Auteursrechtenkwestie

******
TreinPunt.NL Administrator
Hogesnelheidstrein
6.302 posts
Auteursrechtenkwestie
« on: Friday 10 February, 2017, 20:45:57 »
De afgelopen tijd is TreinPunt.NL in een auteursrechtenkwestie verwikkeld geraakt. Een vermeende rechthebbende heeft zich op het standpunt gesteld dat een foto op de website inbreuk zou maken op het auteursrecht. In deze procedure is gedreigd met gerechtelijke procedures en is er een fors bedrag geclaimd van mij in persoon.

Uiteindelijk heb ik flink verweer gevoerd en heb ik de zaak weten te schikken voor een lager bedrag dan aanvankelijk geclaimd. Echter, gaat het nog steeds om een fors bedrag.

Om de zaak niet te escaleren, zal ik verder geen details bekend maken. Ik wil slechts nogmaals benadrukken dat plaatsing van foto's zonder toestemming van de rechthebbende gevolgen kan hebben voor TreinPunt en voor het lid zelf.

Etienne
« Last Edit: Saturday 11 February, 2017, 12:43:54 by Koplopermau »
"De moeilijkheid is niet om geld te verdienen, maar om het te verdienen met iets wat de moeite waard is om je leven aan te wijden."

*
Hogesnelheidstrein
7.550 posts
Re: Auteursrechtenkwestie
« Reply #1 on: Friday 17 February, 2017, 10:25:51 »
Tsja dat is vervelend genoeg dat dit je overkomt. :(
Maar ik moet wel zeggen naarmate je meer en meer de commerciële richting in gaat de kans groter word dat ze je proberen te naaien wat betreft copyright enz.
Was je geheel freeware gebleven en de site in zover mogelijk belangeloos had gerund de puntjes minder op de I worden gezet lijkt mij.
Dan loopt het misschien met een sisser af, dat wil zeggen na verwijdering van zo'n afbeelding.
Mja dat is mijn mening, of wil TP soms net als bv. Google binnen notime miljoenen gaan verdienen? ;D


Groeten trainsxp

******
TreinPunt.NL Administrator
Hogesnelheidstrein
6.302 posts
Re: Auteursrechtenkwestie
« Reply #2 on: Friday 17 February, 2017, 12:35:26 »
Ik denk dat het meer op de groei ziet die we de afgelopen tijd hebben doorgemaakt. Hoe groter je wordt, hoe meer websites je in de gaten houden. Met een juist beleid, denk ik dat we dit zoveel mogelijk kunnen beperken.

Als als jij een opportunity ziet om een paar miljoen te verdienen, krijg jij de helft! ;D