Hulp voor een bijna bejaarde nieuwkomer

*
Stoomlocomotief
48 posts
Hulp voor een bijna bejaarde nieuwkomer
« on: Tuesday 19 February, 2019, 21:39:42 »
Hoi allemaal!

Ik had al eerder een vraag gesteld over het installeren van routes, en dan m.n. routes waarbij je veel handmatig moet installeren. Ik kreeg daar wel reacties op, maar ik blijf maar vastlopen. Daarom (en ik hoop dat de administrators het mij dit niet kwalijk nemen!) en omdat ik het idee heb dat mijn laatste reactie op alle tips en adviezen, als laatste reply, misschien niet gelezen word, nogmaals mijn uiteenzetting over wat ik nu maar niet onder de knie krijg (of gewoon niet snap):

Dank voor de uitleg, maar toch loop ik op sommige punten nog steeds vast.

Als er bij de route een assets map is gevoegd, begrijp ik dat je die assets moet kopiëren naar de assets map in Steam. Maar wat als er nu al bestanden met dezelfde naam in staan? Ik durf die dus niet te overschrijven. Ditzelfde geldt voor bestanden die in de content en routes map van de gedownloade route staan. Sowieso, waar moet ik die naartoe kopiëren en wat als er al bestanden met dezelfde naam in staan?  Zo probeer ik nu de route Zuid west Nederland te installeren. Keurig het rwp-bestand met de packagemanager geïnstalleerd, de benodigde freeware gedownload en geïnstalleerd, de benodigde payware gekocht en via Steam geïnstalleerd maar in TS2018 is geen route Zuid west Nederland zichtbaar. London-Brighton (één van de benodigde payware routes) staat wel onder Free Roam maar niet onder Quick Drive, terwijl de andere payware route (Sherman Hill) helemaal nergens te zien is. Ik heb de assets uit de van Treinpunt gedownloade route handmatig in de assets map van Steam gezet (en daarbij de bestandjes met de zelfde naam angstvallig overgeslagen) maar nog steeds niente, noppes, nada. Dus verder gekeken naar de adviezen hier op de site maar ik sloeg steil achterover toen bleek dat heel veel (zo niet alle) bestanden die in de van TP gedownloade route staan, vaak met dezelfde naam in Steam staan. En die durf ik dus niet te overschrijven. En neem nou het bestand in de route met die naam welke uit een hele reeks letters en cijfers bestaat; als die wilt kopiëren naar steam-steamapps-common-railworks-content dan begint Steam na een halve minuut nadenken ook te roepen dan er tweeduizend zoveel bestanden met dezelfde naam bestaan. Kortom, hoe krijg ik nu van a tot z een route als bijvoorbeeld Zuid west Nederland compleet geïnstalleerd (mag zonder scenario's voorlopig, als ik 'em maar kan rijden)? Overigens heb ik wel Hart van Nederland en de IJssellijn geïnstalleerd gekregen, maar daarbij was het voldoende om de rwp bestand via de packagemanager te installeren en vervolgens de benodigde freeware en payware te installeren. Dus geen gedoe met losse bestanden waarvan ik niet weet waar ik ze moet zetten en of ik bestaande bestanden in Steam mag overschrijven. En ik vind het zo'n mooie simulator, alleen zou ik wel eens wat andere routes willen rijden...
Hopen dat iemand hier iets mee kan en een 60-jarige opa (ja, echt, vier maal waarvan de vierde sinds afgelopen donderdag) die zichzelf toch echt niet dom vindt, op het rechte SPOOR kan krijgen? Wat heb ik goed gedaan bij Hart van NL en de IJssellijn en wat doe ik nu verkeerd?
Alvast bedankt!

*
Hondekop
149 posts
Re: Hulp voor een bijna bejaarde nieuwkomer
« Reply #1 on: Saturday 23 February, 2019, 16:31:29 »
Hoi ,
Het klopt als je de assets map opent in download dan zie je een naam .
Als je via c /programfiles x 86 /steam/steamapps/common/railworks/ assets/  opent.
Dan zie je links bv assets staan, en rechts zie je de download assets/naam, van de maker  staan .
De naam  van de rechtse asset ,sleep je dan naar de linker map assets.
Dan komt er de vraag wil je deze  echt vervangen . Dan zeg je ja.
De assets die er al waren en nog goed zijn blijven behouden in de goede map.
Dus in feite worden er telkens alleen de nieuwste assets erbij gezet .
De oudes blijven staan. Waarschijnlijk heb je via het rwp de route geinstallerd staan.
Nu moet je de assets nog toevoegen.
En een scenario toevoegen. Er zitten verschilende scenarios bij de route zuidwest nederland ingepakt.
Ook in de link hierboven waar downloads staat /dtg trainsimulator 20xx/routes en scenarios / nederland/ zuidwest nederland /
routes en scenarios  1.8/ In deze map staan verschillende scenarios.
Kijk in de lijst welke trein jijzelf hebt en download een scenario.
Een scenario is meestal rwp .
Download deze . Staat dan ook in je download map .
Nu ga je als je dat nog niet hebt ts utilities openen.
Deze staat ook in c/huppelepup/railworks / ts utilities. Je kunt ts utilities via een snelkoppeling in het bureaublad zetten.
Open dus ts utillities. Je ziet hier een map pakketbeheer staan. Klik op installeren . Er opent nu een scherm . Je gaat met de muis naar downloads/de map met naam van het rwp bestand of scenario naam/ je klikt op het rwp bestand. Nu gaat ts utilities aan het installeren. Als ts utilities klaar is staat het scenario geinstalleerd in de route. Klik ts utilities weg . en open steam. en open treinsimulator. Je gaat naar de route standaard. En scrool naar beneden tot je de route zuidwest nederland ziet . Nu zie je bv de naam van het scenario. Als je de trein hebt bv een virm.Dan kun je als het goed is het scenario spelen. Het is een heel gedoe . En waarschijnlijk is er een snellere methode. Maar ik doe het maar zo. Succes. Greetz John . ps je hebt ook nog fictieve nederlandse routes . Misschien helpt het om deze eerst uit te proberen.