Bedankt

*
Stoomlocomotief
6 posts
Bedankt
« on: Thursday 10 January, 2019, 21:55:09 »
Hoi,
Ik stel me via deze weg even voor en combineer dat met een bedankje aan de mensen die de Nederlandse routes, scenario's en treinen maken  :) Ik ben meestal alleen maar een stille gast op deze site (heb er weinig kennis aan toe te voegen) maar wou toch even wat van me laten horen.

Ik kom oorspronkelijk uit Nederland, maar woon alweer een tijd (bijna 12 jaar) in Noorwegen. In 2015 deed ik voor het eerst Train Simulator, maar de PC die ik toen had kon dat nauwelijks aan, dat was zo'n kantoording met een beetje extra geheugen. Inmiddels heb ik een fatsoenlijke gaming PC, inclusief Raildriver controller, dus het is nu een stuk leuker.

De afgelopen paar weken heb ik me verdiept in de informatie op deze site en christrains, en heb nu bijna een werkende '''t Gooi Centraal'' route (ik moet er alleen nog wat meer christrains treinen aan toevoegen zodat de scenario's het ook doen, maar de route zelf start al op en geeft dan de melding dat er nog wat treinen aan ontbreken   ;D ).

Toen ik nog in Nederland woonde nam ik jarenlang de trein (ik had pas op mijn 24e een rijbewijs, dus zonder trein kwam ik niet zo ver toen ik jong was :) ). Als student nam ik vaak de trein van Almere naar Utrecht en dan daar vandaan verder naar Arnhem. En tijdens mijn laatste jaren in Nederland reisde ik vaak van Almere via Amsterdam naar Haarlem. En een paar jaar lang nam ik ook nog maandelijks de trein van Schiphol helemaal naar Brussel. Dus ik heb wel wat met de Nederlandse treinen, een stukje nostalgie vooral en ik vind treinen gewoon indrukwekkende machines. Eigenlijk al van kinds af aan, toen ik af en toe mocht meekijken naar de modeltreinen op de zolder van een kennis, die zelf in Amsterdam met trams werkte en waar ik ook ooit eens een dagje mee mocht lopen in de remise :D

Het is voor mij hier in Noorwegen erg leuk om straks TS aan te kunnen zetten en een stukje op Nederlands spoor rond te rijden.

Dus bij deze heel erg bedankt voor de ongetwijfeld vele uren (weken, maanden...) die jullie hierin hebben gestopt. Ik noem bewust geen namen, want dan vergeet ik vast een heleboel mensen die allerlei dingetjes aan deze Nederlandse routes hebben toegevoegd of op een andere manier een steentje bijdragen, maar in elk geval: mooi werk allemaal!   :)

******
TreinPunt.NL Administrator
Intercity
Lid MSTS/RW team
676 posts
Re: Bedankt
« Reply #1 on: Friday 11 January, 2019, 11:13:19 »
Micha, welkom hier bij deze community van trein liefhebbers  :)
Een schouderklopje, een vriendelijk woord en dat op een goed gekozen momentje is wat een ieder bekoort en betekent meer dan een duur presentje.

Henk van Hattem

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Bedankt
« Reply #2 on: Friday 11 January, 2019, 15:47:44 »
Ja Micha, welkom op het forum van Treinpunt.nl. :)
Leuk dat je even de moeite neemt om eerst het een en ander over jezelf te vertellen.
Het gros valt meteen met de deur in huis en begint zijn/haar 1e bericht met een vraag. :-[

In ieder geval veel plezier bij Treinpunt en als je ergens mee zit op TS gebied zou ik zeggen brand maar los. ;)
   
Groeten trainsxp

*
Stoomlocomotief
6 posts
Re: Bedankt
« Reply #3 on: Saturday 12 January, 2019, 10:00:20 »
Hoi,
Bedankt allebei  :)

Ik heb lang geprobeerd er zelf uit te komen, maar heb nu toch ergens hulp bij nodig. Ik probeer 't Gooi Centraal werkend te krijgen, en heb er nu zo ongeveer alle christrains treinen en paint pakketten aan toegevoegd, maar krijg nu dit onderstaande bericht wanneer ik de route start en ik weet nu dus niet wat het spel van me wil  ;D  ik heb totaal geen kennis van de editor, dus als ik daar iets mee moet doen, geef dan aub een beetje uitgebreide informatie. Bij voorbaat dank!

(Die ''wagon oca loaded'' is iets wat ik moet downloaden, maar ik weet niet waar ik deze wagon kan vinden, welke website?)

Consist builder - Can't load rail vehicle - Wagon OCA loaded
Broken consists - Modified
Driver 'Service25' at Lat 34.14218 Long -117.29412 - Route is blocked - Service 23
Driver 'Service23' at Lat 34.13805 Long -117.29352 - Many failures - See Logmate*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Bedankt
« Reply #4 on: Saturday 12 January, 2019, 10:19:36 »
Consist builder - Can't load rail vehicle - Wagon OCA loaded betekend dat je die mist en moet zien te vinden en installeren.
Broken consists - Modified houd in dat er een treinstel naast het spoor staat en kan alleen in de scenario editor verholpen worden.
Dat moet eerst gebeuren, is dat gedaan dan is de kans groot dat de  onderstaande 2 fouten verholpen zijn.
Nja, als beginneling is dat voor ons lastig uitleggen in een paar woorden hoe te werken, je kunt beter info zien te vinden betreffende werking van de scenario editor

Ps. wat is de volledige naam van het scenario?
« Last Edit: Saturday 12 January, 2019, 10:21:19 by trainsxp »

*
Stoomlocomotief
6 posts
Re: Bedankt
« Reply #5 on: Saturday 12 January, 2019, 13:23:51 »
Hoi,
Ja die wagon oca loaded kan ik helaas nergens vinden  :-\

Het is dit scenario wat ik probeer, en de route daarin die niet werkt heet ''rading infarct'':  https://www.treinpunt.nl/forum/downloads/?sa=details;lid=7218

Maar ik probeerde nu net even een andere route uit hetzelfde scenario en die werkte wel  :) Dus ik kan er gelukkig wel mee beginnen, en dan moet ik me de komende weken maar even gaan verdiepen in de editor, en hopelijk vind ik die wagon oca ook nog ergens op internet, zodat alle routes uiteindelijk werken....  Tips blijven welkom, hehe  ;D

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Bedankt
« Reply #6 on: Saturday 12 January, 2019, 14:06:41 »
Heb eens in mijn Assets map gezocht op OCA en dan zou dit hem kunnen zijn.
Ofwel je mist waarschijnlijk het payware  ......\railworks\Assets\RSC\Class37Pack01\, mja pin mij er niet op vast mocht het anders zijn en onnodig op kosten heb gejacht!
Je kunt het ook met RW_Tools vervangen met een wagon die je hebt, maar dat is een andere episode. ;)

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Bedankt
« Reply #7 on: Saturday 12 January, 2019, 14:22:54 »
Even gezocht op rading infarct met de zoekfunctie in Treinpunt en zie hier:
https://www.treinpunt.nl/forum/train-simulator-2017-routes/re-nieuw-route-'gooi-centraal/msg211403/#msg211403
Zou zeggen probeer dat eens!

*
Stoomlocomotief
6 posts
Re: Bedankt
« Reply #8 on: Saturday 12 January, 2019, 16:52:06 »
Ah, dus er was gewoon toevallig iets niet helemaal goed met net die ene route die ik gebruikte om de boel te testen :)

En die wagon/payware ga ik toevoegen, dank daarvoor. Het maakt niet zoveel uit als 't hem toch niet is hoor, maar dan heb ik het tenminste geprobeerd. Dan kan ik die doorstrepen  ;D

*
Hogesnelheidstrein
8.026 posts
Re: Bedankt
« Reply #9 on: Saturday 12 January, 2019, 17:07:11 »
Ja, maar werkt dat scenario  "Rading Infarct [TS2013]" wel wat als bestand in dat bericht (net boven dat plaatje) is bijgevoegd?

*
Stoomlocomotief
6 posts
Re: Bedankt
« Reply #10 on: Saturday 12 January, 2019, 22:02:50 »
Nee, helaas, ik heb die kloon route nu net geprobeerd. Die opende met 7 verschillende ''Driver 'Service32''' foutmeldingen. Maar het maakt niet zo heel veel uit, de rest van de scenarios daar doet het wel goed zo te zien, dus die ene is dan maar een kwestie van jammer maar helaas  ;D
Maar heel erg bedankt voor de moeite en uitleg  :)