CT ICM zonder doorloopkop

*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
CT ICM zonder doorloopkop
« on: Friday 10 August, 2018, 09:24:53 »
[WIP]
Eerder deze week kwam ik iets tegen op de TreinPunt discord over de ICM, ICMm en doorloopkop.
Al snel was duidelijk dat met lua in een scenarioscript niets te beginnen valt met de open gaande neus van de ICM zodra deze gekoppeld wordt dus ben ik wat verder gaan kijken.

Op de screenshots is het voorlopige resultaat te zien.
Zodra de foutjes eruit zijn zal dit naar TreinPunt komen.
Ik ga overigens alleen de ICM in NS kleuren met baanschuiver doen aangezien alleen deze in combinatie met ICMm heeft gereden.
« Last Edit: Friday 10 August, 2018, 09:27:19 by RemkoH »

**
TreinPunt.NL Vriend
3.189 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #1 on: Friday 10 August, 2018, 12:23:08 »
Ziet er goed uit Remko! Is het dan ook mogelijk om 2 ICM's te koppelen zonder de doorloopkop zoals ze sinds 2005 hebben gereden?
Groeten,
Niels


*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #2 on: Friday 10 August, 2018, 13:09:43 »
Ja dat wordt dan ook mogelijk.

*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #3 on: Saturday 11 August, 2018, 13:19:47 »
Hier is een video met het eindresultaat.
Zodra er toestemming van Chris is zal het verschijnen in de downloadsectie.

*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #4 on: Sunday 12 August, 2018, 23:56:49 »
Vannacht goedgekeurd door het download team en dus nu verkrijgbaar in de downloads

Downloads » DTG Train Simulator (TS20xx) » Rollend Materieel » D & E Treinen » Nederland » ICM / ICMm » (TS20xx) ChrisTrains ICM zonder doorloopkop

**
Rolling stock developer
Choo choo!
1.840 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #5 on: Thursday 30 August, 2018, 16:54:53 »
Met wat ik geleerd heeft met de 186 project is er nu een mogelijkheid dat ik dit automatisch kan doen in het model zelfs. Zoals het nu staat kijkt de model gewoon voor iets naar voren of naar achteren, en als er iets is, gaat de doorloopkop animatie spelen.
Ik denk dat ik nu hetzelfe methode kan gebruiken voor een oplossing hier dat ik heeft gebruikt in de 186 voor de koppellingen - dus ik kan in de script een bericht functie plaatsen dat vraagt naar de volgende wagon "heb jij ook een doorlopkop animatie". Als beide wagons "ja" zegt, dan gaat de animatie wel spelen, anders niet.
Ik zal deze op mijn lijst van fixes plaatsen voor de ICM/ICMm.
Het maken van de modellen is eenvoudig. Typen in het Nederlands? Dan moet je raden wat ik probeer te zeggen

*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #6 on: Thursday 30 August, 2018, 17:03:36 »
Gezien de 186 lijkt mij inderdaad ook dat een soortgelijke manier mogelijk moet zijn bij de ICMm.
Dit was alleen maar een simpele workaround omdat ik een screenshot van 2 gekoppelde ICMm's zag waar de ene kop wel en de andere kop niet open was.
Deze functie in de volgende update zou fraai zijn. Op z'n minst eleganter dan wat ik nu gedaan heb.

**
Rolling stock developer
Choo choo!
1.840 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #7 on: Saturday 01 September, 2018, 01:23:57 »
Ik heb een patch gemaakt als je deze wil proberen.
Als alles goed lijkt te zijn, laat mij weten en ik zal het officieel op mijn helpdesk plaatsen.

http://www.christrains.com/patches/ChrisTrains_NS_ICM_Doorlopkop_Patch.exe

*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #8 on: Saturday 01 September, 2018, 04:11:07 »
Net even een snelle test gedaan en het lijkt te werken.
In de editor ging de kop nog wel open, maar in het scenario niet.
Ik neem aan doordat in de editor het script met de bericht functie niet wordt uitgevoerd.

**
Rolling stock developer
Choo choo!
1.840 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #9 on: Saturday 01 September, 2018, 16:42:47 »
Ja - in de editor zijn er sommige functies in de scripts die gewoon niet zijn gebruikt.
Ik zal deze patch op mijn site vandaag plaatsen.

*****
TreinPunt.NL Moderator
Scenario bouwer en veel meer
647 posts
Re: CT ICM zonder doorloopkop
« Reply #10 on: Sunday 02 September, 2018, 00:33:12 »
Wie ICM's wil koppelen zonder doorloopkop kan nog steeds mijn patch gebruiken.
De patch heeft geen invloed op de originele ICM/ICMm en vandaag uitgebrachte patch van ChrisTrains.