[Overige]  Run8, iemand?

*
Stoomlocomotief
26 posts
Run8, iemand?
« on: Monday 12 August, 2013, 09:30:50 »
Ik heb van mijn laatste vakantiegeld Run8 gekocht. $40 bij run8studios.com.

Een USA simulator die beweert zeer realistisch te zijn.

Routes zijn:
- BNSF (ex Santa Fe) Mojave Sub: Barstow - Mojave door de woestijn en aansluitend
- UP (ex Southern Pacific) Tehachapi Pass : Mojave - Bakersfield door de bergen, met de beroemde Tehachapi loop waar je over de staart van je eigen trein rijdt als die lang genoeg is. Meest enkelspoor met lange inhaalsporen, maar ook dubbelspoor, al dan niet met reverse signalling, geënt op de werkelijke route, stijgingspercentages en zo.

Bevalt goed tot nu toe, realistische locomotieven met werkende displays en de mogelijkheid om DPU's onafhankelijk te bedienen. Is echt nodig om zware treinen van 10000 ton tegen een helling op te starten met 3 locs voor, 2 helpers in het midden en 1 opdruk aan de staart. Ook het bedienen van treinrem, onafhankelijke rem en dynamic brake is zo goed mogelijk nagebootst, je kunt je trein gemakkelijk breken en de hele dienstregeling verstoren als je grof te werk gaat.

Landschap en aankleding een beetje kaal, maar dat went snel. Woestijnen zijn kaal en desolaat, ik verwachtte wel wat meer aankleding in de bergen waar meer regen valt. Zonsondergang in de woestijn is mooi en 's nachts is het echte retedonker. Gelukkig heeft Run8 je een zaklantaarn meegegeven zodat je je trein terug kunt vinden als je die op een of ander zijspoor hebt geparkeerd.

Een werkend CTC paneel voor de hoofdlijn, maar toch nog heel veel handwissels in de emplacementen. Veel lopen dus, hoewel er gelukkig ook sneltoetsen zijn om weer terug in de cabine te teleporteren.
Tenslotte de mogelijkheid om met meerdere personen/computers meerdere treinen tegelijk te leiden, eventueel onder leiding van een dispatcher (treindienstleider) volgens dienstregeling en met echte radiocommunicatie, verkeersregels, vertragingen, technische storingen, wissels/sporen buiten dienst en al.

Kortom volgens mij de eerste virtuele spoorweg, inclusief roekeloze automobilisten. Geen ontsporingen en botsingen blijken geprogrammeerd te zijn, wat gezien de werkelijkheid van US spoorwegen een beetje raar lijkt. Maar goed, men wilde dergelijke spelelementen zoveel mogelijk vermijden.

Ondertussen ook de tweede route gekocht, Barstow - Needles, volledig dubbel spoor met monstertreinen van meer dan 700 assen en 14000 ton met van die diepladers waarop gestapelde containers staan.
Tevens de Amtrak personentrein die daar volle snelheid mag rijden.
« Last Edit: Monday 12 August, 2013, 09:48:26 by Edwin »