Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error

*
Stoomlocomotief
8 posts
Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« on: Thursday 19 September, 2019, 22:09:31 »
Hallo,

Ik heb via youtube filmpjes de nederlandse sporen en treinen gezien, en daarop alle freeware al geinstalleerd en nu start die TS niet meer op, ook heel erg onduidelijk wat ik nu wel nodig heb en niet, je wordt het hele net overgestuurdt, en soms krijg ik jit foutmeldingen bij het utility.exe ik ben overal aan het zoeken, handleidingen, alles erweer af en erop maar zonder succes.

waar ligt dit aan, payware moet ik nog wel wat van aanschaffen, maar wou alvast die freeware erin pluggen omdat dat al zoveel was. heb lange tijd niet meer met games gewerkt en dit is voor mij echt onbekend. maar ik kan geen heel duidelijke overzichtelijke handleiding vinden voor heel Nederland wat ik nu echt nodig heb zoals ze spelen in die streams die ik zag.

iemand die hier meer van weet? of ooit ook zo met zelfde problemen erin ging?
zie ook veel dubbele bestanden, ik heb zoveel gelezen en non stop 36 uur die boel erop geprobeerd te krijgen, me ogen zijn zo vierkant als wat.....

******
TreinPunt.NL Administrator
Intercity
Lid MSTS/RW team
676 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #1 on: Thursday 19 September, 2019, 22:41:59 »
Hoi, welkom hier.

Over welke nederlandse routes heb je het?
Ben je niet teveel door elkaar aan het installeren?

Begin eerst met een kleine nederlandse route er op te zetten en daarvoor alle benodigde assets er op te installeren en daarna te testen. Bij de meeste nederlandse routes heb je een of meerdere payware routes  nodig om de route goed te kunnen laten werken.
Als je deze niet hebt geinstalleerd dan kan dat de oorzaak zijn dat TS een error geeft en er mee stopt als je die nederlandse route wil starten.

Dubbele bestanden/mappen mogen niet voorkomen als je alles goed hebt geinstalleerd.
« Last Edit: Thursday 19 September, 2019, 22:43:35 by Sjef61 »
Een schouderklopje, een vriendelijk woord en dat op een goed gekozen momentje is wat een ieder bekoort en betekent meer dan een duur presentje.

Henk van Hattem

**
TreinPunt.NL Vriend
Sprinter
224 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #2 on: Thursday 19 September, 2019, 22:53:42 »
Welkom,
Ik sluit me aan bij wat Sjef zegt, 
Wat je kunt doen is Steam de installatie en bestanden laten checken, zie screenshot
Gr. DenverTrucker

*
Intercity
Twitch Streamer
Let's drive some trains!
865 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #3 on: Friday 20 September, 2019, 12:36:02 »
Welkom :)

Voor je probleem. Bij de Nederlandse routes (bijvoorbeeld Krammerdijks Deltaland, ook al is die fictief) zit een handleiding.
In deze handleiding is alle genoemd wat nodig is om de route compleet te krijgen.

Begin met 1 route en breidt dan langzaam uit. Je merkt dan dat je voor veel routes hetzelfde nodig hebt en dus al bezit. Het installeren gaat dan steeds makkelijker en sneller.
Dat is ook waarom je 'dubbele bestanden' ziet, omdat sommige voor meerdere routes nodig zijn.

De payware zijn Steam DLC die je moet aanschaffen in de Steam Store. Beste is hiermee even te wachten op een Steam Sale, kun je ze wat goedkoper aanschaffen.

De freeware zijn de meeste items hier te downloaden in onze download sectie, maar je hebt wel wat items van andere sites nodig zoals van ChrisTrains, Coha. Deze staan ook gelinkt in de handleiding.

Je kunt altijd wel een route starten ook al bezit je niet alle payware of freeware. Maar het kan er niet uit zien. Bijvoorbeeld een witte ondergrond, paar spoortjes en boompjes meer niet en ziet er dus niet uit. Vandaar dat je alles nodig hebt wat erin staat.

Voor de 'JIT' melding. Welke krijg je, want alleen 'JIT' kunnen we niet achterhalen welke het is. Staat als het is in het venster wat je ziet. Recentelijk is er een foutmelding hier op het forum geplaatst door een ander lid en daar had het te maken met de regionale instellingen.

Wat je kunt doen is Steam de installatie en bestanden laten checken, zie screenshot

Een steam verificatie is niet gelijk nodig bij elk probleem. Alleen wanneer je Train Simulator niet echt werkt.  Mocht je namelijk bepaalde 3rd party add-ons hebben die originele bestanden aan hebben gepast/vervangen. Kun je hiermee juist meer 'kapot' maken dan het oplost.
Treinpunt Administrator
De downloads worden bekeken en behandeld door het team. Bij afkeuring altijd een PB.
Vragen over downloads? Stuur het team een PB!

Te vinden op Twitch (Za/Zo, 19:30u).
Meer informatie op http://www.robjansen.info

*
Hondekop
149 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #4 on: Friday 20 September, 2019, 13:52:13 »
hoi ,
Wat zie je als je steam opent.
Zie je dan links bovenin treinsimulator staan.
Als je deze aanklikt verschijnt er dan spelen in 32 of 64 bit klik 64 bit aan.
Wat zie je dan bv het begin filmpje . en dan na een tijd de game.
Zie je dan drive . En klik dan bv op standaard .
Zie je dan een lijst met treinen en routes .
Bv Hart van Nederland  en de scenarios . Of bv Krammerdijks Deltaland.
Om bv een scenario te rijden heb je bv een Virm nodig of een andere trein van christrains.
Je hebt meestal ook coaha sporen en seinen nodig.
Hiervoor moet je naar coha .
Je hebt van steam ook uk en us  loco assets pack nodig.
Als je bv 1 nederlandse route van treinpunt hebt gedownload en geinstalleerd.
Rwp files installeer je met utillities . deze vind je in C: program files x 86/steam/steamapps/common/railworks/utillities.
Assets die zet je in C:program files x86/steam/steamapps/common/railworks/assets. Het routebestansd begint meestal met cijfers die zet je in C:program files x86/steam /steamapps/common/railworks/routes. De route of assets ziten ingepakt bv in een zip of een exe.  de zip kun je uitpakken met bv 7 zip . EEn rar bestand pak je uit met winrar. je pakt deze eerst uit in bv downloads . Tenminste zo doe ik het. Dan ga je naar de map in downloads. Je opent dan de map met een naam van de route of asset. Is het een rwp bestand . dan open je utillities . utillites daar maak je een snelkoppeling van op je bureaublad. Je klikt utillities aan en  dan package manager. daar zie je dan rechts installatie staan . je klikt hierop dan zie je een scherm die opent . Je zoekt dan in het scherm ,in de downloads het rwp bestand. Je klikt op dat rwp bestand. Nu installeert utillities het rwp bestand . Je ziet een groene balk lopen . Als de groene balk klaar is dan open je een ander rwp bestand. Heb je bv een asset in downloads gedownload . Dan installeer je deze via C: program files x 86/ steam/steamapps/common/railworks/assets. Een asset heeft vaak een naam . De naam sleep je dan naar de assets map in het bovenstaande assets. Elke route heeft een hoeveelheid assets. Je kunt een Nl route bv controleren via rw tools. Deze download je via treinpunt of via google. Met rw tools controleer je de Nl route. Ook kun je de scenarios checken. Elke Nl route heeft een aantal scenarios met de bijbehorende treinen. Deze scenarios staan op treinpunt . Als je in treinpunt de map downloads aanklikt dan zie je een aantal Nl routes. Ook zie je een map met scenarios. Je download eerst 1 nl route . Deze installeer je eerst . Je koopt bv 1 trein van chris. Nu zoek je voor de nl route ,het scenario waarin de trein staat die je hebt gekocht. Ook staat er op de christrains site een hoop freeware voor de meeste Nl routes. Ook de noodzakelijke assets van Frison en Gert Meering staan op de christrains site. Eer je dit alles hebt gedaan dan ben je wel een uurtje of wat bezig. 1 Nl route heeft bv al zoveel aan assets nodig. Er zijn ook Nl routes met een quikdrive . In quikdrive kun je vrij op de route rijden met elke trein die je hebt. Krammerdijks deltaland dan kun je bv 100 km vrij rijden . Ook zuidwest nl en hvn  hebben dit. Waarschijnlijk loopt er een scenario vast, in de nl route omdat je de bijbehorende trein niet hebt.  Succes. Greetz John 8)

**
TreinPunt.NL Vriend
Sprinter
224 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #5 on: Friday 20 September, 2019, 17:03:01 »
Aangezien hij aangeeft dat TS niet meer opstart, zou dat toch mijn eerste stap zijn,
"Je hebt van steam ook uk en us  loco assets pack nodig." In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van Euro loco assets voor Nederlandse routes,
Mijn advies is, doe de check via Steam of begin helemaal op nieuw met een schone instalatie, en zoals Rob Jansen ook al zei, begin met 1 route, en gebruik de informatie wat bij die route wordt geleverd om je Assets te downloaden. je zal zo wie zo de treinen van https://www.christrains.com/ Nodig hebben voor Nederlandse routes, Chris heeft vaak acties en dan bespaar je een hoop geld maar zelf als je ze zo koop krijg je van hem korting als je der meer tegelijk koop. TS is en blijft een dure hobby.

One step at a time, neem je de tijd, je leert het ook door het te doen

*
Stoomlocomotief
8 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #6 on: Friday 20 September, 2019, 17:45:08 »
Hallo Dankje voor jullie hulp,

Net online en heb even de reacties doorgenomen, ik denk dat ik teveel routes heb en in de war raak met crittical assets door alle handleidingen, ik neem de stappen per reactie door, ik begin met focus op 1 route, noordoost NL

*
Intercity
Bouwer Noordoost Nederland
722 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #7 on: Saturday 21 September, 2019, 17:25:18 »
Ik begin met focus op 1 route, noordoost NL

Uitstekende keuze, dat waarderen Rommy, Yorn en ik van harte, haha.
Veel succes. Mocht je vragen hebben over onze handleiding hoor ik het graag.

*
Stoomlocomotief
8 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #8 on: Thursday 26 September, 2019, 14:17:53 »
Aangezien hij aangeeft dat TS niet meer opstart, zou dat toch mijn eerste stap zijn,
"Je hebt van steam ook uk en us  loco assets pack nodig." In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van Euro loco assets voor Nederlandse routes,
Mijn advies is, doe de check via Steam of begin helemaal op nieuw met een schone instalatie, en zoals Rob Jansen ook al zei, begin met 1 route, en gebruik de informatie wat bij die route wordt geleverd om je Assets te downloaden. je zal zo wie zo de treinen van https://www.christrains.com/ Nodig hebben voor Nederlandse routes, Chris heeft vaak acties en dan bespaar je een hoop geld maar zelf als je ze zo koop krijg je van hem korting als je der meer tegelijk koop. TS is en blijft een dure hobby.

One step at a time, neem je de tijd, je leert het ook door het te doen

Ik heb nog pc game op een cd schijf, microsoft trainsimulator 2001 haha, ik ben deze 2 cd,s aan het instaleren,

ivm de handleiding oost nederland, er staat in dat die eu loco en assets in de varianten voor 2012/2013 staat, 2001 is lang ervoor,

weet iemand of dat toevallig hier ook nog inzit die eu loco en asset pack? heb wel in de bestanden gezocht maar weet niet of de naam nog klopt en waar deze dan mogelijk verstopt zit..

*****
TreinPunt.NL Moderator
Hogesnelheidstrein
Student
3.525 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #9 on: Thursday 26 September, 2019, 16:09:08 »
Nee, Microsoft Train Simulator uit 2001 is een totaal ander spel dan Train Simulator 2020 van DTG, dat voortkomt uit de Railworks-serie. De content van MSTS is ook niet compatible met deze simulator, dus er zitten ook geen nuttige onderdelen voor TS in MSTS. Met versies van voor 2012/2013 worden dan ook Railworks, Railworks 2 en Train Simulator 2012/2013 bedoeld.

Mocht je juist iets willen met de content van MSTS, dan kan je beter naar Open Rails kijken, dat juist wel de oude MSTS-content als basis gebruikt.
Groet,
Robert

Moderator Treinpunt.nl
Webmaster Treinenwereld.eu

Voor het meest verse nieuws over ontwikkelingen, klik hier!

*
Stoomlocomotief
8 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #10 on: Sunday 29 September, 2019, 02:16:11 »
Nee, Microsoft Train Simulator uit 2001 is een totaal ander spel dan Train Simulator 2020 van DTG, dat voortkomt uit de Railworks-serie. De content van MSTS is ook niet compatible met deze simulator, dus er zitten ook geen nuttige onderdelen voor TS in MSTS. Met versies van voor 2012/2013 worden dan ook Railworks, Railworks 2 en Train Simulator 2012/2013 bedoeld.

Mocht je juist iets willen met de content van MSTS, dan kan je beter naar Open Rails kijken, dat juist wel de oude MSTS-content als basis gebruikt.


Thnx voor het antwoord, Probeer zelf ook te bouwen en scenario's maken, heb veel tutorials gezien, maar ik loop tegen wat dingen aan in die build editor.

Ik kan geen Stop punt maken zoals je ziet in de tutorial van Rubku_NL dat luidsprekertje.
Weet iemand hoe je die functies kan bedienen, zit al 48 uur continu uit te testen, beetje rommelig met alle gekloonde bestanden, kom wel wat verder, maar de markers is lastig, kon niet heel goed zien hoe die bediend worden met knoppen,

*
Stoomlocomotief
8 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #11 on: Wednesday 02 October, 2019, 22:20:19 »
Zo naar dagen en uren en nachten lezen en aanmodderen is me eerste route een suces (nog wel de quickdrive) ivm beperkt aantal christrains varianten, ik heb ICM, de oude icm met special paint, ddz, ddar, mat 64.

Ik heb de fictieve route fictivia 2.1, maar heb een vraag over hoe ik die bellen op de overweg krijg, de sound?

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #12 on: Wednesday 02 October, 2019, 23:05:13 »
Gebruik je de overwegen van Coha, zo ja heb je de spoor en weg linken wel goed geplaatst?
Ofwel heb je het gedaan zoals in dit filmpje is te zien?:
https://www.youtube.com/embed/lmidGUUzYa8

Edit/
Of bedoel je met eerste route het eerste scenario?
« Last Edit: Wednesday 02 October, 2019, 23:10:53 by trainsxp »
   
Groeten trainsxp

*
Stoomlocomotief
8 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #13 on: Wednesday 02 October, 2019, 23:31:59 »
Gebruik je de overwegen van Coha, zo ja heb je de spoor en weg linken wel goed geplaatst?
Ofwel heb je het gedaan zoals in dit filmpje is te zien?:
https://www.youtube.com/embed/lmidGUUzYa8

Edit/
Of bedoel je met eerste route het eerste scenario?

Route, en een quick drive scenario mits er alleen een benodigde trein is die ik bezit.
Dat zijn er nog niet veel.

ik zal dit filmpje even bekijken om het te snappen, ik heb wel van coha overwegen, maar met wat je schrijft spoor weg linken dan zeg ik nee, zal het even bekijken laat je weten als het gefixed is..

*
Hondekop
149 posts
Re: Ben hier nieuw, heb alle freeware gedownload en uitgepakt, error
« Reply #14 on: Thursday 03 October, 2019, 15:59:14 »
Hoi,
In feite moet je van coha alle downloads gebruiken.
B.v je gaat naar coha en registreert je kan even duren.
Dan zoek je downloads op .
Dan zie je bv wisselstellers, en nog een hele rij downloads.
In principe download je deze allen
Daar ben je wel een uurtje of wat zoet mee.
Succes.
Greetz John