Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid

*
Stoomlocomotief
22 posts
Allereerst, ik heb deze vraag ook al bij de Routes sectie gesteld, maar omdat ik nu pas zie dat er een speciale board voor nieuwkomersvragen is, heb ik hem hier ook nog maar eens in een aparte topic gegoten.

Dit is mijn eerste freeware route die ik geïnstalleerd heb en het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad voor ik zowat alles functionerende had. Ook al omdat ik het installeren van dit soort routes met nogal wat extra free- en payware nog niet helemaal onder de knie had. Ik heb echter nog een vijftal problemen, waar ik zo niet meteen een oplossing voor vind. Hopelijk kan één of andere vriendelijke ziel me een beetje op weg helpen:

- allereerst is het zo dat de Type 18 van de NMBS nog altijd in de DB kleuren van de Vectron staat. Ik heb de reskin geïnstalleerd, alle files gekopieerd die gekopieerd moeten worden, maar hij blijft gewoon rood in het spel
- wanneer de Type 18 gecombineerd wordt met de M6 rijtuigen ontbreekt er in het midden van de trein een rijtuig. Heel gek, de hele trein rijdt, alleen zit er gewoon een gat in de combinatie, wat echter het gewone rijden ervan niet verhindert.
- ik krijg op een bepaalde route de melding dat de Eanos 052 ontbreekt, terwijl ik wel alle files die nodig zijn voor de Eanos 052 heb geïnstalleerd. Dus ook daar weet ik me even geen raad mee.
- de coca-cola machine, die ik normaal op railsim.fr zou moeten downloaden, vind ik nergens. Is er iemand die weet waar ik die zou kunnen vinden? Hetzelfde geldt voor de autoroutes en chemins rurals van GSI Alsace. Als ik op die site bij routes kijk, zie ik nergens geen downloadmogelijkheden. Bovendien zie ik in het spel op de perrons nog wel enkele melkflesjes staan, die duiden op ontbrekende spullen, alleen is het me niet geheel duidelijk wat ik van daaruit kan doen om die problemen op te lossen. Ik heb het systeem van die melkflesjes immers niet helemaal begrepen, vrees ik.
- en het laatste probleem betreft de Captrain BR266. Als ik die volgens de geëigende procedures in gang probeer te krijgen, beweegt hij voor geen meter. Het zou kunnen dat ik hier in de bediening iets over het hoofd zie, maar ik weet niet meteen wat dat zou kunnen zijn. Zoals ik al zei, ik ben een 'beginnende machinist', dus misschien stel ik hier een bijzonder domme vraag...

Ik kijk in elk geval uit naar een beetje hulp om de laatste plooien in mijn Belgische route glad te strijken... Alvast bedankt daarvoor...

*
Hondekop
149 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #1 on: Monday 07 January, 2019, 14:04:33 »
Hoi,
Om de repaint te zien of te installeren . Dit kun je doen met trein samenstellen. Je opent quikdrive . Nu zie je rechts een samenstel symbool . Je klikt hierop en nu zie je een rijtje met bv elektrische locomotieven of treinen . Je scrolt dan net zolang je je trein of loc ziet met de repaint. Je klikt deze dan aan .Ni zie je rechts bv je lock met repaint . Nu ga je ook nog rijtuigen erbij zetten . Je gaat dan terug in het linker rijtje en klikt wagons aan. Nu zie je een rijtje wagons. En je scrolt door naar je keuze . Ook nu klik je jouw rijtuig aan . Heb je je trein samengesteld dan klik je op bevestigen . Nu zie je in het rechterrijtje alle treinen die je bezit . Nu zou de repiant trein er ook bij moeten staan. Om de repaint train in een scenario te zien, dan zou er hier ook een scenario, voor gemaakt moeten zijn. Om met de trein te rijden, kun je bv een snelstart rijden, met de routes die je hebt . In snelstart open je een route en kiest ook een trein hiervoor. Bv je repaint . Om in railsim fr een onderdeel te downloaden moet je jezelf registreren met je emailadres. Bij mij lukte dit alleen met mijn outlook adres. De melkflesjes zijn de onderdelen of assets die je in de route mist. Bij elke Nl route zit een handleiding met links naar sites waar je de assets kunt vinden. Ook heb je soms, weleens een betaalde route nodig, om bepaalde assets te krijgen. In ieder geval succes.

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re:  Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #2 on: Monday 07 January, 2019, 14:42:36 »
Hallo Dylan, bedankt voor je antwoord. De treinafbeelding van die repaint staat al bij mijn treinen (zowel in quickdrive als in standard), alleen komt hij niet tevoorschijn in het spel en is hij daar nog gewoon rood. Ik heb jouw oplossing ook even geprobeerd in quickdrive en hij ziet er nog altijd DB-rood uit.

Wat de Coca-Cola machine betreft, weet ik dat hij op railsim.fr zou moeten staan. Ik ben daar ook al geregistreerd en heb daar ook al heel veel dingen gedownload (van de gratis assets die niet in de route zelf zitten en die ook voor Sud-Ouest allemaal netjes opgelijst zijn in een readme-filet. Alleen vind ik die Coca-Cola machine nergens op railsim.fr of zelfs ook niet op google.

Ik heb alle payware die nodig is voor deze route gekocht, dus dat zou normaal ook in orde moeten zijn.

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #3 on: Monday 07 January, 2019, 16:18:18 »
Maar zo even een vraagje wat mogelijk al ergens gevraagd is, maak jij gebruik van RW_Tools?, zo niet dan word dat eens tijd.
Zo ja wat komt er tevoorschijn wat die missende cola machine betreft, dus het volledige path?

Edit/
O ja, doe jij wel eens de cache ledigen na gedane zaken zoals met die repaints?
« Last Edit: Monday 07 January, 2019, 16:22:35 by trainsxp »
   
Groeten trainsxp

*
Hogesnelheidstrein
5.154 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #4 on: Monday 07 January, 2019, 16:18:56 »
Het blijven van DB textures heeft als ik me goed herinner met de textures te maken van deze repaint. Zet de scenery quality eens even op maximaal en probeer de HL18 dan te laden. Mocht die dan wel tevoorschijn komen kan ik even na zoeken wat je moet kopieren/hernomen om dat te verhelpen.

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re:  Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #5 on: Monday 07 January, 2019, 18:54:35 »
Zoals ik al zei ben ik 'beginnend', dus RW Tools is voor mij nog Chinees... ik zal me daar dus straks eens even in verdiepen of ik dat programmaatje vind en of ik ermee aan de slag kan. Want een programma hebben is één ding, ermee kunnen werken natuurlijk een ander.

Wat de Vectron betreft, heb ik intussen hier op het forum ook gevonden dat er inderdaad een probleem met die repaint zelf is. De bin-file veranderen zou het probleem moeten oplossen... dus dat ga ik zo maar eens proberen. (Edit: dit probleem is intussen ook opgelost)

Het missende M6 rijtuig heb ik inmiddels opgelost gekregen. Was één file vergeten te kopiëren van de ene folder naar de andere. Beginnersfoutje laat ons zeggen :-)

En oh ja... voor ik het vergeet: de cache maak ik geregeld eens leeg tussen het installeren door...
« Last Edit: Monday 07 January, 2019, 19:06:51 by Racingheaven »

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #6 on: Monday 07 January, 2019, 19:07:54 »
Hier is RW_Tools te vinden: https://www.treinpunt.nl/forum/downloads/?sa=list;id=797
Word er maar wijs uit als beginneling welke je moet hebben. ;)
Kom je er niet uit dan horen wij dat wel.

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re:  Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #7 on: Monday 07 January, 2019, 19:27:00 »
ik heb hem inderdaad net geïnstalleerd, maar ik ben er nog niet meteen uit waar ik moet beginnen zoeken... find .ap files?, maar als ik dat doe blijft het beeld maagdelijk wit, dus ik vermoed dat mijn instellingen ook nog niet helemaal je dat zijn...

Ben al eens snel door die handleiding in het Engels gegaan, maar helemaal duidelijk is het me nog niet ...

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #8 on: Tuesday 08 January, 2019, 21:35:57 »
Je moet eerst onder opties rw_tools afzonderlijk configureren zoals het path naar railworks.exe enz.
Zie onder als voorbeeld mijn instellingen.

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re:  Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #9 on: Wednesday 09 January, 2019, 07:46:28 »
Ik heb de lijst nu inderdaad kunnen tevoorschijn toveren, waarvoor dank... maar kom tot de ontstellende vaststelling dat ik 'maar' 1298 items mis...

Het gekke is dat RW Tools niets terugvindt van Keulen-Koblenz, Riviera Line, Garmisch-München, Sherman Hill (dat is dus het gros van die 1298 items), terwijl ik die wel allemaal gekocht heb en ook geïnstalleerd heb staan. Moet ik die dingen op één of andere manier nog aan de Sud-Ouest route koppelen? Want anders begrijp ik niet hoe het kan dat RW Tools die niet vindt...

Edit... blijkbaar pakt TS bij de instalatie die assets niet vanzelf uit...

Alles van de DLC's werkt nu, behalve Riviera Line in the fifties, die heb ik wel geïnstalleerd staan, maar hij staat niet op de plek waar hij volgens RW Tools moet staan...

Er zijn nog wat andere ontbrekende delen, waar ik vandaag in de loop van de dag nog naar op zoek ga... mochten daar nog dingen onduidelijk zijn, laat ik het in een volgende post wel horen...
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 08:18:23 by Racingheaven »

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #10 on: Wednesday 09 January, 2019, 07:55:20 »
Ja, maar het meeste kun je negeren als het zg. AP files betreft.
Want met AP files (wat veel payware addons zijn) daar kan rw_tools niet mee overweg en krijg je als missend.
Kortom waar je het eerder over had "... find .ap files" is hier van toepassing.

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re:  Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #11 on: Wednesday 09 January, 2019, 08:27:38 »
Ik zit op 165 missende objecten nu, inclusief die Riviera spullen. Voor het overige nog een aantal dingen van Coha, die ik wel moet kunnen vinden, dan iets van Dominique, waar ik niet zo meteen raad mee weet, en IOT SNCB, maar dat kreeg ik niet geïnstalleerd, vanwege een corrupte file. En dan inderdaad nog een aantal GSI-dingen, die ik dus op die site niet echt als download kon vinden... En dan nog een Jacky map en dan zijn we er... Gek is dat hij die Coca Cola machine niet komt vragen...

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re:  Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #12 on: Wednesday 09 January, 2019, 09:33:17 »
Ik zit op 165 missende objecten nu, ......

Die 165 is dat met de optie "verwijder duplicaten uit lijst" uitgevoerd en linksonder staat na de controle?
Heb je dat gedaan dan kun je rechtsonder de uitkomst opslaan, als je nu dat bestandje eens bijvoegd in een bericht dan kunnen wij eens kijken wat je mist en mogelijk door ons te vinden is. ;)

Ps. haal voor je dat doet als voorbeeld dit er even af wat overal voorstaat:
D:\Steam\steamapps\common\RailWorks\Assets\Dodowvogel\Stationsobjecten\NL_Station_Fietsenrek_Dubbel.bin
eraf dan word het voor ons ietwat overzichterlijker, want het gaat ons om de/het ......\provider\product\object.
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 09:57:23 by trainsxp »

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #13 on: Wednesday 09 January, 2019, 11:51:58 »
Zo, ik heb het lijstje ingekort tot wat ik hier mee stuur. Van de missende objecten van de rivieraLine heb ik er maar ééntje laten staan, omdat die anderen uiteraard allemaal uit dezelfde DLC komen en de file dus maar nodeloos zwaarder maken. Het gekke is dat die DLC (Riviera in the fifties) wel aangekocht is... en dat ik de routes uit die DLC wel gewoon kan rijden.

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #14 on: Wednesday 09 January, 2019, 12:29:27 »
Juist dat zijn er maar een paar, neem nou deze wat je mist:
Dominique\Scenery\Téléphone de voie\Telephone d'Alarme moderne.bin,(Scenery Item) on tile +000018+000006.bin,,,,
Als je nu met dit gegeven bij railsim.fr zoekt op Téléphone de voie dan kom je het bestand geheid tegen, althans dat is hier het geval. ;)

Ps. je kunt het bijgevoegde in het vervolg ook opslaan als .txt bestandje met rw_tools, misschien heeft niet iedereen excel. :-X

Edit/
En na wat proberen bij deze:
GSi\BHe_IOT_SNCB\BHe_SNCB_IOT_Final1.bin,(Track Item) on tile Tracks.bin,,,,
Zoek je in dit geval op GSi op genoemde site dan kom je het bestand uit wat opties ook tegen.
Zie onder, de rest is aan jou. :P
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 13:02:21 by trainsxp »

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #15 on: Wednesday 09 January, 2019, 13:21:25 »
Ok, zal ik voor in de toekomst meenemen  :D

Da's gek, want ik vind die Téléphone de voie niet via de zoekfunctie van Railsim.fr...

Edit: ik zie dat je jouw post ook aangepast hebt, ik zal eens kijken of ik daarmee verder kan...

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #16 on: Wednesday 09 January, 2019, 13:36:49 »
Da's gek, want ik vind die Téléphone de voie niet via de zoekfunctie van Railsim.fr...

Nou hup maar, je bent nog een beginneling op dit gebied: ;)
https://www.railsim-fr.com/forum/index.php?/files/file/102-t%C3%A9l%C3%A9phone/

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #17 on: Wednesday 09 January, 2019, 13:39:07 »
Die IOT  SNCB V2 had ik al gevonden, maar als ik die probeer te installeren via Utilities krijg ik een melding dat er een uitzonderlijke fout is gebeurd. Ook na opnieuw downloaden blijft het probleem bestaan. De signalisatie via de link bij dat item heb ik overigens ook al geïnstalleerd.

Ik ben dus inderdaad nog een beginneling, was die al wel tegengekomen, maar had enkel de titel gezien, niet de lettertjes eronder  ::)

En voor ik het vergeet: enorm bedankt, ik waardeer jouw hulp om me op weg te helpen heel erg. Het zal me zeker helpen zodra ik met de Nederlandse sporen aan de slag ga... want de lijn Vlissingen-Roosendaal is puur jeugdsentiment omdat ik die treinen vaak tegenkwam op training met mijn fiets in Zeeland... maar dat even gewoon ter zijde...
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 13:43:39 by Racingheaven »

*
Hogesnelheidstrein
5.154 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #18 on: Wednesday 09 January, 2019, 13:41:36 »
Niet met utiliteis installeren  ;)
Verander .rwp in .zip dan kun je het openen en gewoon handmatig installeren. Werkt veel makkelijker.

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #19 on: Wednesday 09 January, 2019, 13:44:13 »
oh, alweer iets geleerd  :)

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #20 on: Wednesday 09 January, 2019, 13:50:19 »
Ja zoals jor[D]1 schrijft, mogelijk kan Utilities niet goed overweg met Franse tekens of zo.
En copy/paste de Assets map naar de ......\railworks\.... map. ;)
Zelf gebruik ik vrijwel nooit Utilities maar dat terzijde.

Oja, na een copy/paste altijd de cache ledigen!
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 13:55:49 by trainsxp »

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #21 on: Wednesday 09 January, 2019, 14:04:18 »
Probleem van RivieraLine is ook opgelost. Heb de assets in een andere folder gevonden (iets met exeter in), daar ze uitgepakt en zelf een mapje gemaakt in RSC. En nu vindt TS ze...

Voor de goede orde: kan je van een .rwp een .zip maken gewoon door de extensie te veranderen? Ik heb dat geprobeerd, maar blijf dan nog altijd de foutmelding krijgen bij die IOT SNCB.

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #22 on: Wednesday 09 January, 2019, 14:13:01 »
Ja de extensie wijzigen, maar hoe of waar krijg je die foutmelding dan?

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #23 on: Wednesday 09 January, 2019, 14:20:02 »
gelukt... als ik hem in een rar-file omzet, lukt het me wel om de assets open te krijgen...

dus nu is buiten die ene 'Jacky' file alles gevonden...

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #24 on: Wednesday 09 January, 2019, 14:33:13 »
Ja zoals jor[D]1 schrijft, mogelijk kan Utilities niet goed overweg met Franse tekens of zo.

Het zit anders met dat bestand  en is door de maker verkeerd gemaakt! :o (mag wel eens gemeld worden op railsim.fr die de Franse taal meester is)
Want in het IOT SNCB V2.rwp bestand zit een map IOT SNCB V2 die er helemaal niet hoort.
In een rwp bestand hoort direct een Assets, Content, manuals map te zitten, vandaar de Utilities error wat ook aangegeven word.

Ps. mooi dat het uiteindelijk gelukt is met rar.
Voor dit soort dingen gebruik ik trouwens 7zip ;)

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #25 on: Wednesday 09 January, 2019, 14:43:19 »
Ik ben trouwens iets te snel geweest in mijn optimisme, want ik mis nog een paar van die IOT-files.

EDIT: het gaat om IOT_final1.bin, IOT_Initial_Rames1.bin en IOT_Intermedaire1.bin Zou het kunnen dat dit files zijn die eveneens herbenoemd zijn, want zonder dat '1''tje en zonder de 'final' staan die namen wel in die zip-file van IOT SNCB (misschien is dat dus nog een foutje in dat bestand)

Ik kan dat wel even melden, mijn Frans is niet perfect, maar waarschijnlijk wel verstaanbaar  ;)

Maar wat moe tik dan precies melden: als jij het me in het Nederlands duidelijk beschrijft, maak ik er wel een Franse versie.

Als ik het goed begrepen heb, zit er een mapje teveel in die folderstructuur, waardoor de bestanden niet op de plaats staan waar het spel ze gaat zoeken
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 14:53:09 by Racingheaven »

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #26 on: Wednesday 09 January, 2019, 15:00:58 »
Ja dat is juist zoals je het omschrijft, oftewel de IOT SNCB V2 map hoort niet in het RWP bestand te zitten.

Nu ben je wel handmatig aan het worstelen geweest maar heb je het wel op de juiste manier gedaan vanwege de map die er niet inhoord?
Dus zou het zo moeten staan: ....\railworks\Assets\GSI\BHe_IOT_SNCB\inhoud; 2 mappen en bestanden. (zie ook het rw_tools path)
Als het path niet goed is dan krijg je natuurlijk ook missend.
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 15:07:23 by trainsxp »

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #27 on: Wednesday 09 January, 2019, 15:09:47 »
Ik heb gewoon eens geprobeerd om de files te herbenoemen... en raad eens... ik ben in het station van Jurbise meteen van mijn melkflessen af  ;D

met andere woorden, de signalen staan waar ze moeten staan.

De mapindeling was na het handmatig installeren trouwens zoals jij zei dat ze moesten zijn... dus zit er inderdaad ook nog een foutje in de benamingen van de files... straks moet ik nog een heel boek in het Frans gaan schrijven  :)

Ik heb in elk geval dankzij jou vandaag heel veel geleerd, waarvoor mijn dank... nu moet ik alleen nog eens kijken hoe ik die ontbrekende Eanos x052 wagon tevoorschijn tover... ik vind ze in elk geval in mijn lijst met gebruikte wagons, alleen zegt hij bij het laden dat hij dat rail vehicle niet kan laden...

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #28 on: Wednesday 09 January, 2019, 15:13:43 »
Is dit het geval bij een scenario wat betreft de Eanos x052 wagon, of hoe moet ik dat zien?

Edit/
Ook dat is te controleren met rw_tools op missend materieel. (wat wel een Franse repaint zal zijn op het origineel waarbij het EU Loco en Asset pak is vereist)
« Last Edit: Wednesday 09 January, 2019, 15:53:36 by trainsxp »

*
Stoomlocomotief
22 posts
Re: Problemen met Sud Ouest route - waarschijnlijk door eigen onervarenheid
« Reply #29 on: Wednesday 09 January, 2019, 15:21:58 »
Ik word beter met de minuut...  ;D

Het probleem was hier een DBRalion map die door het spel als een NS Cargo map wordt gezocht. Ik had eerder al gemerkt dat deze wagons dezelfde zijn, maar dat de benaming anders was. Dus heb ik gewoon dat mapje even aangepast en nu doet hij het wel... En inderdaad, RW Tools was ook hier mijn partner in crime om daarachter te komen...

dus op die ene Jacky map na, die ik echt nergens vind, denk ik dat alles werkt...

Ik zal vanavond even een post op railsim.fr zetten in verband met die IBOT, want ik moet nu eerst nog even weg...