Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 20
1
Wat een cool en origineel idee , ziet er erg leuk uit !
2
Laat me nog eens alles opsommen:

Na enig gesteggel of ze er toe in staat waren heeft DTG aangekondigd dat er ook een 64-bit versie komt van Train Simulator naast de 32-bit versie :D
De nieuwe versie komt mee met de core update naar TS2019.
Inmiddels is ook de releasedatum bekend: 11 oktober 2018

Is 64-bit de grote oplossing voor alles? Nee!

Met het uitkomen van een 64-bit versie zal de zo gevreesde tempdump minder vaak voor gaan komen. Verdwijnen zal het niet!
Het grote pluspunt is dat de 3GB memory limiet verdwijnt.
Dat betekent dat scenario's meer treinen kunnen gaan bevatten en routes langer en met een uitgebreider spoornet gemaakt kunnen gaan worden zonder dat de grafische kwaliteit omlaag gezet hoeft te worden om geheugen te besparen.

Een positieve invloed op lags zal de update niet hebben.

Wanneer er teveel treinen bij elkaar in de buurt geplaatst worden of wanneer een routebouwer teveel plaatst op een tegel zal de lag als vanouds zijn. Hetzelfde zal gelden wanneer assets een veel hogere kwaliteit gaan krijgen.
Het extra geheugen dat nodig is zal na het uitkomen van de update het probleem niet meer zijn, maar op grafisch gebied is de core van TS ongewijzigd.
Er zal dus nog altijd goed overwogen moeten worden wat waar geplaatst wordt om zo min mogelijk lag te ervaren.

Train Simulator wordt al jaren gedistribueerd door Valve, wellicht beter bekend onder de naam Steam.
Iedereen met een legale versie van Train Simulator heeft deze gekocht op Steam of verkregen door een elders gekochte Steam key te hebben geactiveerd op Steam.
Ook update van TS worden langs deze weg gedistribueerd.
Over het algemeen worden nieuwe producten en updates door Valve op Steam beschikbaar gesteld om 19:00 uur onze tijd.
Er zijn weleens uitzonderingen met betrekking tot het tijdstip, maar dat is met TS tot op heden nog nooit het geval geweest.
Dus vanaf 11 oktober 2018 om 19:00 uur zal voor iedereen die in het bezit is van TS de update naar TS2019 te downloaden zijn met de Steam client.
Laat je de Steam client automatisch downloaden, dan kan het zijn dat de download een paar uur later start. Dat is mede afhankelijk van je eigen instellingen in de Steam client met betrekking tot downloads.
3
Stationscafé / Het grote "Er is er een jarig..."-Topic
« Last post by supercitroen on Today at 09:00:07 »
Vandaag zijn er 3 gebruikers jarig. We wensen Juliana 1932 (25) , Twan (41) , Pjottr (17) een fijne verjaardag toe! :)
4
Het is weer verbazingwekkend, hoeveel members van TP werkzaam zijn en of contacten hebben bij DTG  :-X
Alleen jammer dat zelfs die insiders het niet met elkaar eens zijn.  ;D

Met andere woorden, wat maken jullie je weer druk om niets, als de update er is komt dat vanzelf en je hoeft dus ook niets in de gaten te houden.
5
Ja, voor de duidelijkheid wilde ik met "downloaden" zeggen dat je een update niet kunt downloaden via Steam en op je beurt moet wachten.
Wat ANdeJong schrijft dat het 1 tot 2 weken kan duren is idd wat veel maar verder geen "onzin" waar Koplopermau het over heeft en ook niet goed op de hoogte is met de gang van zaken als het klopt gezien het bericht van X_shooter1 ;)
6
Ziet er geweldig uit  :o
7
Zo. Inspiratie is er weer!

Een tijdje terug spraken Jesitim en ik elkaar over een havengebied... Nou... Dan komt er een haven gebied.

De eerste screen Laat de volledige tak vanaf de mainline zien, waarbij de mainline naar rechts afbuigt.

Dit is pas het begin.. Op dit moment hebben we 3 "kleinere" opstelterreinen die enigszins te zien zijn op de screen. Waarbij de grootste tot nu toe, treinen van 850+ meter kan hebben en waarbij de kleinste tot maximaal 600 meter kan huisvesten. Er komt later nog een containerterminal bij, dat sluit aan op de groene cirkel. Ik heb al wat in gedachten maar dat is voor nu nog niet belangrijk. De gele cirkels zijn de aftakkingen naar de desbetreffende havens; zij het voor olie of kolen ect.

Alles links en onder de rode lijn is voorzien van scenery, bovenleiding en alle verwante aan het spoor.

Enjoy the screens, binnenkort meer!

PS. de screens zijn van het 1e opstelterrein.
8
Het gaat er om dat niet iedereen gelijk van 11 oktober 2018 de update naar TS2019 krijgt.
Wat is dat nu weer voor onzin. Als de update uitkomt kunnen alle mensen die Train Simulator op Steam in het bezit hebben de update downloaden via Steam. Niet eerder en niet later. Servers van Steam zijn sterk genoeg om iedereen tegelijk van die update te voorzien.

Hmm de core software technology update via Steam downloaden is voor mij nieuw waar we het hier over hebben.
Ja als je hem meteen koopt zodra TS2019 uitkomt gaan die voor en is een ander verhaal.
Lijkt me toch gek om de game niet via Steam te updaten. Want dan is de game direct illegaal. ;D
9
Train simulator staat al jaren niet meer bij DTG op een server, maar in datacentra van Valve, ook bekend als het Steam platform.

Voor het 11 oktober is, het kan een paar dagen of slechts een paar uur zijn, zal DTG zijn nieuwe "build" van de game aanleveren aan Valve inclusief gewenste release etc. Deze build zal geautomatiseerd verspreid woorden naar de wereldwijde datacentra van Valve en op de gewenste datum vrijgegeven worden, in dit geval 11 oktober.

De verwarring ontstaat echter in het tijdsverschil. Valve hanteert namelijk Pacific Standard Time / Pacific Daylight Time omdat hun hoofdkantoor aan de Amerikaanse westkust ligt. Kortom, 9 uur verschil met ons. Standaard gaat er elke dag om 10 uur PST/PDT een update door de datacentra, dus ook het vrijgeven van TS2019, tel daar 9 bij op en dan komen wij op het magische getal van 19:00. Het moment dat wij in Nederland de update kunnen verwachten.
10
Het gaat er om dat niet iedereen gelijk van 11 oktober 2018 de update naar TS2019 krijgt.
Wat is dat nu weer voor onzin. Als de update uitkomt kunnen alle mensen die Train Simulator op Steam in het bezit hebben de update downloaden via Steam. Niet eerder en niet later. Servers van Steam zijn sterk genoeg om iedereen tegelijk van die update te voorzien.

Hmm de core software technology update via Steam downloaden is voor mij nieuw waar we het hier over hebben.
Ja als je hem meteen koopt zodra TS2019 uitkomt gaan die voor en is een ander verhaal.
Pages: [1] 2 3 ... 20