Ik ben nieuw! [Lees dit eerst]

******
TreinPunt.NL Administrator
Hogesnelheidstrein
6.329 posts
Ik ben nieuw! [Lees dit eerst]
« on: Sunday 22 July, 2018, 11:46:29 »
Welkom in de Train Simulator Community! 8)

Hoe krijg jij die zeer gedetailleerde route die je op dat ene Youtube Filmpje hebt gezien ook in Train Simulator? Goede vraag! Je bent niet de enige met die vraag en daarom dit board. In dit board helpen we je op weg met al die vragen.
Het is daarom alleen toegestaan om in dit board een nieuw topic te openen als je minder dan (<) 50 berichten hebt geplaatst op het forum óf als je een andere goede reden hebt :).
Daarna? Dan heb je de basis een beetje onder de knie en kun je specifieke vragen in dit board stellen.

En ja, wij realiseren ons echt dat er duizenden downloads zijn, veel add-ons en dat het echt wel een aantal uurtjes kost om een route werkend te krijgen, maar dat kunnen we rechtvaardigen met dat het een hobby is en dat iedere hobby tijd kost :)

Train Simulator 2018
Train Simulator 2018 bevat alleen de routes, North Wales Coastal, Peninsula Corridor en de Mittenwaldbahn.
Alle andere routes die je nodig zult hebben voor de Nederlandse routes zitten dus helaas niet standaard mee in Train Simulator. Deze kun je los aanschaffen via de Steam Webstore of de Dovetail Games Webstore.

Kort samenvattend komt het er op neer dat de meeste Nederlandse routes gratis te downloaden zijn in de downloads van TreinPunt.NL. Maar voor de meeste routes zijn nog een aantal aanvullende DLC's (betaalde uitbreidingen) benodigd. Waarom? Dat heeft met de gebruikte assets (objecten) te maken. In de handleiding van elke route is een overzicht opgesomd van de extra DLC's die je benodigd hebt. Naast de betaalde DLC's, zijn er vaak ook nog gratis assets benodigd. Ook deze staat opgesomd in de readme.

Dan de Nederlandse treinen. Deze website faciliteert de meeste Nederlandse treinen. Een aantal zijn gratis, maar de meeste dien je aan te schaffen: https://www.treinpunt.nl/shop/nl/16-christrains
De kwaliteit van de treinen is subliem!

Natuurlijk is dit maar een hele korte samenvatting van al het moois dat voor Train Simulator beschikbaar. Ook andere landen zijn vertegenwoordigd op deze websites, maar er zijn ook nog een aantal andere grote Europese websites, veelal gericht op één specifiek land.

Kom je er even niet uit, heb je een vraag, of moet je gewoon even op weg worden geholpen? Maak dan een nieuw topic aan in dit board. Voor ervaren geldt: in dit board wordt alleen antwoord gegeven op de vraag. Afkappingen naar de readme of zoekfunctie, worden in dit board niet geaccepteerd. Hier wordt streng op gemodereerd!

Namens de gehele community: welkom!
« Last Edit: Sunday 22 July, 2018, 11:48:36 by etienne123 »
"De moeilijkheid is niet om geld te verdienen, maar om het te verdienen met iets wat de moeite waard is om je leven aan te wijden."