwoorden gaat niet gebeuren als je eerst op een Club, Discord of weet ik veel moet registeren/lid worden.
Dit betekend ook dat er geen feedback meer word gegeven op een vervolg van 't Hvn om vragen of zo te beantwoorden. :-X

Het zou een goede aanvulling zijn als er op de nieuwe website een categorie, lees simpele forum achtig iets,  wordt aangemaakt waar mensen (voor nieuwe en de wat oudere leden)  op een simpele manier hun vraag kunnen stellen zonder een club te moeten aanmaken. Zo kan ik in ieder geval ook nog leden blijven helpen.

Tenzij .....zie citaat van Sjef!!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: EsméevR on Thursday 24 October, 2019, 10:22:03
Ik heb op aanraden van Sjef een account aangemaakt omdat ik ook erg sceptisch was en er eigenlijk gewoon geen zin in had. Ik heb het nu enkele avonden aangekeken en ik vind het gewoonweg niet handig maar wellicht verandert mijn mening nog de komende tijd. Zo niet, zal ook ik er niet meer echt naar omkijken, al is mijn inbreng toch minimaal.
Vanuit een contentmaker gezien zijn de clubs en hun functies heel handig, dat wel.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit jullie beste idee is. Er zijn de afgelopen paar weken al enkele goede objectenmakers afgehaakt vanwege diverse redenen, en alleen Sjef en Chris blijven nu over voor zo ver ik weet. En nu haakt Mark ook al af, een der laatste bouwers van goed NL spoormaterieel, en wil zijn objecten niet eens meer beschikbaar stellen, daar gaat die Plan U waar iedereen zo op zit te wachten....
Er blijf toch niemand over zo? Routebouwers uitgezonderd natuurlijk, maar zonder divers NL materieel heb je niets aan een NL route.

Ook de min of meer geforceerde overstap naar Discord vind ik vreemd. Veel vragen zijn al beantwoord en nu makkelijk terug te vinden op dit forum. Dadelijk is alles via Discord en daar vind je niets terug, vooral niet als alles mondeling is. Zelfs al is dit forum nog beschikbaar als archief, dat raakt toch in de vergetelheid na een tijdje.
Discord is leuk als je 16 bent en alleen maar fortnite speelt maar voor een serieuze hobbygroep is het gewoon geen goede optie.

En, als laatste, ik ben ook lid geweest van een groot (niet spoor-gerelateerd) forum met meer als 60.000 leden. Deze dachten ook een slimme stap te zetten en alles te stroomlijnen en dat forum is van de een op de andere dag compleet verlaten met nu nog 25-30 actieve leden. En dat forum was stabieler als een forum als deze. Ik wens dit jullie natuurlijk niet toe, maar hou het wel in je achterhoofd. Mensen houden niet van verandering, en al helemaal niet bij zoiets toegankelijks en eenvoudigs als dit forum. En uit de meeste reacties blijkt dit al....
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 24 October, 2019, 10:38:25
Mensen houden niet van verandering, en al helemaal niet bij zoiets toegankelijk en eenvoudigs als dit forum. En uit de meeste reacties blijkt dit al....

En dan heb je nog de 1001 leden, de grootste groep, die bij TP nooit reageren en zullen dat nu ook niet doen met de overgang hoe ze erover denken. ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: saurer580 on Thursday 24 October, 2019, 11:23:43
Helemaal eens met de vorige sprekers. Waan me weer terug in mijn laatste arbeids jaren, waarin collega's van mij,  jonge managers de drang hadden alles te veranderen, want stilstand was immers achteruitgang.
En o wee als je er als oudere iets van zei"je moet met je tijd mee gaan Ruud"
Ik mis inderdaad ook het gemak van het forum hier.
Maar ik realiseer me ook dat ik eigenlijk helemaal niks mag zeggen, want ik betaal niet voor het gebruik van dit forum dat doen anderen en dat zal niet weinig zijn, dus heb ik het maar over me heen laten komen.
Maar de lol is er wel van af.
Ik hoop dat veel leden die nu afhaken naar een Nederlands bestaand forum over stappen wat nog wel overzichtelijk en toegankelijk is.
Succes met jullie nieuwe forum .  vr.gr Ruud
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: RcA51 on Thursday 24 October, 2019, 11:30:30
Quote
...een Nederlands bestaand forum over stappen...

Inderdaad, er is altijd nog een alternatief. 8)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: ANdeJong on Thursday 24 October, 2019, 11:35:54
 :)

@etienne123,

Vergelijkbare buitenlandse internetsites qua opzet laten zien dat na omzetting naar dit nieuwe format het aantal leden terug loopt en ook het aantal reacties dat geplaatst wordt beduidend afneemt.
Op dergelijke buitenlandse internetsites kom ik alleen sporadisch als ik daar specifiek trainsimulator (routes en treinmaterieel) bestanden nodig heb. Anders niet.
Dat geldt dan ook voor de nieuwe internetsite die jullie gaan aanbieden.
Jullie onderschatten het aantal buitenlandse gebruikers specifiek naar jullie nieuwe internetsite komen.
In de praktijk zal dit behoorlijk tegen vallen.
Die zijn voornamelijk op de Amerikaanse en Engelse (GB) internet markt gericht.
Het aantal buitenlandse gebruikers dat al op treinpunt.nl berichten plaatst is al een indicator.

m.v.g.

A.N. de Jong

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 24 October, 2019, 11:40:43
Ik waardeer de betrokkenheid bij de website. De beslissing om over te stappen naar SimTogether staat vast.

Wel wil ik oprecht kijken hoe we aan de wensen tegemoet kunnen komen. Om dat te bewijzen, is er vandaag een Livechat ingebouwd op de nieuwe website voor vragen over content. Hier kun je vragen stellen over simulators, bijvoorbeeld over vragen met betrekking tot de installatie van een file. Dit was de enige functionaliteit die vanuit het huidige forum niet 'volledig' was geïntegreerd met de nieuwe website.

Ook hebben we direct de koppeling gemaakt met de clubs. Het is voor een clubeigenaar mogelijk om binnen de eigen een club een chat te faciliteren. Als je bijvoorbeeld feedback wilt over een update die je hebt geplaatst, kan dat eenvoudig in de chat.

Een andere toevoeging is, is dat het nu mogelijk is om op de website met elkaar te chatten.

Faciliteert dit in de behoefte voor een plek om over support gerelateerde vragen te praten?

https://simtogether.com/chatbox/room/1-support-questions/
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Frison on Thursday 24 October, 2019, 12:12:51
Ik waardeer de betrokkenheid bij de website. De beslissing om over te stappen naar SimTogether staat vast.

Deze reactie zegt al weer genoeg.  ::)
Je komt er vanzelf wel achter denk ik wie er gelijk heeft, toch?

Succes met je nieuwe website maar ik sluit met bij de overige afhakers aan.

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Thursday 24 October, 2019, 12:13:51
Quote

Ja en daarom wil ik dit even kwijt: waarom moet de voertaal zo nodig Engels wezen?, er zijn leden te over die dit niet machtig zijn waaronder ik en moet er als ras Nederlander zijnde eerst met bijv. Google Translate vertaald worden wat niet de bedoeling kan zijn voor een Nederlandse site.
Dan schrijven jullie wel om een zo breed mogelijk publiek te trekken maar daar heb ik zo mijn twijfels bij gezien het sub board TS 2020 International met als laatste bericht 4 april ???
Nu zag ik bij bepaalde items staan dat er gekozen kon worden voor Engels (voertaal) -> Nederlands, dus waarom niet andersom?
De meeste onder ons zijn toch in Nederland ter wereld gekomen (waar we trots op mogen zijn) en bijv. niet in Engeland?
Kortom mijn mening: laten we de Nederlandse taal in stand houden, het brokkelt stilaan toch al af met oa. msn taal enz. !


Mee eens! Ook vind ik het jammer dat de site alsnog ''half Engels'' is, terwijl ik duidelijk Nederlands heb aangeklikt als taal. Op heel veel pagina's staan Engelse titels, maar een Nederlandse beschrijving? Of juist andersom. Zoals in de downloads pagina. Daar is zeker 2/3 Engels, en 1/3 Nederlands, terwijl ik Nederlands heb geselecteerd als taal. (zie screen)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 24 October, 2019, 12:20:48
Als je de groene mededeling openklapt, staat de beschrijving zowel in het Nederlands als Engels.
Alle downloads bevatten ook een Nederlandse beschrijving. :)
We hebben de noodzakelijke teksten allemaal vertaald. Mochten er zaken zijn die onduidelijk zijn in de Engelse taal, schroom niet om (persoonlijk) contact op te nemen: dan passen we dit op korte termijn aan.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Thursday 24 October, 2019, 12:24:25
Dus teksten zoals ''What's new?'' ''Highest rated'' en ''Most Downloaded'' Blijven Engels, terwijl ik Nederlands heb geselecteerd..? Of word dit juist aangepast naar een Nederlandse vertaling?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 24 October, 2019, 12:28:57
Op den duur wel. Om je een beeld te geven: we hebben nog zo'n 7000 teksten over die vertaald moeten worden. We hebben heel scherp gekeken naar wat er lig vertaald moest worden om ook de site begrijpbaar te maken, ook voor bezoekers die de Engelse taal minder machtig zijn. Ik had ingeschat dat "what's new" and "highest rated" over het algemeen begrepen werd. Dat is de afweging geweest om die nog niet te vertalen.
Hulp is trouwens welkom... :P
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 24 October, 2019, 12:35:02
Laatste poging van mijn kant.....

Blijkbaar wil het kwartje niet vallen of veel leden worden bewust genegeerd.

Weer een chat er bij. Ik heb het simpel opgelost en heb bij mijn Club een aparte Vraag en antwoord blog gemaakt voor mijn objecten.
Punt is dat veel leden, ik dus ook niet,  helemaal niet online willen gaan chatten maar simpel een getypte vraag stellen of een getypte antwoord willen geven die gelijk als naslag kan dienen en dat niet middels een zoveelste chat.

Is dat nu zo lastig om een vaste vraag en antwoord forum (blog) achtig ding te maken?
Jullie bestaan dankzij de leden....en..... Je krijgt zo weer een hoop AKTIEVE leden terug......
Daar zouden jullie ZUINIG op moeten zijn........
 ::)
Hier Romeo Delta... UIT
Sjef
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Thursday 24 October, 2019, 12:36:59
Op den duur wel. Om je een beeld te geven: we hebben nog zo'n 7000 teksten over die vertaald moeten worden. We hebben heel scherp gekeken naar wat er lig vertaald moest worden om ook de site begrijpbaar te maken, ook voor bezoekers die de Engelse taal minder machtig zijn. Ik had ingeschat dat "what's new" and "highest rated" over het algemeen begrepen werd. Dat is de afweging geweest om die nog niet te vertalen.
Hulp is trouwens welkom... :P

Nou is mijn Engelse taal wel goed, al zeg ik het zelf. Maar het gaat erom dat niet iedereen evengoed Engels kan lezen/spreken/typen. Dus dat er misschien moeilijkheden gaan ontstaan.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 24 October, 2019, 13:00:09
Hmm, een normale discussie is zelfs hier al niet mogelijk laat staan bij Simsamen, had een bericht geplaatst maar die is om onverklaarbare reden weer verwijderd. >:(
Hier een gedeelte uit mijn verdwenen bericht wat van GameHero komt en origineel van mij kwam:

Ja en daarom wil ik dit even kwijt: waarom moet de voertaal zo nodig Engels wezen?, er zijn leden te over die dit niet machtig zijn waaronder ik en moet er als ras Nederlander zijnde eerst met bijv. Google Translate vertaald worden wat niet de bedoeling kan zijn voor een Nederlandse site.
Dan schrijven jullie wel om een zo breed mogelijk publiek te trekken maar daar heb ik zo mijn twijfels bij gezien het sub board TS 2020 International met als laatste bericht 4 april ???
Nu zag ik bij bepaalde items staan dat er gekozen kon worden voor Engels (voertaal) -> Nederlands, dus waarom niet andersom?
De meeste onder ons zijn toch in Nederland ter wereld gekomen (waar we trots op mogen zijn) en bijv. niet in Engeland?
Kortom mijn mening: laten we de Nederlandse taal in stand houden, het brokkelt stilaan toch al af met oa. msn taal enz. !


Kortom waar is dit in hemelsnaam voor nodig wat al eens vaker is gebeurd en wekt ook zeer veel frustratie op bij degene die het overkomt.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 24 October, 2019, 13:05:01
Je bericht is niet verwijderd, Teun. Staat gewoon hier: https://www.treinpunt.nl/forum/mededelingen-van-het-treinpunt-nl-team/treinpunt-nl-wordt-simtogether-com/msg313480/#msg313480 (https://www.treinpunt.nl/forum/mededelingen-van-het-treinpunt-nl-team/treinpunt-nl-wordt-simtogether-com/msg313480/#msg313480)

Ik zal zelf even wat afstand nemen van dit topic vandaag, ik merk dat mijn posts soms tot meer ergernis leiden. Het enigste wat ik nog zou willen zeggen, is dat ik probeer op elke mogelijke manier toenadering te zoeken. Aan de andere kant vraag ik ook aan een ieder om het onbekende toch eens te proberen. Bekijk ook zeker mijn video nog eens, te vinden in de eerste post.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 24 October, 2019, 13:13:55
Oeps, begin er al gestoord van te raken met al het gedoe rond Simsamen, excuus. :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 24 October, 2019, 13:28:44
Kijk aan..  ;D

Een Club voor mensen die niet op de Discord willen.


Nu nog op de Start pagina zo dat iedereen het kan vinden...
Goeie Aktie RemkoH
Hier te vinden:
https://simtogether.com/clubs/39-ts20xx-support/?do=members
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Blivius92 on Thursday 24 October, 2019, 14:03:52
Hallo Allemaal,

Ik zie dat er inderdaad een hele discussie is ontstaan omtrent het overgaan naar een nieuwe website, de vraag die er vaak voorbij komt: Waarom in het Engels?

De vraag is makkelijk te beantwoorden als je vanuit een marketing hoek nadenkt, dus het liefst willen ze dat de site groter wordt en niet alleen beperkt wordt door alleen NL. Je hebt natuurlijk sites (zoals bijvoorbeeld ons buurland) die het in de moedertaal kunnen doen. Maar die hebben een groter bod aan gebruikers en laten we zeggen, die duitsers zijn vrij actief in de trein wereld.

Dus qua marketing snap ik wel dat het de keuze is om een Mogelijkheid te geven in het engels.

De site is nog niet perfect maar ik weet dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om het overzichtelijk te maken en het na wens van iedereen te vormen. Maar we kennen het gezegde: Rome is niet in 1 dag gebouwd.

Oke nu de kant van de eindgebruikers (jij en ik)

Ik houd zelf ook niet van veranderingen, maar als je het hele verhaal van 2 kanten gaat bekijken dan valt het nog wel mee, sommige mensen hebben zelfs nieuwe dingen ontdekt en hebben meer handigheden ontdekt op de nieuwe site. Dus misschien is het op den duur zo erg nog helemaal niet.

Mijn Mening:
Mijn mening is dat we het met z'n allen moeten afwachten en vooral op ons eigen gangetje op de site rond moeten klikken. En het beste is om dat te doen zonder alle meningen van dit forum mee te nemen. Want de een denk er anders over dan de ander.

Voorbeeld:
Jan vind clubs heel een erg domme functie, maar Karel vind het juist erg leuk!

Dus, mocht je alles hebben gelezen wat er hier allemaal geschreven is: Maak je hoofd leeg, tel een keer tot 10 en maak een account aan op de nieuwe site.
Klik een beetje rond en schijf voor jezelf op wat je niet bevalt, dan kun je dat melden bij de admins en misschien kunnen zij er iets mee. Zo ja, dan wordt de site er zelf ook beter op, zo niet dan kun je altijd zeggen: Ik heb het geprobeerd maar de site bevalt me niet.

Ik zou het jammer vinden dat mensen iets nieuws geen kans willen geven voor meningen van een ander ( Wil niet zeggen dat je geen mening mag hebben want die mag je altijd hebben :-) )
Ik zelf heb de site ook een kans gegeven, is de site perfect? Nee natuurlijk nog niet, maar ik weet zeker dat de site het wel kan worden met input van iedereen.

Nou tot zover wil ik mijn mening delen :-)
Blivius92
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Thursday 24 October, 2019, 15:15:56
Mensen houden niet van verandering, en al helemaal niet bij zoiets toegankelijk en eenvoudigs als dit forum. En uit de meeste reacties blijkt dit al....

En dan heb je nog de 1001 leden, de grootste groep, die bij TP nooit reageren en zullen dat nu ook niet doen met de overgang hoe ze erover denken. ;)

Klopt. En zo raken ze inderdaad bouwers kwijt en mensen die niet willen overstappen die juist op dit forum heel erg actief zijn.
Aan de ene kant snap ik de stap wel maar aan de andere kant is er wel een béétje weinig rekening met ons gehouden ;(
Nu heb ik geen problemen met de nieuwe site, integendeel zelfs. Maar iedereen heeft zijn eigen smaak!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Supercitroen on Thursday 24 October, 2019, 15:40:06
Wat mij persoonlijk altijd trots heeft gemaakt aan treinpunt, is de bevlogenheid van de gehele community op en rondom deze site. Zonder de vele gebruikers en ontwikkelaars van -in eerste instantie- MSTS, en later ook TS20XX, zou TreinPunt.NL nooit zijn geworden wat het nu is. Samen hebben we deze site opgebouwd, en vandaar dat het "samen" ook in SimTogether is opgenomen.

Hoewel TreinPunt.NL nu goed is zoals ze is, is het voor ons ook belangrijk dat we in de nabije en verre toekomst door kunnen met een site waar de community gratis kan up- en downloaden, gratis voortgang en kennis kan delen, en waar gratis vragen gesteld kunnen worden. Onze conclusie is dat dit, door diverse oorzaken met het huidige TreinPunt.NL steeds lastiger wordt en dat het roer om moet om jullie van dienst te kunnen blijven.

Hoewel we, achteraf gezien, zeker een aantal zaken, zoals de communicatie naar buiten toe, beter en slimmer hadden kunnen aanpakken, zijn we op dit moment wel op een punt aangekomen waarop we door moeten. Ik vind het belangrijk dat we zo veel mogelijk, het liefst iedereen, zo veel mogelijk van dienst kunnen zijn op de nieuwe website.
Op dit moment zie ik hier een situatie waarin wij als team tegenover de gebruikers staan. Ik hoop dat we dit wel kunnen doorbreken, zodat we de komende tijd de nieuwe site kunnen uitbouwen naar iets waar we ons allemaal thuis voelen, en iets waar we samen trots op kunnen zijn!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 24 October, 2019, 16:14:19
Op dit moment zie ik hier een situatie waarin wij als team tegenover de gebruikers staan. Ik hoop dat we dit wel kunnen doorbreken, zodat we de komende tijd de nieuwe site kunnen uitbouwen naar iets waar we ons allemaal thuis voelen, en iets waar we samen trots op kunnen zijn!
Zijn we daar dan al niet mee bezig dan om de boel te doorbreken? ::)
Ik neem aan dat leden best  wel opbouwende kritiek mogen leveren.
Leden willen nu eenmaal gehoord worden en inspraak hebben.
Een hele koele mooie site zonder actieve  leden heb je ook niets aan  ;)
Geef ook de gebruikers een kans om te acclimatiseren richting de nieuwe site.
Ik zit er best wel positief in.
 
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Supercitroen on Thursday 24 October, 2019, 16:40:59
De oproep in mijn bericht is gericht aan zowel treinpunt-team als treinpunt-leden. Wat mij betreft zijn de suggesties en de kritiek dan ook zeker welkom!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 24 October, 2019, 16:45:39
De oproep in mijn bericht is gericht aan zowel treinpunt-team als treinpunt-leden. Wat mij betreft zijn de suggesties en de kritiek dan ook zeker welkom!
Top Jeroen.  :)
Title: Re:  TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: kasper on Thursday 24 October, 2019, 17:21:17
Gaat Microsoft Train Simulator (MSTS) ook mee naar de nieuwe site?.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sebas1700 on Thursday 24 October, 2019, 17:36:44
Zelf ben ik de laatste tijd niet meer heel erg actief met reageren en content plaatsen.. Meelezen doe ik nog wel dagelijks, de reden hiervan is nou net dat Treinpunt nog steeds Treinpunt is, zoals ik hier ooit ben begonnen zo'n 7-8 jaar geleden. Ik zit niet te wachten op discord of een chat, nee, ik houd nou net van een simpel forum, waar je een topic opent, leest wat er staat en eventueel een reactie plaatst. Al die chats en discord draaien uiteindelijk uit op een hoop spam en onzin.

Ik heb Simtogether al wel bekeken. Maar het is mij allemaal veel te onoverzichtelijk geworden. Allemaal clubs waar je je het apezuur scrollt. Het heeft m.i. ook helemaal niets meer te maken met Treinpunt.

Wat ik ook weer jammer vind om te lezen is dat het allemaal om marketing draait en daarom in het Engels moet en helemaal over een andere koers gegooid wordt. Tuurlijk, een hoop zijn de Engelse taal wel machtig. Maar het zou een nieuwe versie moeten zijn van Treinpunt, Treinpunt is al die jaren een Nederlandse site en forum geweest. Probeer dat dan tenminste door te zetten.

Als besluit van mijn bericht wil ik jullie toch adviseren om het hele plan nog eens te bekijken en toch weer een forum te maken (of dit forum te behouden.. 😉) . Dit gaat jullie echt een hele groep leden kosten die, laten we eerlijk zijn, jullie een hoop bezoekers opleveren met alle content voor TS.
Title: Re:  TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Machinist Mike on Thursday 24 October, 2019, 17:54:48
Beste Sebas1700,

Ik zou je als advies willen geven om even contact te zoeken met Etiënne.
Bij hem kun je eventueel feedback achterlaten en ook dingen bespreekbaar maken.

Simtogether is er voor iedereen en we zijn daar van alle transport markten thuis.

Met vriendelijke groet,
Machinist Mike
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sebas1700 on Thursday 24 October, 2019, 18:00:54
Ik neem aan dat Etienne dit topic vanzelf een keertje doorneemt
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: jor[D]1 on Thursday 24 October, 2019, 19:06:08
Volgens mij zeggen de forum statistieken toch gewoon alles:
(https://i.imgur.com/Q0FJyd6.png)
https://www.treinpunt.nl/forum/stats/

Ik vind de nieuwe setup ook niet fijn. Maar het viel me al langer op dat de activiteit in het forum drastisch afneemt.
Het forum gedeelte is nagenoeg irrelevant geworden de laatste jaren voor de gemiddelde speler.
Berichten neemt drastisch af terwijl pageviews, aantal leden en online zijnde leden enorm toeneemt. (10.000 berichten lijkt het niet eens te gaan halen)
't is altijd t zelfde gezeur als er een site grootschalig gewijzigd wordt.

De verbreding naar andere simulatoren gun ik het voordeel van de twijfel. Maar ik zie daar eigenlijk helemaal geen toekomst in. Sims zoals flightsim, trucksim, farmsim en omsi hebben alle al zeer grote en actieve websites, waar vele jaren aan content te vinden is wat je niet bij sim together gaat vinden.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Thursday 24 October, 2019, 19:34:35
Volgens mij zeggen de forum statistieken toch gewoon alles:
(https://i.imgur.com/Q0FJyd6.png)
https://www.treinpunt.nl/forum/stats/

Ik vind de nieuwe setup ook niet fijn. Maar het viel me al langer op dat de activiteit in het forum drastisch afneemt.
Het forum gedeelte is nagenoeg irrelevant geworden de laatste jaren voor de gemiddelde speler.
Berichten neemt drastisch af terwijl pageviews, aantal leden en online zijnde leden enorm toeneemt. (10.000 berichten lijkt het niet eens te gaan halen)
't is altijd t zelfde gezeur als er een site grootschalig gewijzigd wordt.

De verbreding naar andere simulatoren gun ik het voordeel van de twijfel. Maar ik zie daar eigenlijk helemaal geen toekomst in. Sims zoals flightsim, trucksim, farmsim en omsi hebben alle al zeer grote en actieve websites, waar vele jaren aan content te vinden is wat je niet bij sim together gaat vinden.

Even ter aanvulling. Ik merkte zelf wel dat veel topics werden gesloten omdat de regels als maar strenger werden...
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Thursday 24 October, 2019, 19:42:06
Maar mensen. Neem even de tijd om dit te lezen..

Kijk, natuurlijk snap ik de kritiek en vind het zelf uiteraard ook een béetje laat aangegeven. Maarja, dat is nou eenmaal niet anders. De overgang is niet uit te stellen vanwege betalingen, en de overgang staat vast. Er zijn inderdaad goeie kritiekpunten die ook zeker benoemd worden. Maar kom op, je hoeft niet alles 4 keer te herhalen. En waarom word er zoals de vorige berichten gewezen op de cijfers. Deze overgang vind juist plaats zodat er nieuwere innovaties ontwikkeld en gebruikt kunnen worden! Etienne zegt zelf tevens dat hij zeker wat met de kritiekpunten gaat doen. Maar waarom gaan de downloads zo sloom over van TP naar ST? Omdat het op dit moment gewoon té druk is. Voor de mensen die twijfelen. Mijn zege heb je. Try it, maar dat moet je lekker zelf weten ;) Dus wacht nog eventjes af tot aan de 'transitie'. Als die eenmaal is geweest zien we wel verder. Er is nou eenmaal niks aan te doen. Het is, zoals het is...  :-X
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Pingi on Thursday 24 October, 2019, 20:17:17
Inderdaad erg jammer dat er zo laat over is gecommuniceerd, want wij (lees; de gebruikers) zijn jullie doelgroep.
Dan is een erg belangrijk onderdeel van jullie plan ook om gedegen onderzoek te doen naar de wensen en/of verbeteringen naar de website. Dit kunnen jullie natuurlijk nog steeds doen!! Gooi niet zo maar je kop in het zand en luister naar de wensen van je doelgroep.

Gezien jullie wens om een breder publiek te trekken (meer internationaal) komt de vraag bovendrijven: Is er daar ook onderzoek naar gedaan? Is er vanuit internationaal perspectief ook vraag naar? Want ja als daar geen vraag naar is dan moet je het over een andere boeg gaan gooien en zit je met een (deels) Nederlandse community die je in het harnas hebt gejaagd en de buitenlandse (of internationale) gebruikers komen niet of komen maar één keer.

Kortom Treinpunt heeft een prachtige website met actieve leden. Probeer hierop voor te borduren en is er niet iets mogelijk om de hele website in een nieuw jasje te steken als jullie toch wat nieuws willen. Ik snap natuurlijk dat voor jullie de keuze al gemaakt is maar er is ook een spreekwoord; pas als het kalf verdronken is... enfin vul zelf maar in.

Ik hoop ten zeerste dat jullie Treinpunt laten bestaan en de nieuwe website er van los koppelen. Zet wat minder Teamleden op Treinpunt want volgens mij is ook één van de grote ergernissen dat bij ieder wissewasje een moderater al op de stoep staat om in te grijpen, dan heb je twee vliegen in 1 klap en komt er weer meer leven in de brouwerij hier ;D! Plus de oude website blijft behouden en jullie nieuwe website kan verder door ontwikkeld worden zodat ook dat voor jullie een succes wordt. Want nu gooi je zo maar Treinpunt weg terwijl dat mijn inziens een sterke naam is. Waarom niet gewoon een tweede website erbij voor jullie internationale content enzovoort.

Nou heel wat hersenspinsels van mijn kant maar ik hoop echt dat jullie er nog eens goed over nadenken. :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Edwin Aartse on Thursday 24 October, 2019, 20:27:19
Hallo Allemaal,

Ook ik wil nog even een reactie geven over de gang van zaken.
Mijn positieve inbreng is dat vernieuwing altijd goed is tot een bepaalde grens natuurlijk.
Dat de server waarop de website is gebouwd verouderd is en er nieuwere technieken zijn ben ik best een voorstander om de complete site te verhuizen naar een nieuwe server en ook met een complete nieuwe uitstraling en het een kans te geven

Maar het negatieve wat ik wil inbrengen is dat ik het niet eens bent om andere doelgroepen erbij te betrekken.
Trein punt NL is een community site om Train Simulator spelers samen te brengen met route bouwers, objecten makers, en scenariomakers en elkaars ervaringen en gemaakte dingen te delen. Truck, bus en Flight dat zijn totaal andere dingen die niets met elkaar te maken hebben. Bovendien zijn daar al genoeg community sites voor te vinden.

DTG Train Simulator is in Nederland populair geworden ook dankzij Treinpunt. Maar om een complete andere website te bouwen met een ander intentie en doelgroep  en zoals enkele hier al hebben aangegeven meer een markt gerichte site en vervolgens een ontzettend goed lopend community site zo snel op te doeken is mij zeer slecht bevallen.

Naar mijn mening is het beter Treinpunt NL tenminste een half jaar tot een jaar in de lucht te houden en heel langzaam alles onder brengt naar de nieuwe site. Kijk of het loopt en zo ja hef de Treinpunt site dan pas op. Het gaat allemaal veel te snel.

Verder sluit ik me aan bij de overige negatieve kritiek die andere hier al hebben aangeven en waar ik het zeker mee eens bent.

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Thursday 24 October, 2019, 20:58:29
Inderdaad erg jammer dat er zo laat over is gecommuniceerd, want wij (lees; de gebruikers) zijn jullie doelgroep.
Dan is een erg belangrijk onderdeel van jullie plan ook om gedegen onderzoek te doen naar de wensen en/of verbeteringen naar de website. Dit kunnen jullie natuurlijk nog steeds doen!! Gooi niet zo maar je kop in het zand en luister naar de wensen van je doelgroep.

Gezien jullie wens om een breder publiek te trekken (meer internationaal) komt de vraag bovendrijven: Is er daar ook onderzoek naar gedaan? Is er vanuit internationaal perspectief ook vraag naar? Want ja als daar geen vraag naar is dan moet je het over een andere boeg gaan gooien en zit je met een (deels) Nederlandse community die je in het harnas hebt gejaagd en de buitenlandse (of internationale) gebruikers komen niet of komen maar één keer.

Kortom Treinpunt heeft een prachtige website met actieve leden. Probeer hierop voor te borduren en is er niet iets mogelijk om de hele website in een nieuw jasje te steken als jullie toch wat nieuws willen. Ik snap natuurlijk dat voor jullie de keuze al gemaakt is maar er is ook een spreekwoord; pas als het kalf verdronken is... enfin vul zelf maar in.

Ik hoop ten zeerste dat jullie Treinpunt laten bestaan en de nieuwe website er van los koppelen. Zet wat minder Teamleden op Treinpunt want volgens mij is ook één van de grote ergernissen dat bij ieder wissewasje een moderater al op de stoep staat om in te grijpen, dan heb je twee vliegen in 1 klap en komt er weer meer leven in de brouwerij hier ;D! Plus de oude website blijft behouden en jullie nieuwe website kan verder door ontwikkeld worden zodat ook dat voor jullie een succes wordt. Want nu gooi je zo maar Treinpunt weg terwijl dat mijn inziens een sterke naam is. Waarom niet gewoon een tweede website erbij voor jullie internationale content enzovoort.

Nou heel wat hersenspinsels van mijn kant maar ik hoop echt dat jullie er nog eens goed over nadenken. :)

Dat lijkt mij ook een goed idee! Treinpunt.nl behouden en voor de gene die willen overstappen dat kunnen doen
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Thursday 24 October, 2019, 21:10:08
Inderdaad erg jammer dat er zo laat over is gecommuniceerd, want wij (lees; de gebruikers) zijn jullie doelgroep.
Dan is een erg belangrijk onderdeel van jullie plan ook om gedegen onderzoek te doen naar de wensen en/of verbeteringen naar de website. Dit kunnen jullie natuurlijk nog steeds doen!! Gooi niet zo maar je kop in het zand en luister naar de wensen van je doelgroep.

Gezien jullie wens om een breder publiek te trekken (meer internationaal) komt de vraag bovendrijven: Is er daar ook onderzoek naar gedaan? Is er vanuit internationaal perspectief ook vraag naar? Want ja als daar geen vraag naar is dan moet je het over een andere boeg gaan gooien en zit je met een (deels) Nederlandse community die je in het harnas hebt gejaagd en de buitenlandse (of internationale) gebruikers komen niet of komen maar één keer.

Kortom Treinpunt heeft een prachtige website met actieve leden. Probeer hierop voor te borduren en is er niet iets mogelijk om de hele website in een nieuw jasje te steken als jullie toch wat nieuws willen. Ik snap natuurlijk dat voor jullie de keuze al gemaakt is maar er is ook een spreekwoord; pas als het kalf verdronken is... enfin vul zelf maar in.

Ik hoop ten zeerste dat jullie Treinpunt laten bestaan en de nieuwe website er van los koppelen. Zet wat minder Teamleden op Treinpunt want volgens mij is ook één van de grote ergernissen dat bij ieder wissewasje een moderater al op de stoep staat om in te grijpen, dan heb je twee vliegen in 1 klap en komt er weer meer leven in de brouwerij hier ;D! Plus de oude website blijft behouden en jullie nieuwe website kan verder door ontwikkeld worden zodat ook dat voor jullie een succes wordt. Want nu gooi je zo maar Treinpunt weg terwijl dat mijn inziens een sterke naam is. Waarom niet gewoon een tweede website erbij voor jullie internationale content enzovoort.

Nou heel wat hersenspinsels van mijn kant maar ik hoop echt dat jullie er nog eens goed over nadenken. :)

Dat lijkt mij ook een goed idee! Treinpunt.nl behouden en voor de gene die willen overstappen dat kunnen doen

Ik vind TreinPunt.NL immers het gezicht als het gaat om nederlandse content voor TS. Het zou inderdaad jammer zijn als dat zomaar word opgegeven, en gemixt word met andere simulatoren. Dat haalt de originaliteit er een beetje af voor mij.

EDIT:
Ook heb ik gekeken op de nieuwe site. Ik vind de site zelf persoonlijk er best ''rommelig'' Of druk uit zien. Wellicht dat het de nieuwheid is, maar hoe mijn visie er nu op is spreekt het me niet echt aan.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Nightjet on Thursday 24 October, 2019, 21:56:52
Beste TreinPunt-leden incl. het Trein Punt team,

Naar mijn mening is SimTogether niet zo goed als TPNL, de SimTogether site is niet goed als het gaat om design naar mijn mening. Ik snap dat de TPNL software niet meer modern is, maar ik vind het idee van een nieuw domein en een compleet nieuwe site te ver gaan.

Het is onhandig als mensen voor SimTogether een nieuw account moeten maken en het idee dat TPNL een archief wordt is overdreven. Kijk eens naar wat jullie, als het TPNL-team, hebben gebouwd in de laatste 12 jaar. Heel veel. Een compleet nieuwe software is denk ik niet nodig, want als jullie huidige software open-source is, dan mag TPNL ook zijn versie van de software maken, met gebruik van bestaande code.

Als jullie huidige software echt te oud is en als die software ook closed-source is, is het een ander verhaal. Ga dan maar op TPNL over naar nieuwe software, maar probeer zoveel mogelijk comptabiliteit te behouden.

En naar mijn mening is er 1 optie als SimTogether wordt doorgezet:

Maak SimTogether een totaal andere site (wat het al is vergeleken met TreinPunt), 100% los en onafhankelijk van TreinPunt.nl.

SimTogether.com is voor degenen die alle simulators op één site willen. TreinPunt is voor de mensen die een goede, en makkelijke site willen hebben waar het draait om treinen. Ook op deze site heb je een Flight Simulator forum en een OMSI forum. Dat hoort niet bij TPNL, anders zou het geen TreinPunt.nl zijn maar FlightOMSITreinPunt.nl.

SimTogether: 1 site voor alle sims

TreinPunt: hef het niet op, hou het ook als een forum, net als het nu is, maar los van SimTogether.

Ik sluit mezelf aan bij de groep van negative reacties, en ik hoop dat TPNL iets heeft aan mijn feedback.

Vriendelijk gegroet,

Nightjet
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: denvertrucker on Thursday 24 October, 2019, 23:41:53
Nou ik zal ook maar even iets zeggen, Ik vindt het jammer dat het allemaal op deze manier gaat en sluit me aan bij het kritiek van andere, Ik weest niet eens wat Discord is, zal het ook nooit gebruiken, Ik heb helemaal geen behoefte of zin in chatrooms.
Ik heb wel een een account aangemaakt maar heb der verder eigenlijk niks meer mee gedaan, Ik ben als bouwer van mijn route aangewezen op de object bouwers, zonder hun zou ik nergens zijn en om eerlijk te zijn vondt ik Treinpunt.nl leuk omdat het Nederlands is met veel Nederlandse ondersteuning, met Nederlandse nuchterheid, en ik houd zelf ook helemaal niet van verandering, Ik zal niet erg actief zijn op de nieuwe site, en als er een andere Nederlandse treinsim site opduikt zal ik waarschijnlijk daar na toe migreren als daar de object bouwers zijn, we hebben elkaar nu eenmaal nodig om iets gedaan te krijgen.

Ik hoop dat er ergens een middenweg te vinden is voor iedereen.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Thursday 24 October, 2019, 23:53:02
Nou ik zal ook maar even iets zeggen, Ik vindt het jammer dat het allemaal op deze manier gaat en sluit me aan bij het kritiek van andere, Ik weest niet eens wat Discord is, zal het ook nooit gebruiken, Ik heb helemaal geen behoefte of zin in chatrooms.
Ik heb wel een een account aangemaakt maar heb der verder eigenlijk niks meer mee gedaan, Ik ben als bouwer van mijn route aangewezen op de object bouwers, zonder hun zou ik nergens zijn en om eerlijk te zijn vondt ik Treinpunt.nl leuk omdat het Nederlands is met veel Nederlandse ondersteuning, met Nederlandse nuchterheid, en ik houd zelf ook helemaal niet van verandering, Ik zal niet erg actief zijn op de nieuwe site, en als er een andere Nederlandse treinsim site opduikt zal ik waarschijnlijk daar na toe migreren als daar de object bouwers zijn, we hebben elkaar nu eenmaal nodig om iets gedaan te krijgen.

Ik hoop dat er ergens een middenweg te vinden is voor iedereen.

Ik had het niet beter kunnen zeggen!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: John Roterman on Friday 25 October, 2019, 10:21:35
Helemaal mee eens.
Ik vraag met af of er nóg een Forum komt :-\
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Friday 25 October, 2019, 11:11:31
Helemaal mee eens.
Ik vraag met af of er nóg een Forum komt :-\

Voor zover ik weet zijn de ''clubs'' de nieuwe forums op simsamen.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 11:25:35
Helemaal mee eens.
Ik vraag met af of er nóg een Forum komt :-\
Wat ik heb begrepen niet.
Dat zijn nu allemaal losse Clubs geworden.

Van uit mijnpositie als objecten bouwer best wel een verbetering. Alles onder een dak en in eigen beheer.
Ook een vraag blog zit er nu bij.

Het is nu nog een gedoe om de weg te vinden maar als je van je favoriete clubs een snelkoppeling maakt op je bureaublad hoef je ook niet te zoeken.  Of op de knop 'Activity in your clubs' drukken.

Je staat vrij om een eigen praatje/plaatje forum (lees: Club/.blog) te maken.  ;)

Ook is er nu een Club/blog om vragen over TSxx te stellen
Hier te vinden:
https://simtogether.com/clubs/39-ts20xx-support/?do=members

Sjef.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: TheLaRiche on Friday 25 October, 2019, 14:39:44
Ik zal niet erg actief zijn op de nieuwe site, en als er een andere Nederlandse treinsim site opduikt zal ik waarschijnlijk daar na toe migreren als daar de object bouwers zijn, we hebben elkaar nu eenmaal nodig om iets gedaan te krijgen.
Mochten mensen helemaal niet van een forum af willen stappen, kan je natuurlijk altijd nog terugvallen op het oude www.railsim.nl (http://www.railsim.nl) ?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: mikedude98 on Friday 25 October, 2019, 17:32:08
Ik ben eigenlijk meer een van die leden die alleen maar leest en niet zo vaak wat schrijft, maargoed.

Wat ik mij vooral afvraag is waar de "nood" voor groei vandaan komt. Dit is toch meer een soort vereniging op internet, en niet een bedrijf zoals DTG of Steam? Waarom is het volgens jullie zo belangrijk om internationaal publiek aan te spreken? Een Nederlandse community is toch ook prima, ook als die misschien niet veel groeit?

Verder, wat de anderen ook al zeiden, is vooral de termijn is veel te kort voor zo'n drastische verandering. Ik denk dat veel leden het pas door zullen hebben als zodra treinpunt.nl je doorstuurt na de nieuwe site.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: cleo259 on Friday 25 October, 2019, 18:15:35
Wat ik mij vooral afvraag is waar de "nood" voor groei vandaan komt. Dit is toch meer een soort vereniging op internet, en niet een bedrijf zoals DTG of Steam? Waarom is het volgens jullie zo belangrijk om internationaal publiek aan te spreken? Een Nederlandse community is toch ook prima, ook als die misschien niet veel groeit?

Het is en blijft een Forum alleen dan in een moderne jasje, om het zo maar even te zeggen.
En ja ik was ook eerst geschrokken, totdat de beheerder mij de link gaf heb het even bekeken.
Maar voor routebouwers en objecten bouwer is dit een enorme verbetering ook voor de leden is het een verbetering.
En dat internationale is natuurlijk ook niet slecht als je al merkt dat nu al veel mensen van buiten Nederland al deze site bezoeken.
En als je reactie 81 heb gelezen waar een link staat als je een vraag hebt over TS20XX wat niet gerealiseerd is op een route of object kun je nog altijd daar vragen.
 
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Friday 25 October, 2019, 18:24:35
Maar voor routebouwers en objecten bouwer is dit een enorme verbetering ....................

En waar zou die enorme verbetering dan in moeten zitten t.o.v. wat we nu hebben op TP? ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: cleo259 on Friday 25 October, 2019, 18:33:26
Dit is aan de beheerders, maar wat dacht je van de vernieuwing en verbetering van het forum die nu in een nieuwe opbouw zit de oude forumsoftware stamt nog van het jaar 2000 zeg maar, en het gewoon te oud om deze telkens te verbeteren.
met al die moderne mailware om het je zo maar even te zeggen. #TrainsxpEdit; Zijn mijn eigen ervaringen want zie dat er meerder site op die manier vernieuwen.
         Ook zag ik dat je zelf ook de nieuwe site al aan het onderzoeken bent  8) 

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Richard on Friday 25 October, 2019, 18:34:00
Quote
Het is en blijft een Forum alleen dan in een moderne jasje, om het zo maar even te zeggen.
Nou nee, het is toch echt wel anders, zeker ook qua overzichtelijkheid. Clubs is een onderdeel van de forum software. Forums zijn alleen niet geactiveerd op dit moment (of niet toegankelijk gezet).
Nu post ik niet veel dus ik heb weinig recht van spreken maar zag een aantal reacties die ik al had zien aan komen.
Reden dat ik minder kom is helaas te druk geweest met andere zaken zodat ik deze hobby wat heb moeten laten liggen.

Wil je de huidige club mensen in elk geval behouden en evt. nog meer mensen aantrekken zal de hoofdtaal toch gewoon Nederlands moeten blijven. Anders gaan mensen je echt lopen of minder meedoen. TP is groot geworden in het Nederlands en proberen te internationaliseren is een goed idee, maar moet zeker in het begin niet de boventoon gaan voeren.

Daarnaast is clubs wel heel handig voor specifiek route gerichte vragen te stellen en zeer zeker ook voor de makers van routes etc. biedt dit veel meer mogelijkheden.
Echter zul je ook een algemene sectie moeten hebben, die begrijpelijker is dan clubs. Dus mijns inziens kom je als forum een behoorlijk stuk verder door toch het forum te activeren met een beperk aantal mogelijkheden.
Waaronder een algemene sectie waar ook mensen vragen kunnen stellen die niet weten waar ze die moeten stellen, of hoe dat werkt met clubs of zeker voor evt. nieuwe gebruikers en om mensen wat wegwijs te maken.
Just my 2 cents.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: cleo259 on Friday 25 October, 2019, 18:42:36
Richard, het is mijn eigen ervaring  is nieuw maar zie het gewoon als een forum.
Maar vond gewoon dat ik dat even moest zeggen ik ben ook niet meer de jongste.
Maar vindt de opbouw die ze gedaan hebben wel begrijpelijk na dat ik eerst een fel tegen was.
Ben ik wel overstag en ja moet het ook even uit zoeken waarbij ik denk dan het houdt je jong.
En Engels moet denk ik voor de meesten wel mee vallen denk ik.

Groetjes Gert- Jan
Edit: En dat ik op mijn diploma een 4 voor Engels had.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 18:55:01
Maar voor routebouwers en objecten bouwer is dit een enorme verbetering ....................

En waar zou die enorme verbetering dan in moeten zitten t.o.v. wat we nu hebben op TP? ;)

Alles in eigen hand en je bent je eigen MOD.
Je kan je eigen lay-out maken.
Je weet gelijk hoeveel aanhang je hebt.
En oude blogs kan je zo 1 2 3 weg gooien zonder tussenkomst van wie ook.
Je kan vervelende gasten buiten de poort houden.
Om maar wat te noemen..... ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Friday 25 October, 2019, 19:07:33
Achja Gert-Jan en Sjef,
We gaan het allemaal meemaken en zien wel hoe het zich verder ontwikkeld, en daarom ben ik wat aan het experimenteren  geslagen.
Nu lijkt alles heel mooi maar straks als het eenmaal een feit is gaat het wellicht anders,
het (https://www.treinpunt.nl/forum/index.php?action=dlattach;topic=79912.0;attach=40301;image) ligt al klaar!
Nu nog zonder beperkingen wat ze zo in kunnen stellen en word het platweg misschien wel een strafkamp en kun je na bijv. 6 strafpunten niets meer toevoegen. ;D
Dit plaatje komt trouwens van RCA51 die er een VraaG (https://www.treinpunt.nl/forum/mededelingen-van-het-treinpunt-nl-team/treinpunt-nl-wordt-simtogether-com/msg313414/#msg313414) over had maar dat word tot nu toe door de Admins/Mods genegeerd.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 19:15:56
Mijn Reputatie staat al op 7  ;D
Jou Reputatie staat op 1  :P

Strafkamp  ::)
Als je daar bang voor bent zou ik maar vast eten en drinken inslaan en de boel barricaderen Teun  ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Friday 25 October, 2019, 19:19:59
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 19:22:36
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: kasper on Friday 25 October, 2019, 19:24:13
Als de nieuwe site SimTogether.nl begint vanaf 1 november.
Blijft treinpunt.nl bestaan of gaat treinpunt.nl sluiten?.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 19:26:27
Als de nieuwe site SimTogether.nl begint vanaf 1 november.
Blijft treinpunt.nl bestaan of gaat treinpunt.nl sluiten?.
Die gaat sluiten..  Alleen de forum berichten blijven als archief bestaan
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Friday 25 October, 2019, 19:27:07
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X

Nou nee, ben meer bezig op de oude vertrouwde Treinpunt.nl site zo lang het nog kan!
Er word altijd gezegd een oude boom moet je niet verplaatsen maar zo voelt het wel aan. ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: John Roterman on Friday 25 October, 2019, 19:27:51
Goeie vraag Kasper daar ben ik ook wel benieuwd naar.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Friday 25 October, 2019, 19:33:55
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X

Reputatie? Wat is dat dan voor een onzin? Dus als je een hogere reputatie hebt, wat kan je ermee? Is iedereen niet gelijk? 't geeft mij meer zo'n gevoel van ''Als je een lagere reputatie hebt ben je minder ''waard'' of iets? 
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Friday 25 October, 2019, 19:38:28
Misschien kun je wel strafpunten inleveren als je een hoge reputatie hebt. ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 19:39:33
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X

Reputatie? Wat is dat dan voor een onzin? Dus als je een hogere reputatie hebt, wat kan je ermee? Is iedereen niet gelijk? 't geeft mij meer zo'n gevoel van ''Als je een lagere reputatie hebt ben je minder ''waard'' of iets?
Kijk eens goed naar mijn plaatje voordat je gaat blazen.

Het gaat om hoeveel reacties/complimenten  je geeft en hoeveel reacties/complimenten  je krijgt.
Dus als je lekker actief bent en veel reacties of complimenten krijgt stijgt je reputatie
Zo kan je zien wie er wel of wie niet wat betekend voor anderen...
Dus,. doe je best
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Friday 25 October, 2019, 19:42:49
Ah oke, duidelijk. Dan heb ik niks gezegt  :-X
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 19:43:06
Misschien kun je wel strafpunten inleveren als je een hoge reputatie hebt. ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: EsméevR on Friday 25 October, 2019, 19:48:38
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X

Reputatie? Wat is dat dan voor een onzin? Dus als je een hogere reputatie hebt, wat kan je ermee? Is iedereen niet gelijk? 't geeft mij meer zo'n gevoel van ''Als je een lagere reputatie hebt ben je minder ''waard'' of iets?
Kijk eens goed naar mijn plaatje voordat je gaat blazen.

Het gaat om hoeveel reacties/complimenten  je geeft en hoeveel reacties/complimenten  je krijgt.
Dus als je lekker actief bent en veel reacties of complimenten krijgt stijgt je reputatie
Zo kan je zien wie er wel of wie niet wat betekend voor anderen...
Dus,. doe je best

Voor likes en vieze inboxberichtjes ga ik wel naar instagram. Zo'n systeem heeft weinig meerwaarde op een treinenforum.......
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: RcA51 on Friday 25 October, 2019, 19:51:18
Quote
Het gaat om hoeveel reacties/complimenten  je geeft en hoeveel reacties/complimenten  je krijgt.

Er schiet mij één woord in gedachten: Getsiederrie! ::)
Als dit het klimaat wordt van een hobbymatige website...
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: TheLaRiche on Friday 25 October, 2019, 19:59:01
Na wat rondklikken is het mij nog steeds niet duidelijk waarom ik elke "club" moet gaan joinen. Als ik hier op Treinpunt een topic wil lezen, klik ik hem aan en kan ik hem bekijken. Nu moet ik ineens een topic gaan joinen, voordat ik hem kan lezen. Kan dat niet anders? Op deze manier wordt het wel erg omslachtig ???

Overigens; rail-sim.de (http://rail-sim.de) is ook gewoon beschikbaar in het Engels En is ook nog is groter dan Treinpunt community. Vanwaar die enorme drang naar internationalisering? Want dat is nog steeds niet beantwoord eigenlijk door het team. :-[
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: GameHero14_YT on Friday 25 October, 2019, 20:01:20
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X

Reputatie? Wat is dat dan voor een onzin? Dus als je een hogere reputatie hebt, wat kan je ermee? Is iedereen niet gelijk? 't geeft mij meer zo'n gevoel van ''Als je een lagere reputatie hebt ben je minder ''waard'' of iets?
Kijk eens goed naar mijn plaatje voordat je gaat blazen.

Het gaat om hoeveel reacties/complimenten  je geeft en hoeveel reacties/complimenten  je krijgt.
Dus als je lekker actief bent en veel reacties of complimenten krijgt stijgt je reputatie
Zo kan je zien wie er wel of wie niet wat betekend voor anderen...
Dus,. doe je best

Voor likes en vieze inboxberichtjes ga ik wel naar instagram. Zo'n systeem heeft weinig meerwaarde op een treinenforum.......

Zo'n gedachte had ik dus ook.  ::)
Title: Re:  TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: kasper on Friday 25 October, 2019, 20:01:58
Die gaat sluiten..  Alleen de forum berichten blijven als archief bestaan
[/quote]
Als de nieuwe site SimTogether.nl begint vanaf 1 november.
Blijft treinpunt.nl bestaan of gaat treinpunt.nl sluiten?.
Die gaat sluiten..  Alleen de forum berichten blijven als archief bestaan
@Sjef61,
Bedankt voor de info. Gaat de downloads van msts ook mee naar de nieuwe site  SimTogether.nl toe.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: mikedude98 on Friday 25 October, 2019, 20:55:56
Wat ik mij vooral afvraag is waar de "nood" voor groei vandaan komt. Dit is toch meer een soort vereniging op internet, en niet een bedrijf zoals DTG of Steam? Waarom is het volgens jullie zo belangrijk om internationaal publiek aan te spreken? Een Nederlandse community is toch ook prima, ook als die misschien niet veel groeit?

Het is en blijft een Forum alleen dan in een moderne jasje, om het zo maar even te zeggen.
En ja ik was ook eerst geschrokken, totdat de beheerder mij de link gaf heb het even bekeken. [...]
 

Ik heb de nieuwe site wel bekeken hoor, als je daar op doelt. Het is ook niet allemaal vreselijk, al vind ik de standaardlayout voor het 'clubs' deel niet erg overzichtelijk. Ook vind ik dat de 'informatie' minder dicht op elkaar staat en er meer witte/lege ruimte is, maar dat vind ik van de meeste 'moderne' websites. (Youtube heeft dat probleem ook bijvoorbeeld)

Als ik browse via 'categories' (https://simtogether.com/clubs/categories/), en de 'lijst' weergave vind ik het bijvoorbeeld veel duidelijker.

Ik doelde dan ook vooral op de 'verengelsing' van de site, en hoe de focus vooral, persoonlijk vind ik teveel, op internationaal lijkt te liggen en niet op Nederland zoals nu.

Title: Re:  TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 20:56:22
Die gaat sluiten..  Alleen de forum berichten blijven als archief bestaan
Als de nieuwe site SimTogether.nl begint vanaf 1 november.
Blijft treinpunt.nl bestaan of gaat treinpunt.nl sluiten?.
Quote
Die gaat sluiten..  Alleen de forum berichten blijven als archief bestaan
@Sjef61,
Bedankt voor de info. Gaat de downloads van msts ook mee naar de nieuwe site  SimTogether.nl toe.
Wat ik begreep wel.
Wat nog niet over is tzt  wordt op de nieuwe site doorgelinkt naar de oude download plek.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Friday 25 October, 2019, 21:01:32
Na wat rondklikken is het mij nog steeds niet duidelijk waarom ik elke "club" moet gaan joinen. Als ik hier op Treinpunt een topic wil lezen, klik ik hem aan en kan ik hem bekijken. Nu moet ik ineens een topic gaan joinen, voordat ik hem kan lezen. Kan dat niet anders? Op deze manier wordt het wel erg omslachtig ???
Hoe kom je daar nu bij.  ::)
Elke club kan je zo bekijken zonder lid er van te worden.
Dat 'joinen' is handig als je die club wil volgen...
Eerst zelf klikken dan pas roepen.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: cleo259 on Friday 25 October, 2019, 21:27:26
Zo heeft ieder zijn eigen smaak #mikedude98
zo kun je het ook doen https://simtogether.com/clubs/?view=list&csrfKey=9cc8ab403a7f995d1140dc2df36f3edb
en ik las je bericht wel goed en na 1 november merken wij het van zelf of er ook mensen van buiten Nederland een club
aan maken, op nu Chris longhorst na natuurlijk.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dutchdriver on Saturday 26 October, 2019, 03:36:09
Ik heb me er tot nu toe buiten gehouden, maar ik wil toch even wat zeggen.

Ik merk dat men bijzonder bang is voor verandering. De huidige software (SMF) is niet meer van deze tijd. Fora in het algemeen zijn een aflopende zaak. Het "verdwijnen" van het forum wordt als slechte zaak gezien. Echter, het forum verdwijnt niet, maar wordt in een andere vorm voortgezet. Het huidige forum wordt een archief, waar oude informatie nog altijd te vinden is. De "clubs" op SimTogether - SimSamen bestaat niet, SimTogether wel - zijn een mooi concept om routebouwers, objectenbouwers, repainters en andere makers een platform te bieden. Zo heb ik zelf twee van die clubs, te weten voor mijn route in aanbouw De Laage Veenen Route (https://simtogether.com/clubs/15-dda-laage-veenen-route/) en een club voor treinen over fictieve routes (https://simtogether.com/clubs/25-treinen-over-fictieve-routes/). Het geeft al aan dat er oneindig veel mogelijkheden zijn wat betreft onderwerpen voor deze clubs. Voor vragen en simulatie-gerelateerd geneuzel is er de Discord, voor overig gezwets zou ik men doorverwijzen naar een andere plek op het internet. Hou je niet van chatten, dan heet ik je toch echt welkom in de jaren 20 van de 21e eeuw. Email is tegenwoordig al behoorlijk ouderwets. Ikzelf communiceer er weinig mee.

Er wordt gezegd dat men lid moet worden van een club om er aan mee te doen. Dat klopt in zekere zin, aangezien er zo via het systeem een melding komt wanneer er een reactie is op een bepaald deel van de club*. Wil je dat niet, dan volg je toch gewoon niet? Op die manier kun je zelf bepalen hoe en wat je wilt zien, dus interesses worden voor eenieder ingesteld naar eigen wens. Zo zal (Zwitsers) smalspoor mij weinig interesseren, dus volg ik een dergelijke club niet. Scheelt mij weer screenshots en informatie die ik niet wil hebben, en blijft er meer tijd en ruimte over voor spul waar ik me wel in interesseer.

*Opmerking voor het team, het is irritant om een melding te ontvangen van elke volger van een club. Op deze manier wordt interessante informatie ondergesneeuwd met "Die en die hebben je club gevolgd". Niet handig.

Over het gebruik van Engels zal ik kort zijn, daar ben in compleet mee oneens. We zijn een Nederlandse community, waar Engels een plaats heeft in een los gedeelte waar Engelstaligen vragen kunnen stellen. Precies zoals op het forum nu is. Wat mij betreft trappen we Engels naar een Engels forum, niet hier in de Nederlandse community.

Het puntensysteem is eigenlijk hetzelfde als we nu hebben met "Stoomlocomotief", "Intercity" en "Hogesnelheidstrein". Hoe meer posts (en op SimTogether ook likes), hoe beter de score. Daar is niets mis mee, en laat eigenlijk alleen zien hoe actief iemand is. Als zijn/haar posts worden gewaardeerd, zal de informatie in die posts ook wel op orde zijn neem ik aan.

Al met al ben ik zelf niet helemaal tevreden met de nieuwe site. Ik stoor me zelf aan het overmatig gebruik van Engels. Ik kan prima Engels, dat is het probleem niet. Ik ben alleen wel van mening dat men in Nederland Nederlands spreekt, en geen Engels omdat er zonodig een ander op een forum terecht komt die geen Nederlands spreekt, en wij ons met zijn allen moeten aanpassen. Ik vertik het.

Grtz,
DutchDriver.
Ja die naam is Engels, en die komt niet van een Nederlands sprekend persoon.

 8)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 05:25:35
@DD,
Alleen aangaande het chatten op Disco(rd) , dat is een mooi medium voor de jeugd.
Die zijn er mee opgegroeit. 
Ik raak daar aardig snel geirriteerd.  :-X

Ik kom nog van voor het tijdperk dat er een computer op het bureau stond.
Pen en papier. Kan je eerst nadenken voordat je iets de wereld in gooit.
  ;)


Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Saturday 26 October, 2019, 07:51:53
Reputatie?, wat houd dat nu weer in, krijg je bij 10 een gratis ijsje of zo, hmm lekker. ;D
Ja, daar had je het over. Lees je je eigen post niet??  :-X

Reputatie? Wat is dat dan voor een onzin? Dus als je een hogere reputatie hebt, wat kan je ermee? Is iedereen niet gelijk? 't geeft mij meer zo'n gevoel van ''Als je een lagere reputatie hebt ben je minder ''waard'' of iets?
Ach, das hetzelfde als hier het aantal forumberichten wat bij je naam staat. En als je boven een bepaald getal komt krijg je ook nog ns een ander naampje. Zo'n onzin.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: denvertrucker on Saturday 26 October, 2019, 08:14:28
Ik zal niet erg actief zijn op de nieuwe site, en als er een andere Nederlandse treinsim site opduikt zal ik waarschijnlijk daar na toe migreren als daar de object bouwers zijn, we hebben elkaar nu eenmaal nodig om iets gedaan te krijgen.
Mochten mensen helemaal niet van een forum af willen stappen, kan je natuurlijk altijd nog terugvallen op het oude www.railsim.nl (http://www.railsim.nl) ?


Ja ik was al lid van railsim onder een andere ID, heb daar nu ook een nieuwe ID gemaakt die het zelfde is als hier.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: John Roterman on Saturday 26 October, 2019, 09:16:25
Sim Together ziet er mooi uit!
Als je je weg een beetje gevonden hebt is het eigenlijk min of meer hetzelfde als Treinpunt.
Alleen het ouderwetse Treinpunt forum mis ik echt!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 09:41:12
Op zich mis ik het oude forum niet meer zo erg nu ik wat langer op die S.T. Heb rondgedoold.
Alleen kost het nu wat meer inspanning om wat te vinden.
Maar wat ik al eerder zei, ik maak nu gewoon bureau snelkoppelingen aan naar bepaalde pagina's waar ik veel kom.
Tot nu toe is het snel navigeren nog een handigheid die ik nog niet bezit.... ::)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Saturday 26 October, 2019, 10:19:02
De "clubs" op SimTogether - SimSamen bestaat niet, SimTogether wel - .........
Over het gebruik van Engels zal ik kort zijn, daar ben in compleet mee oneens. We zijn een Nederlandse community, waar Engels een plaats heeft in een los gedeelte waar Engelstaligen vragen kunnen stellen. Precies zoals op het forum nu is. Wat mij betreft trappen we Engels naar een Engels forum, niet hier in de Nederlandse community.
.
Ja die naam is Engels, en die komt niet van een Nederlands sprekend persoon.

Nee, op zich bestaat Simsamen niet maar Together is met Google translate vertaald Samen dus voor mij SimSamen om het Nederlands te houden. ;)
En zoals eerder gezegd moest dit niet alleen vertaald worden maar straks ook een groot deel van de nieuwe site als dat zo blijft.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: treintje on Saturday 26 October, 2019, 11:13:39
@DD,
Alleen aangaande het chatten op Disco(rd) , dat is een mooi medium voor de jeugd.
Die zijn er mee opgegroeit. 
Ik raak daar aardig snel geirriteerd.  :-X

Ik kom nog van voor het tijdperk dat er een computer op het bureau stond.
Pen en papier. Kan je eerst nadenken voordat je iets de wereld in gooit.
  ;)
(https://www.treinpunt.nl/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fmembers.casema.nl%2Fw.t.de_jong%2FDownloads%2Fbravo.gif&hash=6e906b89df057a6e56a3079c52b5b57d5dce697a)
ook ik kom uit het "stenen tijdperk"  ;)
Ik ben het er roerend mee eens dat Discord voor de jeugd is. Ik pas ervoor om mij door enkele betweter(tje)s de les te laten lezen.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Frison on Saturday 26 October, 2019, 11:29:27
Op zich mis ik het oude forum niet meer zo erg nu ik wat langer op die S.T. Heb rondgedoold.
Alleen kost het nu wat meer inspanning om wat te vinden.
Maar wat ik al eerder zei, ik maak nu gewoon bureau snelkoppelingen aan naar bepaalde pagina's waar ik veel kom.
Tot nu toe is het snel navigeren nog een handigheid die ik nog niet bezit.... ::)

Nee, gewoon een basis forum houden zoals hier: www.railsim.nl (http://www.railsim.nl)  ;D
Daar kan je prima mee uit de voeten en alles is makkelijk vinden.
En geen bureaukoppelingen maken dus.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: RcA51 on Saturday 26 October, 2019, 11:33:03
Het is nog geen 1 november maar hier is de sloopkogel reeds door de kerk. :o
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dutchdriver on Saturday 26 October, 2019, 12:00:40
Welnee. Je kun alles nog gewoon downloaden... Gezanik dat het op Treinpunt weg is is ook wat.

Nee, op zich bestaat Simsamen niet maar Together is met Google translate vertaald Samen dus voor mij SimSamen om het Nederlands te houden. ;)
En zoals eerder gezegd moest dit niet alleen vertaald worden maar straks ook een groot deel van de nieuwe site als dat zo blijft.
Sinds wanneer vertalen we namen dan? Ik noem mezelf toch ook niet 'NederlandsRijder'?

Ook ik kom uit het "stenen tijdperk"  ;)
Ik ben het er roerend mee eens dat Discord voor de jeugd is. Ik pas ervoor om mij door enkele betweter(tje)s de les te laten lezen.
Zelf had ik ook geen PC met internet thuis tot ver in de jaren '00. Internet hadden we op school, in het computerlokaal. Zo'n lokaal zag bruin van de PC's met beeldbuismonitoren en klonk alsof men de airco op stand orkaan had gezet. Chatten, dat deden we via briefjes, telefoons waren duur en konden enkel SMS'en. Hoezo is Discord dan ineens voor de jeugd? Even opschrijven en teruglezen is nog steeds mogelijk, simpelweg niet op versturen drukken.

Wil niet betweterig overkomen, maar het lijkt me een gevalletje dat er mensen zijn die verandering lastig vinden. Dat is te begrijpen, ik hou er ook niet zo van. Ik vertik het verder om alles van oudere personen aan te nemen. Dus 'Ik pas ervoor om mij door enkele betweter(tje)s de les te laten lezen.' slaat wat mij betreft nergens op.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 12:06:28
Generatie conflict heet dat @DD
Niets nieuws  en ouder dan de weg naar Rome  ;)

Ik sta open voor veranderingen maar dat moeten dan wel verbeteringen zijn.
En volgens mij zijn we nu volop bezig met polderen...Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: RcA51 on Saturday 26 October, 2019, 12:19:31
Heeft iemand hier een oplossing voor?
Klik op start, klik op ongelezen inhoud. Dan zie je bij Inhoudstypes Alle inhoud.
Hier kun je aangeven wat je wilt zien. En dan Wijzigingen toepassen.
Deze instelling wordt niet bewaard zodat je een volgende maal de procedure weer opnieuw moet doen. Zeer irritant.
Ik wil alleen de voor mij relevante inhoud zien. En bijvoorbeeld niet alle afbeeldingen.
Ten gevolge van het plaatjes plempen wordt het erg onoverzichtelijk.
Op TP werd de afdeling Screens & Video's ook zelden door mij bezocht, vandaar.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: EsméevR on Saturday 26 October, 2019, 12:22:37
Behalve een 'generatiekloof' zijn er ook mensen die het simpelweg niet comfortabel vinden om via een programma als Discord te praten, daar al eens aan gedacht?
Ik ben er daar een van, en ik praat al helemaal niet graag tegen mensen die ik niet of nauwelijks ken, wat op dit forum het merendeel is. Nu is er dan een chat op SimSamen, maar daar was eerst geen sprake van en om dan min of meer Discord in je gezicht gewreven te krijgen als enige optie om vragen te stellen viel bij mij helemaal verkeerd.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: TheLaRiche on Saturday 26 October, 2019, 12:40:12
Na wat rondklikken is het mij nog steeds niet duidelijk waarom ik elke "club" moet gaan joinen. Als ik hier op Treinpunt een topic wil lezen, klik ik hem aan en kan ik hem bekijken. Nu moet ik ineens een topic gaan joinen, voordat ik hem kan lezen. Kan dat niet anders? Op deze manier wordt het wel erg omslachtig ???
Hoe kom je daar nu bij.  ::)
Elke club kan je zo bekijken zonder lid er van te worden.
Dat 'joinen' is handig als je die club wil volgen...
Eerst zelf klikken dan pas roepen.
Zover was ik ook al.  ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 13:14:25
Heeft iemand hier een oplossing voor?
Klik op start, klik op ongelezen inhoud. Dan zie je bij Inhoudstypes Alle inhoud.
Hier kun je aangeven wat je wilt zien. En dan Wijzigingen toepassen.
Deze instelling wordt niet bewaard zodat je een volgende maal de procedure weer opnieuw moet doen. Zeer irritant.
Ik wil alleen de voor mij relevante inhoud zien. En bijvoorbeeld niet alle afbeeldingen.
Ten gevolge van het plaatjes plempen wordt het erg onoverzichtelijk.
Op TP werd de afdeling Screens & Video's ook zelden door mij bezocht, vandaar.

Probeer dit eens.
Je kan je eigen stream = eigen instellingen niet gelezen post filter aanmaken
eenmaal aangemaakt blijft deze wel bewaard en kan je hem ook aanpassen en de wijzingen opslaan
De standaard stream kan je wel aanpassen maar blijft NIET bewaard.
Als je klaar bent met aanmaken vergeet niet het als default stream aan te vinken.
En na aanpassen filter altijd als laatste je stream opslaan

WOMND.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 13:33:40
En zo heb ik het nu...
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: RcA51 on Saturday 26 October, 2019, 14:04:04
Bedankt, dat is de oplossing. :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 15:29:00
Bedankt, dat is de oplossing. :)
Graag gedaan...
Weer een ergernis weg genomen..... ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: jor[D]1 on Saturday 26 October, 2019, 17:22:52
Behalve een 'generatiekloof' zijn er ook mensen die het simpelweg niet comfortabel vinden om via een programma als Discord te praten, daar al eens aan gedacht?
Ik ben er daar een van, en ik praat al helemaal niet graag tegen mensen die ik niet of nauwelijks ken, wat op dit forum het merendeel is. Nu is er dan een chat op SimSamen, maar daar was eerst geen sprake van en om dan min of meer Discord in je gezicht gewreven te krijgen als enige optie om vragen te stellen viel bij mij helemaal verkeerd.

Maar niemand is verplicht en niemand wordt verplicht die discord te gebruiken. Je kunt ook gewoon op je gemak een vraag plaatsen in de daarvoor bestemde club. Dat is in weze niet veel anders dan en vraag op het forum plaatsen.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: mikedude98 on Saturday 26 October, 2019, 19:37:37

Ook ik kom uit het "stenen tijdperk"  ;)
Ik ben het er roerend mee eens dat Discord voor de jeugd is. Ik pas ervoor om mij door enkele betweter(tje)s de les te laten lezen.
Zelf had ik ook geen PC met internet thuis tot ver in de jaren '00. Internet hadden we op school, in het computerlokaal. Zo'n lokaal zag bruin van de PC's met beeldbuismonitoren en klonk alsof men de airco op stand orkaan had gezet. Chatten, dat deden we via briefjes, telefoons waren duur en konden enkel SMS'en. Hoezo is Discord dan ineens voor de jeugd? Even opschrijven en teruglezen is nog steeds mogelijk, simpelweg niet op versturen drukken.

Wil niet betweterig overkomen, maar het lijkt me een gevalletje dat er mensen zijn die verandering lastig vinden. Dat is te begrijpen, ik hou er ook niet zo van. Ik vertik het verder om alles van oudere personen aan te nemen. Dus 'Ik pas ervoor om mij door enkele betweter(tje)s de les te laten lezen.' slaat wat mij betreft nergens op.

Discord is niet te vergelijken met een forum DutchDriver. Dat is alsof je Whatsappen vergelijkt met brieven versturen per post. Dat soort instant-messenger-achtige dingen, Discord dus, is gewoon anders dan bericht op een forum schrijven.

Verder hebben mensen ook gewoon voorkeuren, maar jij doet dat nu af als "het haten van verandering".
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Saturday 26 October, 2019, 20:19:22
Klopt mikedude98.
Dacht toch dat ik aardig mee ging met die vernieuwingen.  ;)
Problemen bespreken via Disco(rd) is niet mijn ding....of wel...it's not my cup of tea
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: denvertrucker on Saturday 26 October, 2019, 20:30:51
 8) Or coffee, ik herinner me nog de tijd toen je MSN Messenger had en Yahoo Messenger, ik gebruikte ze toen dagelijks, ik herinner me ook de frustraties die ik toen der mee had en waarom ik altijd als offline inlogden.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: louke1968 on Sunday 27 October, 2019, 10:30:46
@Sjef61: Dankzij jou mijn ongelezen inhoud kunnen ordenen. Bedankt voor de heldere info. Top!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Sunday 27 October, 2019, 10:42:06
Graag gedaan... :)
Title: Re:  TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: kasper on Sunday 27 October, 2019, 13:07:16
Als de nieuwe site SimTogether.nl begint vanaf 1 november.
Blijft treinpunt.nl bestaan of gaat treinpunt.nl sluiten?.
Die gaat sluiten..  Alleen de forum berichten blijven als archief bestaan
@Sjef61,
Oké alle forum berichten wordt dus opgeslagen in een archief. Wat gaat er met de forum berichten
gebeuren als de berichten in het archief staan?. Kunnen wij als gebruiker er nog bij komen?, of heb ik het mis.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: jor[D]1 on Sunday 27 October, 2019, 14:06:05
Dat staat gewoon in de uitleg over de transitie.....  :-X

Wat betekent de transitie voor mij?
Een beetje afhankelijk van de content die je hebt gepost op TreinPunt.NL, verandert er het volgende:

-   Er dient een nieuw account aangemaakt te worden op SimTogether.com. In verband met privacyregeling, is het ons niet toegestaan om accounts over te zetten;
-   Indien je lid wilt blijven van de Discord server, dien je je opnieuw aan te melden bij de nieuwe Discord server.
-   Content gepost op TreinPunt.NL blijft beschikbaar op TreinPunt.NL als archief. Wel kan dit betekenen dat als je bijvoorbeeld recente updates over een route in aanbouw hebt geplaatst dat deze niet automatisch meegaan. We vragen je dan om deze content opnieuw te plaatsen op SimTogether.com in de Clubs.

Hoe verloopt de transitie?
Op de dit moment is de planning als volgt:

-   Per 1 november 2019 wordt de website TreinPunt.NL doorgelinkt naar SimTogether.com. Ná deze datum is het forum als archief bereikbaar. De downloads op TreinPunt.NL zijn zonder registratie te downloaden. De aankopen in de webshop blijven toegankelijk, maar nieuwe aankopen verlopen via SimTogether.com. Ook zal per 1 november 2019 de oude Discord worden verwijderd en verder gegaan worden onder een nieuwe Discord server.
-   Op 1 november 2019 zal de website TreinPunt.NL en SimTogether offline zijn. Dit geeft de gelegenheid om de transitie daadwerkelijk te implementeren.

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Marc D. on Sunday 27 October, 2019, 22:10:47
Ik merk dat mijn bericht nogal wat los heeft gemaakt en dat is eigenlijk maar goed ook. Hoe het ook zij, ik vind het niets en anderen wel. Vreemd dat andere Internationale websites wel een forum blijven handhaven naast het "nieuwe" Club systeem x-plane.org (https://forums.x-plane.org/) (onder het kopje Forum  8)).
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Sunday 27 October, 2019, 22:31:07
Ik merk dat mijn bericht nogal wat los heeft gemaakt en dat is eigenlijk maar goed ook. Hoe het ook zij, ik vind het niets en anderen wel. Vreemd dat andere Internationale websites wel een forum blijven handhaven naast het "nieuwe" Club systeem x-plane.org (https://forums.x-plane.org/) (onder het kopje Forum  8)).
Ok, maar wat wil je met het oude forum dan nog doen wat straks niet meer kan?
Voor content makers is de nieuwe site juist veel handiger. Alles netjes bij elkaar en in eigen beheer.
Dat is mijn veranderde mening na een paar dagen stoeien op die nieuwe site.
Ik ben alleen nog maar actief op:
https://simtogether.com/blogs/blog/26-ontwikkeling-objecten-ts20xx/

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Dubbeldekker on Monday 28 October, 2019, 19:06:54
Zo zeg ik begin echt oud te worden (terwijl ik pas begin 30 ben) als zelfs een forum niet meer van deze tijd is. Wat gaan de veranderingen toch mega snel allemaal. Het zal best dat dit nieuwe blog systeem een vooruitgang is maar naar mijn mening werken forums nog uitstekend. Als ik bloggen en vloggen hoor gaan mijn nekharen recht overeind staan want dat zijn vaak mensen die schreeuwen om aandacht. Hoewel dat gelukkig hier niet aan de orde is vind ik het toch jammer dat dit forum gaat verdwijnen.

Ik vond het wel leuk om af en toe nog op dit forum te kijken naar ontwikkelingen van bouwers. Maar mijn favoriete route bestaat gelukkig al een hele poos voor Train Simulator en de nieuwste treinen vind ik rijdende gedrochten, geef mij maar lekker de oude treinen waar ik mee opgegroeid ben. Met andere woorden ik heb toch niet veel meer te zoeken hier dus vaarwel Treinpunt. :-\
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Monday 28 October, 2019, 19:15:52
Hmm, je had nog 1 dag moeten wachten, dan had je er precies 10 jaar Treinpunt opzitten gezien je profiel. ;)
Nu loop je de zilveren spelt mis. ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Dubbeldekker on Monday 28 October, 2019, 19:20:18
Haha ik blijf nog wel tot het bittere eind hier. Dus 1 november zwaai ik af en dan ben ik wel mooi 10 jaar actief geweest. :D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: PeterMCE on Monday 28 October, 2019, 19:43:50
Wat een negatieve reacties allemaal. Ja ook ik was sceptisch, maar het bevalt me enigszins toch prima. Zeker voor jullie als route bouwers en content makers alles makkelijk op 1 plek waar je inprciepe eigen beheerder ben van je club. Het is even wennen. Maar laten we het gewoon eens een kans geven.

En je kan gewoon in het Nederlands je verhaal doen. Misschien zelfs als je wil in het oud Hollandsch lol.

Maar goed het is voor iedereen een eigen keus.
Dus bekijk het eens positief in plaats van negatief. :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Monday 28 October, 2019, 22:42:15
@Dubbeldekker.
Dat zei mijn opa ook over de Stoomlocomotief toen die werd vervanger door de electrische locomotief op zijn traject.
Hij Kan best nog wel jaren mee die Stoomer...
Hij was namelijk opstoker...
Maarja....Dat heet de vooruitgang... ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dhaluc on Tuesday 29 October, 2019, 09:39:12
Voor mij is de verandering ook heel jammer. Vooral de nieuwe vorm van het forum en al die Engelse termen. Discord :wat is dat voor een beest? Spijtig dat bekende objectbouwers afhaken. Ik ben niet zo actief op TP en voor zolang ik nog blijf is het voor mij ook SimSamen.
toch succes gewenst.
Luc
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: treintje on Tuesday 29 October, 2019, 11:49:07
Zoals TreinXP al eerder opmerkte (Oude bomen moet je niet verplaatsen) Maar tegenwoordig zijn ze zo kundig om dat toch geslaagd te laten verlopen.
 Ook ik had al direct mijn twijfels. oh oh, moet ik dat deel van mijn geheugen weer gaan opfrissen. Toch maar eens stiekem een kijkje nemen. Wat denk je? Ik was meteen om. Alleen dat discord deel...... nee zoals ik al eerder had geschreven, daar zal je mij nooit vinden. Dat is gelukkig ook geen must uhh moeten. Ja ik ben een Nederlander. Ook dat is, gelukkig, daar ook een voertaal.
 Ik zou zeggen, Alle negatievelingen, oude bomen enz. Probeer het eens. Niemand bijt je daar. Neem eens een kijkje en wie weet, ga je óok meteen om.           
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Von Rondstadd on Tuesday 29 October, 2019, 12:40:22
Sorry dat ik het moet zeggen maar ik vind die nieuwe site helemaal niks!

Wat een drukte en dan met al die verschillende kleuren ook!
Komt op mij onoverzichtelijk over en word er erg onrustig van! ;)
Geef mij maar de oude site.

Gebruiksvriendelijk. Dit betekent dat de website eenvoudig te gebruiken is en niet tot irritaties leidt. Een goede website is vooral snel én duidelijk. Bezoekers moeten niet verdwalen op uw website.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Mark_1985_28 on Tuesday 29 October, 2019, 13:00:20
ik zelf vindt de nieuwe site er mooi uit zien. alleen heb ik moeite met het zien van waar nieuwe berichten staan in de clubs..  weet niet of er een meldingsknop komt ofzo iets?  maar veder is het een mooie site.
zou zeggen tegen de mensen die daar nog heen gaan of niet. probeer het eerst even uit om te kijken of het wat is!?
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Pingi on Tuesday 29 October, 2019, 13:34:02
Wel lollig dat de mods hier ook niet meer reageren. Zo van als ik weinig zeg dat kunnen we ook weinig 'fout' zeggen.

Persoonlijk wat betreft de nieuwe site ben ik het eens met mensen zeggen dat het rommelig is. Je moet veel zoeken naar items en je kan niet makkelijk de laatste berichten zien.
Nu er nog niet zoveel 'clubs' zijn is dat nog wel redelijk terug te zoeken maar stel nou dat jullie website als een tierelier gaat lopen dan krijg je zoveel 'clubs' dat je door de bomen bet bos niet meer ziet.
Dus ik zou toch gaan categoriseren op simulatie en niet zoals het nu is alles op één grote hoop.

Verder is de hoofdpagina niet aantrekkelijk genoeg dat mensen blijven hangen. Het is niet duidelijk genoeg teveel grote banners en mooie kreten maar daar komen mensen niet voor.
Ook is het niet goed leesbaar wat er onder de hoofdtitel staat van de clubs als je slechte ogen hebt (ja ik weet het je kan zelf door CTRL + scrollen met de muis de boel zelf vergroten maar toch).
Op de hoofdpagina staan in de pictogrammen facebook en instagram maar dit oogt rommelig. De logo's zijn bekend genoeg dus de tekst hoeft hier niet in.
Ook zou ik de naam clubs vervangen naar gewoon forum. Ik denk dat daar al een boel onduidelijkheid mee weggaat.
Dat jullie van naam zijn veranderd vind ik ook nog steeds twijfelachtig, hadden jullie dit niet gedaan dan was er denk ik veel minder kritiek geweest.

Is er dan niets goed zal je denken? Oh jawel hoor!
Het team probeert te innoveren en af en toe een nieuwe website hoort daarbij. De insteek is goed. En je kan wel zien dat er al veel tijd is in gaan zitten.

Alleen jullie zouden iets kritischer moeten kijken naar hoe het er nu voorstaat. Kijk naar hoe andere websites in elkaar zitten (treinpunt.nl bijvoorbeeld ::) haha nee hoor grapje)

Ik wil best overstappen naar een nieuw forum maar dan moet er nog een hoop gebeuren...

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: MarkA on Tuesday 29 October, 2019, 15:31:11
Nu er nog niet zoveel 'clubs' zijn is dat nog wel redelijk terug te zoeken maar stel nou dat jullie website als een tierelier gaat lopen dan krijg je zoveel 'clubs' dat je door de bomen bet bos niet meer ziet.
Dus ik zou toch gaan categoriseren op simulatie en niet zoals het nu is alles op één grote hoop.
(https://i.gyazo.com/d90d14c5f170270628a0c5223d27e6e5.png)
Je hebt gewoon praktisch dezelfde categorieën als op het forum hier  :P
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Pingi on Tuesday 29 October, 2019, 17:46:29
Oh oeps niet gezien!  ::) Dat maakt het al een stuk duidelijker!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Dubbeldekker on Tuesday 29 October, 2019, 19:40:19
@Dubbeldekker.
Dat zei mijn opa ook over de Stoomlocomotief toen die werd vervanger door de electrische locomotief op zijn traject.
Hij Kan best nog wel jaren mee die Stoomer...
Hij was namelijk opstoker...
Maarja....Dat heet de vooruitgang... ;D

Daar heb je helemaal gelijk in de techniek heeft nooit stilgestaan. Maar zo lang ik nog van oude vertrouwde technieken kan genieten zal ik dat zeker doen. Zo ook met elektrische auto`s dat vind ik ook niks maar is wel de toekomst. Voor mijn werk moet ik er zelfs al regelmatig in rijden. Maar mijn eigen auto wordt pas elektrisch zodra het echt verplicht is en benzine niet meer verkrijgbaar is.

Kortom ik snap de standpunten van mensen echt wel die van veranderingen houden maar ik ben blij dat er ook een groot deel is voor wie het nog niet hoeft.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Wednesday 30 October, 2019, 16:13:53
Nou dan hierbij mijn afscheidsbericht...
Succes iedereen en hopelijk komen jullie bij ST! En voor diegene die niet overstapt. Jammer :(
Ik zie jullie daar!  :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: mikedude98 on Wednesday 30 October, 2019, 17:55:58
Nu er nog niet zoveel 'clubs' zijn is dat nog wel redelijk terug te zoeken maar stel nou dat jullie website als een tierelier gaat lopen dan krijg je zoveel 'clubs' dat je door de bomen bet bos niet meer ziet.
Dus ik zou toch gaan categoriseren op simulatie en niet zoals het nu is alles op één grote hoop.
Je hebt gewoon praktisch dezelfde categorieën als op het forum hier  :P

Maar waarom staan niet gewoon alle categorieën in de zijbalk? Nu moet je klikken op "Bekijk alle categorieën" terwijl er hoogte zat is om ze gewoon allemaal daar neer te zetten. Onder het 'vakje' is het namelijk leeg.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: MarkA on Wednesday 30 October, 2019, 18:09:38
Onder het 'vakje' is het namelijk leeg.
Nee?

Onder dat vakje staat namelijk een lijst met de meeste recente activiteiten van de clubs waarbij je je hebt aangesloten  ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Tom on Wednesday 30 October, 2019, 23:11:04
Nou dan maar mijn laatste post op dit forum. (melancholische gevoelens bla bla)

TreinPunt was de goto plek voor praktisch alles simgerelateerds en in zie geen meerwaarde in de overstap. Het idee van een forum als deze is dat de gebruikers het middelpunt van de community vormen, niet de forumsoftware.

Met de overstap naar het Engelstalige forum ben ik het oneens om een soortgelijke reden. Het Nederlandstalige forum werkte prima en ik zie geen reden dat te veranderen. Communities voor treinsimulatoren hebben hun eigen forum in hun eigen taal en de doorgewinterde gebruikers kennen de fora van de buurlanden wel. Als je iets zoekt dan kun je naar het forum van de desbetreffende nationaliteit gaan en met hulp van Google Translate kom je een heel eind. Misschien niet optimaal, maar aangezien op zulke fora de internationale gebruikers in de minderheid zijn moet het kunnen om het forum in je eigen taal te houden, nietwaar?

De 6 pagina's van dit topic bedragen met name mensen die ontevreden zijn met de overstap, ik sluit me aan bij de posters boven mij en ik vind het jammer dat de overstap gepaard gaat met zoveel negativiteit.

Ik heb erg veel plezier gehad hier en ik denk dat ik een aantal nuttige dingen heb opgestoken in de tijd dat ik hier actief was. (hoewel ik nooit echt iets heb kunnen afmaken :P)

Ik was af en toe nog verzeild op dit forum maar ik zal de nieuwe site niet meer opzoeken, adieu.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: saurer580 on Thursday 31 October, 2019, 10:09:24
Dag fijn forum.
12 jaar heb je mijn treinsimulatie in het Nederlands extra aangenaam gemaakt.
En nu de zogenaamde vooruitgang.
Wat leven we toch in een idiote wereld.
Niks mag blijven alles moet anders....onrust onrust
Laatste groet Ruud
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: jesitim on Thursday 31 October, 2019, 10:10:00
Dag allen,

met heel veel ongenoegen ga ik de laatste dag van Treinpunt tegemoet. Ik snap dat men wil moderniseren maar waarom op deze manier?

Treinpunt was de plek bij uitstek voor de Nederlandstalige community, zowel belgen als nederlanders kwamen hier samen om vragen te stellen, projecten te tonen of gewoon te praten over het OV. Nu zouden we allemaal de overstap moeten maken naar SimTogether en discord, in mijn ogen een zeer slechte zet.

Simtogether is bij opening een gigantisch onoverzichtelijke en onaantrekkelijke boel, als nieuwe gebruiker schrik je daar van. De hoofdpagina alleen al laat wat tekentjes zien zonder tekst of uitleg, niet iedereen is daar onmiddellijk mee weg + je moet al scrollen om ze te vinden! Niet bepaald gebruiksvriendelijk. En dan zijn we nog niet bij de clubs aangekomen, ten eerste waarom in godsnaam dit model. Wat is er mis met een forum waar je a la minute vraag en antwoord vindt. Ik wil als ik zoiets open doe zien wat er nieuw is, waar er nieuwe reacties zijn. Niet hoeveel leden een club heeft zodat nieuwe zaken mooi onderaan verschijnen, met andere woorden grote clubs hebben meer voordelen dan kleine clubs. Heel leuk voor die mensen... Ja dan kan je nog zeggen, "maar je kan toch sorteren op activiteit?", ja correct maar dat is een handeling die je in mijn ogen niet mag verwachten van iemand die gewoon de laatste nieuwtjes wil lezen zonder te moeten abonneren op clubs. Ik wil alles zien, niet een select groepje! En hoe gaat dat zitten met mensen die vragen willen stellen, gaan die allemaal een club opstarten? Of gaan we tegen hen maar zeggen, kom in discord lekker gezellig joh! Niet iedereen heeft daar behoefte aan.

En dan nog de manier van communicatie, SCHANDALIG! We krijgen welgeteld twee weken voor verhuis een post met dit zus en zo en trek je plan. Twee weken om op voorhand feedback te geven, twee weken om te luisteren naar users die zowel akkoord als niet akkoord gaan. Al lijkt het hier wel dat mensen die niet akkoord zijn de boom in kunnen, er is amper tot geen feedback van administrators en moderators. Zo ga je zeker geen extra mensen overhalen om mee te doen! En waarom slechts een kleine melding rechtsboven de hoofdpagina? De helft kijkt daar los over, het lijkt wel alsof jullie gewoon willen dat de community kapot gaat want in dat gevoel goed bezig! Zelfs een mail kregen we niet, users die hier maar af en toe komen kijken zullen dus serieus verschieten vanaf morgen. Mensen gaan denken dat Treinpunt gestopt is en dan is het maar vaarwel. Communicatie kon echt wel veel beter, de huidige manier is echt perfect ontworpen om slechts een kleine kern aan users over te houden, en dan vooral de actievere.

Het feit dat bepaalde route- en objectenbouwers het idee van een nieuwe site ook laten vallen zou toch een belletje moeten gaan rinkelen, maar helaas. Wat ooit de grootste en beste plaats was voor de Nederlandstalige simulatorcommunity stopt zijn bestaan, voor mij is dit nu het einde na 10 jaar lid zijn. Zeer jammer, maar als men niet luistert naar de kritiek dan is dat het begin van je eigen dood. Bij manier van spreken. Ik lees hierboven ook van je moet zo negatief niet zijn, geef het een kans. Voor mij zijn zulke zaken de nagel op de doodskist, je wordt tegen de muur gezet. Het is dit en niets anders, wel als dat het gedachtegoed is dan hoeft het voor mij niet meer.

Dit is mijn mening, alsook de mening van anderen die hier niet op posten. Het is jammer, maar bovenstaande elementen zorgen voor mijn besluit. Had men sneller gecommuniceerd en actiever geluisterd naar de grieven van users die niet zo enthousiast zijn, dan had ik het misschien een kans gegeven. Maar ik voel me niet meer thuis waar ik me ooit thuis voelde. Goed gedaan. De enige reden waarom ik de site nog zou bezoeken is downloads, voor de rest is het onbestaande.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat men de grieven van ons allen bekijkt en er iets mee doet.
Tot ziens

Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 31 October, 2019, 10:35:06
We krijgen welgeteld twee weken voor verhuis een post met dit zus en zo en trek je plan. ........

Ja, en als je toevallig 2 weken met herfstvakantie bent geweest, bijv. een cruise, en zaterdag (2 nov.) terug komt dan mis je letterlijk en figuurlijk de boot. ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Frison on Thursday 31 October, 2019, 10:36:36
Ik waardeer de betrokkenheid bij de website. De beslissing om over te stappen naar SimTogether staat vast.

Deze reactie zegt al weer genoeg.  ::)
Je komt er vanzelf wel achter denk ik wie er gelijk heeft, toch?

Succes met je nieuwe website maar ik sluit met bij de overige afhakers aan.

Zoals ik al eerder aangaf, elke reactie op het genomen besluit is zinloos. Het betreft hier een kleine kern van zeer jonge arrogante beheerders, die totaal geen zin hebben om naar de gebruikers te luisteren. Nee, alleen het nodeloos aanpassen van berichten die ze niet aanstaan gaat als een speer. Kom verder niet met commentaar, want daar wordt dus niets mee gedaan.

Helaas, het zei zo, dit is het einde van een leuk (maar moeilijk, door het beheer er van) forum en ik hoop dat er veel gebruikers de nieuwe site alleen gebruiken voor de daar geplaatste downloads en de rest laten voor wat het is, dan zal de tijd leren wie er nu gelijk heeft.

Ook ik plaats dit als laatste bericht, ondanks mijn vele malen al dan niet vrijwillige afwezigheid en bedank vooral de gebruikers van mijn objecten, die ten alle tijde beschikbaar blijven via de website van ChrisTrains en mijn Google downloadpagina.

Voor het gebruik van mijn objecten op de nieuwe website heb ik geen toestemming gegeven en verwacht deze er dus ook niet aan te treffen.

Aanvragen voor nieuwe objecten lees ik wel op railsim.nl waar tenminste nog wel sprake is vaan een normaal te gebruiken forum.

Allen gegroet en succes met het nieuwe forum, voor zover je dat wil gaan gebruiken tenminste.  ::)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: HSL on Thursday 31 October, 2019, 11:48:16
Onze wegen kruisen ooit wel weer ergens. Iedereen staat vrij om overal heen te gaan naar wat hem/haar deugd doet. :)

Ondertussen gaan we vrolijk door met bouwen, ontwikkelen en rijden van onze treinen. Dat is het belangrijkste!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: mitchell1993 on Thursday 31 October, 2019, 11:50:43
*Zucht*

Here we go dan maar...

Wilde me in eerste instantie totaal niet mengen in een discussie die niets meer in te brengen heeft in een besluit die al gemaakt is, wil ik toch nog even wat zeggen;

Het is jammer dat het forum opgedoekt wordt voor iets waar je lid van moet worden om er iets te zien of mee te kunnen praten. De overstap is dan vanuit mijn oogpunt gezien totaal niet logisch. Marketing technisch gezien snap ik em, at least, als het om geld gaat. Proberen de website zichzelf terug te laten verdienen. Als dat het is, dan is dit niet de goede manier om een overstap zo kortdag er doorheen te drukken. Het kan zeker anders.

De overstap van forum naar clubs slaat volledig de plank mis, met mij nog een hoop anderen die hetzelfde denken. Vanwaar de clubs? Hoezo niet gewoon een forum? Is dit met de tijd meegaan; mensen bijna forceren om op Discord te gaan? Niet iedereen ziet het zitten om met random mensen te praten. Ookal delen ze dezelfde hobby. Er staan nog een hoop vragen open waar nooit antwoord op gegeven is.

Ik vind het dan ook zeer spijtig dat het op deze manier moet gaan. Net als een hoop mensen trek ook ik, ookal postte ik nauwelijks iets, ik las daarintegen wel een hoop, terug van TreinPunt. De route waar Jesitim en ik mee bezig zijn zullen achter gesloten deuren verder gaan. Verder wil ik alle content bouwers, waarvan ik content gebruikt heb, bedanken. Zonder jullie was onze route niet al voor ruim 85km van scenery voorzien.

Succes met de clubs van wie ik denk wie zeker aanwezig zullen zijn.

Gegroet en wellicht zie ik jullie terug,
Mitchell
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: locoingmar on Thursday 31 October, 2019, 12:09:57
Goed, Hoewel ik zeer nooit reageer maar actief ben voor de vorderingen goed te volgen van velen, wil ik het volgende toch kwijt:

Ooit gehoord van marktwerking jongens? Dat er een vraag is waar je een aanbod op hebt? Ik heb niet het gevoel dat daar even over nagedacht is, namelijk het feit van is er daadwerkelijk vraag naar een nieuwe site met meer neigingen naar internationaal alsmede voertaal ENGELS? Wij wonen in Nederland, Wij zijn Nederlanders, Onze voertaal is NEDERLANDS! Kijk even bij onze oosterburen wat voor concept zij voeren bij Railsim.de? Daar staat toch ook alles primair in het DUITS?
Bovendien als jullie heel even op Railsim.de hadden gekeken dan had je ontdekt dat zij een crowdfundingsactie elke maand doen om geld in te zamelen om het domein te behouden. Misschien was dat wel een beter idee geweest in plaats van een nieuwe site op nieuwe software te draaien?

Was er namelijk een vraag naar een nieuw systeem van clubs in plaats van waar het hele treinpunt op uitgebouwd is met verschillende subcategorieën? Nee!
Bovendien valt me op dat deze erg onoverzichtelijk ingedeeld staan e.g. geen subcategorieën waar alles ingedeeld staat, terwijl er nog niet zoveel clubs bestaan. Nu al een zooitje en dan praten we nog maar over een kleine fractie aan clubs wat er bestaat.

Dat rare puntensysteem wat gehanteerd word als een of ander rijbewijs? Daar heb ik nog steeds niks over gelezen hier nog begrepen waarom het bestaat? Loopt het beheer daar met rode armbanden etc. rond? Belachelijk!

En dan komen we nog bij communicatie, want dat lijkt al helemaal de plank mis te slaan hier.
Hoe kan het zo zijn dat je in plaats van jullie startknop hier op TP aan te passen naar dat jullie gaan verhuizen, jullie denken dat het makkelijk is om rechtsboven een heel klein linkje maar neer te zetten om dit bekend te maken? Wie is verantwoordelijk voor jullie PR en marketing etc? Had netzogoed een plaatje van een wc rol kunnen hangen, daar kom je bij de bank toch ook niet mee aan voor een lening?

Bovendien vind ik het persoonlijk ook heel jammer dat het beheer hier geen omkijken meer naar heeft en hun eigen ding maar door onze achtersten heen duwen. Kom ik ook weer op het plaatje vraag en aanbod terug; had wat meer tijd gegeven en echt naar de community hier geluisterd voor bepaalde ideeën en wensen. Dit lijkt nu eerder op een prestigeproject door een paar mensen die denken dat ze alles doen en laten kunnen wat ze willen.
Verder valt me überhaupt op dat het beheer niet eens meer reageert; waar zijn jullie dan mee bezig behalve de hele community om zeep helpen en de leden juist te negeren?

Goed, hoewel ik tot op heden een heel betoog a la Jeremy Corbyn heb gegeven hier, moet ik zeggen dat ik de laatste jaren wel heb genoten van de vorderingen en de content die hier zijn ontwikkeld op dit forum. Hoewel ik mijzelf niet tot nooit laat horen wil ik wel kwijt dat ik al deze bouwers wil bedanken voor de tijd en moeite die deze in hun content hebben gegooid en het met de rest van de community hier wilden delen! Ik heb hier persoonlijk uren plezier aan gehad en altijd leuk gevonden een nieuwe update zo te kunnen vinden.

Helaas dat we gaan sluiten maar de realiteit is niet anders. Ik ga mijzelf hierbij ook aansluiten bij de groep die adieu zeggen.

Gegroet!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Supercitroen on Thursday 31 October, 2019, 13:45:12
Ik hoop uit de grond van mijn hart dat men de grieven van ons allen bekijkt en er iets mee doet.

De afgelopen periode hebben we er bewust voor gekozen even alle berichten op ons af te laten komen, en de discussie over de aanstaande verhuizing gewoonweg te laten gebeuren. Vanuit het team is er wel meegelezen, geïnventariseerd en we zullen ook zeker naar alle input kijken.
Ik zie SimTogether als een nieuwe basis om de toekomst in te gaan, maar er zijn zeker punten die beter en fijner kunnen. Net zoals TreinPunt de afgelopen jaren niet stil heeft gestaan qua ontwikkelingen en innovatie, zal ook SimTogether de komende weken, maanden en jaren blijven veranderen en verbeteren. Net als TreinPunt zal dit voor een heel groot deel op basis van de input van de leden zijn. Aan die basis zal niets veranderen.

Voor ons is het de eerste keer dat we een grote verhuizing aan gaan. Achteraf gezien kunnen we zeggen dat we bepaalde zaken anders of beter hadden kunnen aanpakken. Dit zullen we ook meenemen in een evaluatie. Al is het niet de bedoeling dat we van verhuizen een gewoonte gaan maken natuurlijk.

Morgen gaat het dan gebeuren: De verhuizing naar SimTogether!
Wat gaat er precies gebeuren?


Vanavond rond 23.00 uur gaan zowel TreinPunt.NL als SimTogether in onderhoudsmodus. Vanaf dan gaan we aan het werk om een aantal belangrijke zaken over te zetten.
Zaterdagochtend zijn we weer terug. Het domein www.treinpunt.nl (http://www.treinpunt.nl) verwijst dan naar SimTogether. Via de homepage van SimTogether is het mogelijk naar TreinPunt.NL terug te gaan, waar het forum gearchiveerd zal zijn. Ook is uploaden niet meer mogelijk. Het downloaden blijft vooralsnog wel mogelijk, aangezien nog niet alle downloads op SimTogether te vinden zijn.

De discord van Treinpunt zal in de loop van vrijdag gaan verdwijnen. De discord van SimTogether neemt dit over.

Ik hoop velen van jullie terug te zien op SimTogether. Een ieder die een andere keuze heeft gemaakt, wil ik namens het gehele team bedanken voor de mooie tijd op TreinPunt.NL.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: DanielSyntus on Thursday 31 October, 2019, 13:48:28
Valt me telkens weer op, mensen die lopen te roepen, en omdat ze niet de moeite nemen om eens verder te kijken dan hun neus lang is, 90% van de berichten hier zijn alleenmaar negatief, ik ga niet over want, vervolgens komt er een hele opsomming, welke in bijna alle gevallen veels te kort door de bocht is, zo ook deze weer:

Was er namelijk een vraag naar een nieuw systeem van clubs in plaats van waar het hele treinpunt op uitgebouwd is met verschillende subcategorieën? Nee!
Bovendien valt me op dat deze erg onoverzichtelijk ingedeeld staan e.g. geen subcategorieën waar alles ingedeeld staat, terwijl er nog niet zoveel clubs bestaan. Nu al een zooitje en dan praten we nog maar over een kleine fractie aan clubs wat er bestaat.


Zou zeggen zie bijlage!

Alles wat nieuw is wordt hier gelijk bestempeld als slecht, verkeerde keuze enzovoorts, lekker makkelijk allemaal, in plaats van dat je eens wat uitgebreider de tijd neemt om dat nieuwe te ontdekken wordt het hier bijna elke keer genoemd als slecht, en de mensen die na een opmerking wel een kijkje nemen komen daar in veel gevallen van terug.

Hou alsjeblieft op met zeiken, want dat is het (naar mijn mening) intussen.

En ik snap wel dat er door moderators niet meer gereageerd wordt, het enige wat hier neer wordt gegooid is gal en afkeur.

En dan laat ik het veranderen naar "SimSamen" maar buiten beschouwing, we zeggen immers ook geen "TreinenErvaring" of wel?

Kijk eerst eens op de nieuwe site, en nee geen 5 minuten, dat is geen kijken namelijk, en kom dan eens met onderbouwde kritiek, want het is onoverzichtelijk en weet ik wat voor meer negatief gedoe is erg makkelijk als je niet de moeite neemt om fatsoenlijk te kijken. Anderen napraten is lekker makkelijk natuurlijk.

Het valt mij ontzettend tegen op welke wijze hier door een aantal mensen de boel afgekraakt wordt.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: jesitim on Thursday 31 October, 2019, 14:10:41
Alles wat nieuw is wordt hier gelijk bestempeld als slecht, verkeerde keuze enzovoorts, lekker makkelijk allemaal, in plaats van dat je eens wat uitgebreider de tijd neemt om dat nieuwe te ontdekken wordt het hier bijna elke keer genoemd als slecht, en de mensen die na een opmerking wel een kijkje nemen komen daar in veel gevallen van terug.

Dat is net mijn probleem, men komt 2 weken voor de grote verandering plots met dit nieuwsitem aangelopen. In een forumpost, voor de rest in een klein hoekje verstopt. Je zegt dat mensen eens wat uitgebreider de tijd moeten nemen om te kijken, met alle plezier maar niet iedereen heeft die tijd. Zeker niet zo short notice. Mensen die hier 1 of 2 keer per maand komen zullen misschien zelfs niet eens weten dat er overgegaan wordt naar een nieuw systeem. Als jij dat een goede manier van werken vindt, jouw volste recht. Het minste wat men kan doen na zo een blunder is een maand uitstellen dat iedereen kan klimatiseren.

Quote
Hou alsjeblieft op met zeiken, want dat is het (naar mijn mening) intussen.

En ik snap wel dat er door moderators niet meer gereageerd wordt, het enige wat hier neer wordt gegooid is gal en afkeur.

Dus laten we met zen alleen geen negatieve feedback geven want dan gaat iedereen zichzelf zeker thuis voelen. Het feit dat er zoveel kritiek is zou in normale omstandigheden een belletje moeten rinkelen.
Het feit dat men niet reageert geeft het omgekeerde effect, mensen voelen zich genegeerd en gaan dan al zeker geen moeite meer nemen om aan te passen.

Quote
En dan laat ik het veranderen naar "SimSamen" maar buiten beschouwing, we zeggen immers ook geen "TreinenErvaring" of wel?

Beetje kinderachtige reactie niet? Steken onder water gaan echt niet helpen.


Er zijn meerdere foute gemaakt en dat kost zoals je ziet leden, in mijn ogen kan het echt geen kwaad om eens een stap terug te zetten en naar de fouten te kijken en eventueel herstellen! Dit zou iedereen de kans geven om rustig de nieuwe site te bekijken en kan er rustig feedback gegeven worden, nu is het slikken en doorgaan. Of het voelt toch zo.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: dsander on Thursday 31 October, 2019, 14:28:35
Alles wat nieuw is wordt hier gelijk bestempeld als slecht, verkeerde keuze enzovoorts, lekker makkelijk allemaal, in plaats van dat je eens wat uitgebreider de tijd neemt om dat nieuwe te ontdekken wordt het hier bijna elke keer genoemd als slecht, en de mensen die na een opmerking wel een kijkje nemen komen daar in veel gevallen van terug.

Dat is net mijn probleem, men komt 2 weken voor de grote verandering plots met dit nieuwsitem aangelopen. In een forumpost, voor de rest in een klein hoekje verstopt. Je zegt dat mensen eens wat uitgebreider de tijd moeten nemen om te kijken, met alle plezier maar niet iedereen heeft die tijd. Zeker niet zo short notice. Mensen die hier 1 of 2 keer per maand komen zullen misschien zelfs niet eens weten dat er overgegaan wordt naar een nieuw systeem. Als jij dat een goede manier van werken vindt, jouw volste recht. Het minste wat men kan doen na zo een blunder is een maand uitstellen dat iedereen kan klimatiseren.

Quote
Hou alsjeblieft op met zeiken, want dat is het (naar mijn mening) intussen.

En ik snap wel dat er door moderators niet meer gereageerd wordt, het enige wat hier neer wordt gegooid is gal en afkeur.

Dus laten we met zen alleen geen negatieve feedback geven want dan gaat iedereen zichzelf zeker thuis voelen. Het feit dat er zoveel kritiek is zou in normale omstandigheden een belletje moeten rinkelen.
Het feit dat men niet reageert geeft het omgekeerde effect, mensen voelen zich genegeerd en gaan dan al zeker geen moeite meer nemen om aan te passen.

Quote
En dan laat ik het veranderen naar "SimSamen" maar buiten beschouwing, we zeggen immers ook geen "TreinenErvaring" of wel?

Beetje kinderachtige reactie niet? Steken onder water gaan echt niet helpen.


Er zijn meerdere foute gemaakt en dat kost zoals je ziet leden, in mijn ogen kan het echt geen kwaad om eens een stap terug te zetten en naar de fouten te kijken en eventueel herstellen! Dit zou iedereen de kans geven om rustig de nieuwe site te bekijken en kan er rustig feedback gegeven worden, nu is het slikken en doorgaan. Of het voelt toch zo.

Inderdaad! De verandering is nou eenmaal zo. En dat er niet gerageerd word is niet alleen de schuld van de mods! Mensen geven hier alleen maar kritiek!
Ach, het is zoals het is...


Ciao!
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 31 October, 2019, 14:32:24
Even een vraag tussendoor al is het vijf voor twaalf, TP is dan wel beschikbaar als gearchiveerd forum, maar kun je de. PM berichten nog wel inzien hetgeen er tot dan toe instaat?
Ofwel als er bijv PM's instaan met voor jou belangrijke zaken of zo ben je die dan niet kwijt?
Zo wel dan zul je die nog als een hazewindhond veilig moeten stellen. ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: DanielSyntus on Thursday 31 October, 2019, 14:34:11
Beetje kinderachtige reactie niet? Steken onder water gaan echt niet helpen.

Precies, door constant de term "SimSamen" te gebruiken, of zoals jij het noemt steken onder water, wordt het er inderdaad niet beter van. Ik geeft hier alleen mee aan dat het veranderen van SimTogether naar SimSamen net zo grote onzin is als de naam van de desbetreffende gebruiker aan te passen, dat is mijns inzien geen steken hoor, alleen het aankaarten van iets dat onwenselijk is.

Qua communicatie is er aan het begin van de bekendmaking inderdaad het e.e.a. scheeft of verkeerd gelopen.
Fouten worden de hele tijd hersteld, er gebeurd van alles op de nieuwe site, en veel daarvan komt zeker ook van feedback, maar ik denk dan wel van de feedback die op een normale manier wordt gegeven, en die komt niet van de niet of slecht onderbouwde berichten die hier geregeld tussen staan.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 31 October, 2019, 14:43:10
Bedankt voor je feedback, jesitim. Ik sluit mij aan bij hetgeen Jeroen, Supercitroen, hier vanmiddag over heeft geplaatst.

In reactie op jouw bericht, waarin ik vooral ook hoor dat het team niet heeft gereageerd op opmerkingen: zeker direct na de aankondiging heb ik alle berichten en reacties netjes beantwoord. Wat ik echter constateerde was dat het weerleggen of inhoudelijk ingaan op kritiek een averechts effect had; veelal werd er een enkel citaat uitgepakt en werd de kritiek alleen maar harder of ongenuanceerder. In een aantal berichten wordt het zelfs erg persoonlijk gemaakt richting het team. De afgelopen week heb ik er daarom voor gekozen om het gesprek persoonlijk aan te gaan en heb ik, zolang de feedback constructief en opbouwend was, veel persoonlijk geschakeld.

Persoonlijk zou ik het graag iedereen naar de zin maken, maar inmiddels heb ik ook geleerd dat dat niet gaat. SimTogether komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is al eerder gezegd, en wat ik ook veel heb teruggehoord in dit topic, is de aanzienlijke terugloop in interactie. Op het huidige forum hebben we gewoon minder mogelijkheden om hier een antwoord op te bieden. De collega website railsim.nl is hier ook een voorbeeld van. De kleiner wordende groep die wel prevaleert op een forum te schrijven (of alleen te lezen), faciliteren we ook op de nieuwe website. Het staat daarnaast iedereen vrij zelf een forum op te richten natuurlijk.

Ik snap heel goed dat verandering lastig is, maar ik zou het echt waarderen als iedereen zelf een mening vormt en ook goed checkt in datgene wat wel en niet waar is. Ik lees bijvoorbeeld dat Tom schrijft dat alles Engelstalig is: dat is niet waar. Er is een goede Nederlandse vertaling, die we nu verder uitwerken, en vooralsnog zijn alle Clubs in het Nederlands, op een enkele na.

Gelukkig zie ik ook veel positieve berichten, in dit topic en persoonlijk. Constructieve feedback blijft meer dan welkom.

Groet,
Etienne
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: saurer580 on Thursday 31 October, 2019, 15:35:08
als iemand als Daniel (17 jaar)  loopt te roepen dat we lopen te "zeiken"en daar de ruimte voor krijgt van de mods, dan is het echt helemaal klaar voor mij.  Dat is blijkbaar de nieuwe toon.
Ik ben 12 jaar lang lid geweest van dit forum en ja ik ben 69 jaar maar zeker geen oude zeikerd en wens daar niet voor uitgemaakt te worden.
 :-[.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 31 October, 2019, 16:03:17
Etienne,
Hoe zit het nou met mijn vraag in reactie 169, of is dat teveel gevraagd en moeten wij niet "zeiken"? :'(
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: EsméevR on Thursday 31 October, 2019, 16:07:52
als iemand als Daniel (17 jaar)  loopt te roepen dat we lopen te "zeiken"en daar de ruimte voor krijgt van de mods, dan is het echt helemaal klaar voor mij.  Dat is blijkbaar de nieuwe toon.
Ik ben 12 jaar lang lid geweest van dit forum en ja ik ben 69 jaar maar zeker geen oude zeikerd en wens daar niet voor uitgemaakt te worden.
 :-[.

Vreemd, normaal zijn ze heel snel met alles aanpassen en dit mag inderdaad wel? Is natuurlijk in hun voordeel nu, dat zal het hem wel zijn.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 31 October, 2019, 16:17:42
Even een vraag tussendoor al is het vijf voor twaalf, TP is dan wel beschikbaar als gearchiveerd forum, maar kun je de. PM berichten nog wel inzien hetgeen er tot dan toe instaat?
Ofwel als er bijv PM's instaan met voor jou belangrijke zaken of zo ben je die dan niet kwijt?
Zo wel dan zul je die nog als een hazewindhond veilig moeten stellen. ;)

PM's blijven bewaard, maar omdat je niet meer kunt inloggen op het archief, zul je er niet meer bij kunnen. Als dit belangrijk voor jou is, Teun, pas ik hier graag een mouw aan. Ik geef je graag alle tijd om dit veilig te stellen. Laten we hier persoonlijk nog even over schakelen, mits je hier prijs op stelt.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 31 October, 2019, 16:55:10
Nou belangrijk is wat ver gezocht maar het was meer een algemene vraag voor degene die het wel hebben.
Dat ze niet wetende er achteraf niet meer bij kunnen.
Bij mij zijn het er een paar waarbij het gaat om linken die ik wil bewaren en ff copy/paste in kladblok, dan maak ik de PM box ff leeg en klaar, vandaar.... ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 31 October, 2019, 16:55:54
Ok, helder! Voor alle anderen geldt mijn aanbod natuurlijk ook.
Mocht je toch langer nodig hebben, laat het me dan even weten.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: kasper on Thursday 31 October, 2019, 17:16:23
Laatste dag treinpunt.nl op naar de nieuwe website SimTogether.com.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: DanielSyntus on Thursday 31 October, 2019, 17:38:02
als iemand als Daniel (17 jaar)  loopt te roepen dat we lopen te "zeiken"en daar de ruimte voor krijgt van de mods, dan is het echt helemaal klaar voor mij.  Dat is blijkbaar de nieuwe toon.
Ik ben 12 jaar lang lid geweest van dit forum en ja ik ben 69 jaar maar zeker geen oude zeikerd en wens daar niet voor uitgemaakt te worden.
 :-[.

17 jaar, hoe is deze informatie verkregen dan...?
En ja een aantal mensen doet het er gewoon om, dat je je in deze aangesproken voelt, tsja...
Dat er kritiek is, prima, dat mensen verandering niet leuk vinden, prima, dat er personen zijn die alleen afbrekende kritiek geven zonder ook maar de moeite nemen om te kijken, wat mij betreft NIET prima. Dat is wat ik hier probeer aan te kaarten, verder vrij weinig mis mee.

Maar iets dat blijkbaar niet kritisch is ten opzichte van de nieuwe website moet gelijk aangepast worden en mag volgens mensen niet of kan niet, erg kort door de bocht wat mij betreft. En 17 jaar, zoals jij zegt, of 23, als je had gekeken of 69, maakt volgens mij allemaal geen ene bal uit.

Daar laat ik het verder bij.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: MarkA on Thursday 31 October, 2019, 18:06:30
of is dat teveel gevraagd en moeten wij niet "zeiken"? :'(

Ooit gehoord van marktwerking jongens?...
Loopt het beheer daar met rode armbanden etc. rond? Belachelijk!...
?Wie is verantwoordelijk voor jullie PR en marketing etc? Had netzogoed een plaatje van een wc rol kunnen hangen...


Tja; als je er op zo'n manier 'invliegt' is het dan raar dat het team niet op alles reageert  :o
Vergeet niet dat het voor hen ook gewoon hobby is en ernaast ook gewoon een opleiding volgen / baan hebben.
Ik heb persoonlijk - op de achtergrond - ook het een en ander doorgegeven aan Etienne en hier wordt binnen alle redelijkheid wel degelijk naar geluisterd  ;)

Treinpunt was de plek bij uitstek voor de Nederlandstalige community, zowel belgen als nederlanders kwamen hier samen om vragen te stellen, projecten te tonen of gewoon te praten over het OV. Nu zouden we allemaal de overstap moeten maken naar SimTogether en discord, in mijn ogen een zeer slechte zet.
Treinpunt heeft al zeker 1.5-2jaar ook een eigen Discord server; als aanvulling op de website. Van een overstap naar Discord is naar mijn mening dan ook geen sprake; dit zal net als nu op TP puur een aanvulling zijn op ST voor degene die hier wel behoefte aan hebben. Dat we over 'moeten' stappen op Discord is dus feitelijk niet echt waar.

Quote
Ik wil als ik zoiets open doe zien wat er nieuw is, waar er nieuwe reacties zijn. Niet hoeveel leden een club heeft zodat nieuwe zaken mooi onderaan verschijnen, met andere woorden grote clubs hebben meer voordelen dan kleine clubs. Heel leuk voor die mensen... Ja dan kan je nog zeggen, "maar je kan toch sorteren op activiteit?", ja correct maar dat is een handeling die je in mijn ogen niet mag verwachten
Eens! De standaardsortering zou wat mij betreft naar 'Laatste Activiteit' moeten en niet 'Meeste Leden'.

Quote
van iemand die gewoon de laatste nieuwtjes wil lezen zonder te moeten abonneren op clubs. Ik wil alles zien, niet een select groepje!
Ik vind dit dan juist weer een voordeel; je kunt dan zelf bepalen van welke content je wel of juist geen berichten wil lezen. Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld TSx routes interessant om te volgen; maar MSTS/OR, TSW (zolang er geen editor is  ;D) of nieuws dat de zoveelste DTG DLC is uitgekomen boeit me weinig. Zo kun je je persoonlijke stream samenstellen met content die je ook interesseert. Op Youtube abonneer(of i.i.g. de meeste mensen dan) je je toch ook op kanalen die je interesseert in plaats van dat je alles wilt zien?

Quote
En hoe gaat dat zitten met mensen die vragen willen stellen, gaan die allemaal een club opstarten? Of gaan we tegen hen maar zeggen, kom in discord lekker gezellig joh! Niet iedereen heeft daar behoefte aan.
Van wat ik ondervonden heb is het zo dat clubs een eigen support/vragen gedeelte kunnen hebben; zelf ik moet ik deze voor mijn Krammerdijks Deltaland route nog aanmaken (nog geen tijd voor gevonden) maar op die manier kun je dus afhankelijk van de route of content waar de vraag over gaat op de juiste plaats terecht; met als voordeel dat het niet tussen voortgang & screenshots komt te staan.
Voor algemene vragen is er dan dit draadje: https://simtogether.com/blogs/entry/66-ts20xx-support/
En ja Discord is ook een mogelijkheid; maar dit was de laatste 2jaar op TP ook niet anders.

Wat echter onbenoemd is de voordelen dat het club systeem bied voor contentmakers:
- Support en vragen gescheiden van voortgang en screenshots
- De mogelijkheid om er echt jouw stukje van te maken met achtergronden, screenshots.
- In eigen beheer. Je bent in principe binnen je eigen club(s) zelf moderator.


Quote
En dan nog de manier van communicatie, SCHANDALIG! We krijgen welgeteld twee weken voor verhuis een post met dit zus en zo en trek je plan...
Dit had wat mij betreft inderdaad anders en eerder gekund; eigenlijk gemoeten.

naar internationaal alsmede voertaal ENGELS? Wij wonen in Nederland, Wij zijn Nederlanders, Onze voertaal is NEDERLANDS!
Dit is iets waar we als community lijkt me volledig zelf de regie inhebben lijkt me. Engels wordt (gelukkig maar) niet verplicht; als Nederlander heb ik er bijvoorbeeld totaal geen zin in de communicatie over een route door én voor Nederlanders in het Engels te gaan verzorgen; en als ik even na de andere content kijk denken die er net zo over. Kortom alles is gewoon nog net zo Nederlands als het was; met uitzondering van delen van de interface; maar als ik Etienne mag geloven wordt daar op de achtergrond aan gewerkt  ;) Uiteraard is in het Engels ook mogelijk; maar dat deden we nu ook; meerdere routes hebben een aanvullende Engelse en/of Duitse handleiding en berichten geplaatst in het Engels zijn vrijwel allemaal van een Engels antwoord voorzien  :)

Het is natuurlijk wel een optie dat er door de grotere mogelijkheden om dingen in het Engels te doen we ook dingen van bijv. Engelsen, Fransen etc. op SimTogether gaan zien; ik ben er zelf erg sceptisch over gezien praktisch alle landen (behalve België lijkt het) een prima lokale community + website hebben.

---


Ondertussen gaan we vrolijk door met bouwen, ontwikkelen en rijden van onze treinen. Dat is het belangrijkste!
Dit dus  8) Wat mij betreft dus hopelijk tot op SimTogether en anders komen we elkaar vast nog wel eens elders tegen!  ;D
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: etienne123 on Thursday 31 October, 2019, 18:40:48
Quote
Ik wil als ik zoiets open doe zien wat er nieuw is, waar er nieuwe reacties zijn. Niet hoeveel leden een club heeft zodat nieuwe zaken mooi onderaan verschijnen, met andere woorden grote clubs hebben meer voordelen dan kleine clubs. Heel leuk voor die mensen... Ja dan kan je nog zeggen, "maar je kan toch sorteren op activiteit?", ja correct maar dat is een handeling die je in mijn ogen niet mag verwachten
Eens! De standaardsortering zou wat mij betreft naar 'Laatste Activiteit' moeten en niet 'Meeste Leden'.

We hebben op dit moment last van een bugje, waardoor een nieuwe blog entry niet wordt gezien als recente activiteit. Ik heb inmiddels de bevestiging dat in een volgende update van de software dit wordt meegenomen :)
Dan passen we dit weer aan. Tot die tijd voegen we nieuwe blogs als feature toe.
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 31 October, 2019, 18:46:23
@Dubbeldekker.
Dat zei mijn opa ook over de Stoomlocomotief toen die werd vervanger door de electrische locomotief op zijn traject.
Hij Kan best nog wel jaren mee die Stoomer...
Hij was namelijk opstoker...
Maarja....Dat heet de vooruitgang... ;D

Daar heb je helemaal gelijk in de techniek heeft nooit stilgestaan. Maar zo lang ik nog van oude vertrouwde technieken kan genieten zal ik dat zeker doen. Zo ook met elektrische auto`s dat vind ik ook niks maar is wel de toekomst. Voor mijn werk moet ik er zelfs al regelmatig in rijden. Maar mijn eigen auto wordt pas elektrisch zodra het echt verplicht is en benzine niet meer verkrijgbaar is.

Kortom ik snap de standpunten van mensen echt wel die van veranderingen houden maar ik ben blij dat er ook een groot deel is voor wie het nog niet hoeft.
Dus je hebt in plaats  van  een smartphone nog een T65 vaste telefoon thuis?
 ;)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: trainsxp on Thursday 31 October, 2019, 18:58:25
Hmm, wat is daar mis mee?, heb dan wel geen T-65 draaischijf meer maar de druktoets versie. ;D
En een smartphone, wat moet ik ermee?
Heb toen eens een Nokia 3310 gekocht om te bellen als ik van huis was en die gebruik ik nog steeds, werkt nog perfect. :)
Title: Re: TreinPunt.NL wordt SimTogether.com
Post by: Sjef61 on Thursday 31 October, 2019, 19:13:52
Hmm, wat is daar mis mee?, heb dan wel geen T-65 draaischijf meer maar de druktoets versie. ;D
En een smartphone, wat moet ik ermee?
Heb toen eens een Nokia 3310 gekocht om te bellen als ik van huis was en die gebruik ik nog steeds, werkt nog perfect. :)
Het was Metaforisch bedoeld Teun.  ;D
Ik heb nog een bakelieten draai toestel aangesloten. (Standard Electric type 1954) Als oud PTTer  Telefonie/Data  wil je nog graag een echte bel horen overgaan en geen zielige toontjes  ;)

En voor de nee roepers... wat is hier nu zo onduidelijk aan.. Probeer dit maar eens te maken in dat oude forum.....
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2022, SimplePortal