Workaround voor beginnelingen?

*
Stoomlocomotief
48 posts
Workaround voor beginnelingen?
« on: Sunday 17 February, 2019, 21:30:56 »
Hallo allemaal! Als groot MSTS fan ben ik erg enthousiast geworden over TS2019 (ik speel nog met TS2018 maar dat maakt weinig uit begrijp ik), zelfs al ben ik er pas een paar maandjes mee bezig. Treinpunt.nl kende ik natuurlijk al uit mijn MSTS tijd en ik vind het nog steeds een geweldige site waar ik heel veel aan heb. Maar, en nu komt mijn vraag: zou het mogelijk zijn om op de site een complete soort "workaround" voor beginnelingen (waar ik zelf dus ook toe behoor) te publiceren. Een begrijpelijke handleiding dus (ook voor TS dummy's) over hoe je met he spel begint en er het meeste uithaalt. Dus: hoe installeer je een nieuwe route (ik ga er vanuit dat TS2018/19 geen problemen oplevert) als je die hebt gedownload en hoe activeer je die (als dat nodig is); hoe download en installeer je scenario's als je die leuk vindt; wat nou het verschil is tussen installeren met behulp van de packagemanager in Steam en het (volgens mij) handmatig installeren van de nodige assets met al die verschillende mappen en hun bin- en geopcdx bestandjes (al sla je me dood), waar die thuishoren e.d.. Kortom, een door een ervaren iemand beschrijving van hoe je alles haalt uit je Trainsimulator zonder dat je echt meteen een ICT-expert moet zijn. Toegegeven, ik zal de eerste zijn die zo'n handleiding met gejuich ontvang. Het is me gelukt om al een paar prachtige routes van hier te spelen, zoals de IJsellijn en Hart van Nederland, maar alleen als "solo-machinist" in een verder verlaten spoor-Nederland. Ik heb me nog niet in de scenario's durven wagen, geen idee hoe en waar ik al die bestanden moet installeren en plaatsen en wat ik nog meer moet doen om de boel echt tot leven te brengen.
Het is maar een vraag en misschien is het helemaal niet mogelijk of teveel werk, maar niet geschoten is altijd mis, dus... Alvast hartstikke bedankt allemaal, en zeker diegene die dit aandurft en deze 60-jarige treinfanaat blij maakt!

Gerard

*
Hogesnelheidstrein
1.026 posts
Re: Workaround voor beginnelingen?
« Reply #1 on: Sunday 17 February, 2019, 21:36:16 »
Als je Train Simulator via Steam draait, zou deze automatisch geupdated worden naar de 2019 versie, met bijbehorende 64bit mogelijkheid.  ???

*
Intercity
Twitch Streamer
Let's drive some trains!
865 posts
Re: Workaround voor beginnelingen?
« Reply #2 on: Monday 18 February, 2019, 10:23:12 »
De core versie wordt altijd inderdaad geüpdatet naar de nieuwe versie, het enige wat je er niet bij krijgt zijn de routes.
Het jaartal doet er eigenlijk weinig aan toe nog tegenwoordig.

Een paar antwoorden op je vragen (er is niet echt een kant en klare handleiding, maar op dit forum staat diverse topics die delen beantwoorden en op YouTube vast wel een paar videos).

RWP of losse bestanden
RWP is een vorm van een ZIP, deze kun je handmatig uitpakken met WinRAR of 7-zip bijvoorbeeld.
RWP kun je ook met de Utilities installeren, zodat je zeker weet dat alles op de goede plek in Train Simulator komt, maar handmatig uitpakken is geen probleem, zolang je maar uitpakt in je hoofdmap (dus Assets/Content/Manuals samenvoegd met die mappen die al in je RailWorks map staan).

Losse bestanden kun je alleen handmatig uitpakken naar je Train Simulator.

Belangrijke mappen:
\Assets = hierin staan de assets, dus objecten, treinen voor routes
\Content = hierin staan de mappen van de routes met daaronder de scenarios
\Manuals = hierin vind je handleidingen van de object packs, treinen, routes

Installeren nieuwe routes/scenario's
Vanaf Steam is het vrij makkelijk, daar koop je de DLC die je wilt en wordt automatisch voor je geïnstalleerd.

Vanaf Treinpunt splits is het even in routes en scenario's.

Je download de route vanaf Treinpunt, daarbij zit een handleiding en wat andere bestanden (RWP/ZIP/RAR).
In de meeste handleidingen is omschreven wat je allemaal nog moet downloaden en installeren om die route te doen, in de download sectie zijn helaas geen kant en klare routes.

Lees dus aandachtig de handleiding en download alles wat je nodig hebt. De Frison Packs, Gert Packs of andere object packs zijn hier te vinden.
Coha (de seinen, spoor enz.) zijn bij www.coha.nl te vinden. Registreer een account daar, wacht de activatie af en je kunt alles downloaden.
Installeer als je alle benodigdheden hebt de route in je Train Simulator en vervolgens de route.

Je kunt met RW_Tools (ook hier verkrijgbaar) controleren of je alles hebt van de route.
Dit vergt wel even tijd om te begrijpen of je het echt mist of komt door Train Simulator als er iets mist.

Voor scenario's, heb je al de route, dus het installeren van een scenario gaat vrij makkelijk.
Zoals met routes, kun je de RWP via Utilities installeren of handmatig uitpakken.

Zorg wel dat je de handleiding/overzicht materieel bekijkt of je alles wel hebt om het scenario te doen.
Anders kan het zijn dat je scenario niet werkt of niet helemaal goed werkt zoals de maker het bedoeld heeft.
Meeste scenario's hier gebruiken een groot aantal Chris treinen, dus aanrader zijn om ze allemaal te hebben in de loop van de tijd.

Kopieren GeoPcDx bestanden
Let op dat het installeren via Utilities nog wel het kopieren van GeoPcDx bestanden nodig is naar de goede map.
Losse ZIP bestanden zit vaak een .bat bestand bij, die zorgt dat het automatisch gebeurd. Maar het werkt niet altijd, dus lees goed de handleiding bij de download wat je moet doen.

Als je namelijk de GeoPcDx niet goed hebt geïnstalleerd staan, dan zie je vaak de trein niet, maar alleen de koppelingen (of de het scenario laad zonder een trein, dus kun je hem niet spelen).
Treinpunt Administrator
De downloads worden bekeken en behandeld door het team. Bij afkeuring altijd een PB.
Vragen over downloads? Stuur het team een PB!

Te vinden op Twitch (Za/Zo, 19:30u).
Meer informatie op http://www.robjansen.info

*
Stoomlocomotief
48 posts
Re: Workaround voor beginnelingen?
« Reply #3 on: Monday 18 February, 2019, 21:36:55 »
Dank voor de uitleg, maar toch loop ik op sommige punten nog steeds vast.

Als er bij de route een assets map is gevoegd, begrijp ik dat je die assets moet kopiëren naar de assets map in Steam. Maar wat als er nu al bestanden met dezelfde naam in staan? Ik durf die dus niet te overschrijven. Ditzelfde geldt voor bestanden die in de content en routes map van de gedownloade route staan. Sowieso, waar moet ik die naartoe kopiëren en wat als er al bestanden met dezelfde naam in staan?  Zo probeer ik nu de route Zuid west Nederland te installeren. Keurig het rwp-bestand met de packagemanager geïnstalleerd, de benodigde freeware gedownload en geïnstalleerd, de benodigde payware gekocht en via Steam geïnstalleerd maar in TS2018 is geen route Zuid west nederland zichtbaar. London-Brighton (één van de benodigde payware routes) staat wel onder Free Roam maar niet onder Quick Drive, terwijl de andere payware route (Sherman Hill) helemaal nergens te zien is. Ik heb de assets uit de van Treinpunt gedownloade route handmatig in de assets map van Steam gezet (en daarbij de bestandjes met de zelfde naam angstvallig overgeslagen) maar nog steeds niente, noppes, nada. Dus verder gekeken naar de adviezen hier op de site maar ik sloeg steil achterover toen bleek dat heel veel (zo niet alle) bestanden die in de van TP gedownloade route staan, vaak met dezelfde naam in Steam staan. En die durf ik dus niet te overschrijven. En neem nou het bestand in de route met die naam welke uit een hele reeks letters en cijfers bestaat; als die wilt kopiëren naar steam-steamapps-common-railworks-content dan begint Steam na een halve minuut nadenken ook te roepen dan er tweeduizend zoveel bestanden met dezelfde naam bestaan. Kortom, hoe krijg ik nu van a tot z een route als bijvoorbeeld Zuid west Nederland compleet geïnstalleerd (mag zonder scenario's voorlopig, als ik 'em maar kan rijden)? Overigens heb ik wel Hart van Nederland en de IJssellijn geïnstalleerd gekregen, maar daarbij was het voldoende om de rwp bestand via de packagemanager te installeren en vervolgens de benodigde freeware en payware te installeren. Dus geen gedoe met losse bestanden waarvan ik niet weet waar ik ze moet zetten en of ik bestaande bestanden in Steam mag overschrijven. En ik vind het zo'n mooie simulator, alleen zou ik wel eens wat andere routes willen rijden...
Hopen dat iemand hier iets mee kan en een 60-jarige opa (ja, echt, vier maal waarvan de vierde sinds afgelopen donderdag) die zichzelf toch echt niet dom vindt, op het rechte SPOOR kan krijgen? Wat heb ik goed gedaan bij Hart van NL en de IJssellijn en wat doe ik nu verkeerd?
Alvast bedankt!