2 Het plaatsen van berichten

******
TreinPunt.NL Administrator
Hogesnelheidstrein
6.329 posts
2 Het plaatsen van berichten
« on: Tuesday 19 January, 2016, 17:15:43 »
2.1   Om het forum leesbaar te houden, dien je de berichten in Standaardnederlands te schrijven. Schrijf duidelijk en voorzie de berichten van interpunctie (hoofdletters, leestekens) juiste spelling en grammatica. Chat- of straattaal is niet toegestaan. Lees je bericht altijd even na alvorens te posten, zo voorkom je fouten en zie in of je bericht wel zo geschreven hebt, wat je wilt overbrengen. Het zou zonde zijn als het bericht door medegebruikers verkeerd opgevat wordt.
2.2   Bij het maken van een nieuwe (‘probleem-’) topic, dient er eerst gekeken te worden of er al een soortgelijk onderwerp bestaat. Kijk hiervoor in de FAQ of gebruik de zoekfunctie van het forum. Bekijk of deze informatie voldoende is om je probleem op te lossen. Is dit niet het geval, dan kan er een nieuw topic aangemaakt worden. Zo worden er niet een tal van topics geopend met hetzelfde onderwerp. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd!
2.3   Plaats je bericht in het juiste topic, je topic in het juiste board en zet het dus niet zomaar willekeurig op het forum
2.4   Probeer een probleem zo duidelijk mogelijk te formuleren, geef zo nodig de foutmelding, voor zover dit mogelijk is.
2.5   Op topics waar meer dan 30 dagen niet meer op gereageerd is, is het ‘topic kicken’ (omhoog schoppen) niet toegestaan. Dus reageer niet als je reactie niks aan het onderwerp toevoegt. Uitgezonderd zijn de rubrieken van foto’s waar het wel mag.
2.6   Meerdere berichten kort na elkaar plaatsen in hetzelfde topic is in principe niet toegestaan. Wil je iets bijvoegen/wijzigen, ‘edit’ (verander) dan het eerdere bericht, tenzij er een geldige uitzondering is.
2.7a   Op dit forum zijn vele projecten in de maak te vinden. Vragen naar release data, vorderingen, et cetera zijn niet toegestaan en zullen door het Treinpunt team verwijderd worden. Na herhaaldelijke vragen door dezelfde gebruiker kan een officiële waarschuwing volgen.
2.7b  Ook ontwikkelaars van Payware projecten zijn welkom op dit forum. Zij mogen echter alleen in het daarvoor bestemde board vorderingen bekend maken. Topics in andere boards worden verplaatst.
2.8   Probeer zoveel mogelijk op het originele onderwerp te blijven, ga dus niet ‘off-topic’.
2.9   Topic ‘kapen’ is niet toegestaan, als een onderwerp nog loopt, mag een derden het niet overnemen om ook zijn probleem voor te stellen. Open dan een nieuwe topic.
2.10a   Spammen is niet toegestaan! Onder spammen valt het plaatsen van links die geen betrekking hebben op het TreinPunt.NL concept, het plaatsen van links naar een website in een nieuw topic. In je handtekening of avatar mag het wel, maar binnen de perken. Ook het plaatsen van links naar commerciële producten valt onder spam. Dergelijke berichten worden door het treinpunt-team verwijderd.
2.10b   Voor reclame-uitingen naar eigen websites of social media-kanalen (youtube, facebook, twitter, instagram) is, naast de social media-icoontjes onder de avatar, ook ruimte in je handtekening of avatar, mits dit binnen de perken gehouden wordt. Het plaatsen van een bericht of topic ter promotie van een site of kanaal is niet toegestaan en dergelijke berichten worden door het treinpunt-team verwijderd.
2.11   Het zo genoemde ‘Slow-chatting’ op het forum is niet toegestaan. Heb je een één-tweetje met iemand, waar niemand daarbuiten baat bij heeft. Voer dit gesprek dan verder via PB, E-mail en/of bijvoorbeeld Skype.
"De moeilijkheid is niet om geld te verdienen, maar om het te verdienen met iets wat de moeite waard is om je leven aan te wijden."